NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Geležinė uždanga. Rytų Europos sugniuždymas 1944-1956

5.0
(1 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2014-01-20 valdo

Kadangi sovietmečio homo sovieticus eksperimentas dar nesibaigė, niekada nevėlu skaityti tokias knygas ir prisiminti netolimą praeitį


Šiuo metu neparduodama

2024-03-31 5.79 SoldOut

Knygos "Geležinė uždanga. Rytų Europos sugniuždymas 1944-1956" aprašymas

"Nuo Ščecino prie Baltijos iki Triesto prie Adrijos per visą žemyną nusileido geležinė uždanga."

Winstonas Churchillis



Anne Applebaum (Anė Aplbaum, g. 1964 m.) – amerikiečių žurnalistė, keleto solidžių knygų autorė. Jos knyga „Gulago istorija“ 2004 m. pelnė prestižinę Pulitzerio premiją, o „Geležinė uždanga“ buvo nominuota 2013 m. PEN/John Kenneth Galbraith premijai.

A. Applebaum rašo daugeliui žymiausių įvairių šalių leidinių, yra dienraščio The Washington Post ir žurnalo Slate skiltininkė ir Londono Legatum instituto Politinių studijų direktorė. Jos vyras – žymus lenkų politikas, buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis.


Baigiantis Antrajam pasauliniam karui Sovietų Sąjungai atiteko didžiulė teritorija – visa Rytų Europa. Stalinas ir jo slaptoji policija išsiruošė į žygį – tuziną labai skirtingų šalių paversti visiškai nauja politine ir dorovine komunistine bendrija. Per stebėtinai trumpą laiką nuo karo pabaigos Rytų Europa buvo negailestingai stalinizuota. Knygoje „Geležinė uždanga“ Anne Applebaum atskleidžia, kaip buvo sukurti Rytų Europos komunistiniai režimai ir koks tapo kasdienis žmonių gyvenimas.

Negailestingai išsamiai autorė vaizduoja, kaip buvo susidorota su politinėmis partijomis, Bažnyčia, žiniasklaida, jaunimo organizacijomis, kaip buvo kuriamos slaptosios policijos tarnybos, naikinamos opozicijos užuomazgos. Remdamasi daugeliu šaltinių ir iki tol neprieinama archyvine medžiaga, autorė seka pėdomis komunistinių veikėjų, kurie skynėsi kelią į valdžios viršūnes gąsdinimais, grasinimais ir žmogžudystėmis. Ji taip pat pateikia konkrečių žmonių gyvenimo istorijas ir parodo, kokį pasirinkimą turėjo tie žmonės – kovoti, sprukti ar kolaboruoti.


„Geležinė uždanga“ – tai nerimą keliantis priminimas, kokia trapi gali būti laisva visuomenė. Sovietinė sistema – tai žlugusi civilizacija, kurios žiaurumą, paranoją, iškreiptą dorovę ir keistą estetiką Anne Applebaum taip sukrečiamai vaizduoja šios knygos puslapiuose.


„Ši knyga skiriama tiems Rytų Europos gyventojams, kurie nesutiko gyventi meluodami.“


Anne Applebaum


Iš anglų kalbos vertė Vitalijus Šarkovas

  • Autorius: Anne Applebaum
  • Leidėjas: Tyto alba
  • Išleidimo metai: 2013
  • Knygos puslapių skaičius: 635
  • Formatas: 17x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9789986169871

Kiti taip pat domėjosi


2014-01-20

Kadangi sovietmečio homo sovieticus eksperimentas dar nesibaigė, niekada nevėlu skaityti tokias knygas ir prisiminti netolimą praeitį

Parašykite atsiliepimą apie "Geležinė uždanga. Rytų Europos sugniuždymas 1944-1956"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Geležinė uždanga. Rytų Europos sugniuždymas 1944-1956", Anne Applebaum. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Anne Applebaum su knyga "Geležinė uždanga. Rytų Europos sugniuždymas 1944-1956" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Geležinė uždanga. Rytų Europos sugniuždymas 1944-1956" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Anne Applebaum. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Geležinė uždanga. Rytų Europos sugniuždymas 1944-1956" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Geležinė uždanga. Rytų Europos sugniuždymas 1944-1956" perkama kartu