Tarp įvairių gamtos mokslų vieną svarbiausių vietų užima mokslas apie Žemę, vadinamas geografija. Žodis „geografija“ yra kilęs iš graikų kalbos žodžių junginio: „geo“ – Žemė, „grapho“ – rašyti, apibūdinti. Taigi, geografija – gamtos ir socialinių mokslų kompleksas, tiriantis Žemės aplinką, erdvę ir gyventojus bei jų sąveiką, siekiant moksliškai pagrįsti visuomenės teritorinį organizavimą, pasiskirstymą, gyventojų skaičiaus ir gamybos, efektyvaus gamtos išteklių naudojimo ir žmogaus buveinės išsaugojimo aspektus. 

Rasta: 41
  1. 1
  2. 2

Didžioji Lietuvos įdomybių knyga | Rimantas Šilagalis
  • Nauja knyga
  • Nemokamas knygos pristatymas
-10% su kodu: PATOGU
119,99 €
Kaina su kodu: 107,99 €
Turime sandėlyje
Pietų ašigalis | Roald Amundsen
-10% su kodu: PATOGU
13,77 €
Kaina su kodu: 12,39 €
Turime sandėlyje
Virakočos palikuonių šalyje | Violeta Domkuvienė
-20% su kodu: PATOGU
15,90 €
Kaina su kodu: 12,72 €
Turime sandėlyje
Skaitmeniniai sprendimai geomatikoje | Jūratė Sužiedelytė Visockienė, Rūta Puzienė, Arminas Stanionis
  • Nemokamas knygos pristatymas
-10% su kodu: PATOGU
29,76 €
Kaina su kodu: 26,78 €
Turime sandėlyje
Gamta: monografijų serijos "Lietuvos valsčiai" mokslo darbų rinkinys |
  • Nemokamas knygos pristatymas
-10% su kodu: PATOGU
37,99 €
Kaina su kodu: 34,19 €
Turime sandėlyje
Didysis iliustruotas pasaulio atlasas |
  • Nemokamas knygos pristatymas
-10% su kodu: PATOGU
36,66 €
Kaina su kodu: 32,99 €
Turime sandėlyje
Rasta: 41
  1. 1
  2. 2

Besidomintiems šia disciplina, siūlome rinktis iš mūsų e. knygyne populiarių leidinių TOP`o kategorijoje „Geografijos knygos“. Tai yra dažnai mūsų pirkėjų rekomenduojamos užsienio ir lietuvių autorių knygos: Roaldo Amundseno „Pietų ašigalis“, Renatos Bagdžiūnaitės „Kartografija“, Jūratės Sužiedelytės Visockienės, Rūtos Puzienės ir Armino Stanionio „Skaitmeniniai sprendimai geomatikoje“.

Plačiau apie kiekvieną jų: garsaus norvegų keliautojo, atradėjo Roaldo Amundseno (1872–1928) prisiminimai „Pietų ašigalis“ – tai nuotykių ir pavojų kupinas pasakojimas apie kelionę į visišką nežinią, į baugią sniego ir ledo karalystę. Tuo tarpu, vadovėlio „Skaitmeniniai sprendimai geomatikoje“ tikslas – pateikti reikalingas teorines ir praktines žinias, būtinas studijuojant geodezijos, geodezijos ir kartografijos, inovatyvių sprendimų geomatikoje studijų programų dalykus.

Na, o Renatos Bagdžiūnaitės leidinyje „Kartografija“ pateikiamos žinios apie kartografines projekcijas, jų sudarymą, dėstomi matematinės kartografijos pagrindai. Knygoje detaliai aptarti ne tik klasikiniai kartografinio vaizdavimo būdai, bet ir naujausi, kuriuos sudaro geoinformatikos taikymas kartografuoti, virtualus kartografavimas, kartografavimas internete.

Vieni šių (bei dar nepaminėtų) leidinių kategorijoje „Geografijos knygos“ – gerai žinomi, kiti – mažiau. Tačiau visos knygos, įtrauktos į šią kategoriją, išsiskiria naudingumu dėstytojams ir studentams, bei plačiajam skaitytojų ratui, besidominčiam geografija. Šie leidiniai dažnai atsiduria skaitomiausios mokomosios literatūros sąrašuose.

Įsigyti naujus, įdomius ir gerus leidinius iš kategorijos „Geografijos knygos“ – paprasta! Naršykite tarp skirtingų mūsų e. knygyno prekių ir užsisakykite jas keliais pelytės paspaudimais, o mes pasirūpinsime greitu pristatymu ir palankia kaina. Patariame rinktis taip pat ir iš plataus grožinių, dalykinių, saviugdos knygų asortimento, prekių turiningam laisvalaikiui ir jaukiems namams. Nepraleiskite reguliariai taikomų išpardavimų ir akcijų! Apsipirkite internetu dabar!