„Knygos apie ekologiją“ – kategorija, kurioje rasite leidinių pralėsiančių akiratį. Knygos apima įvairias ekologijos sritis ir nagrinėja svarbius aplinkosaugos ir žmogaus veiklos klausimus.

Rasta: 29

Apokalipsės nebus. Kodėl aplinkosauga sukelia kaltės jausmą ir paniką? | Michael Shellenberger
-24% su kodu: PATOGU
18,99 €
Kaina su kodu: 14,43 €
Turime sandėlyje
Gyvenimas mūsų planetoje. Mano liudijimas ir ateities vizija | David Attenborough
-10% su kodu: PATOGU
15,89 €
Kaina su kodu: 14,30 €
Turime sandėlyje
100 klausimų apie klimato kaitą | Arūnas Bukantis, Mečislovas Žalakevičius
-10% su kodu: PATOGU
8,65 €
Kaina su kodu: 7,79 €
Turime sandėlyje
Aplinkos monitoringas IV. Radioekologija | D. Styra, J. Gaspariūnas
-10% su kodu: PATOGU
1,34 €
Kaina su kodu: 1,21 €
Turime sandėlyje
Gamtos išteklių ir aplinkos ekonomika | Remigijus Čiegis
-10% su kodu: PATOGU
20,76 €
Kaina su kodu: 18,69 €
Turime sandėlyje
Gyvenamoji aplinka ir ekologija | Šarūnas Laužadis
-10% su kodu: PATOGU
13,42 €
Kaina su kodu: 12,07 €
Turime sandėlyje
100 dalykų, kuriuos tu gali padaryti dėl Žemės | Janine Eck
-10% su kodu: PATOGU
7,99 €
Kaina su kodu: 7,19 €
Turime sandėlyje
Kraštovaizdžio ekologija | Romas Pakalnis, Zenonas Venckus
-10% su kodu: PATOGU
7,99 €
Kaina su kodu: 7,19 €
Turime sandėlyje
Aplinkos apsauga | P.Baltrėnas, D.Butkus, V.Oškinis, S.Vasarevičius, A.Zigmontienė
-10% su kodu: PATOGU
19,10 €
Kaina su kodu: 17,19 €
Turime sandėlyje
Ekologinė etika | Česlovas Kalenda
-10% su kodu: PATOGU
7,86 €
Kaina su kodu: 7,07 €
Turime sandėlyje
Rasta: 29

Kodėl knygos apie ekologiją svarbios? Ši tema niekada nepraras aktualumo, nes leidiniuose nagrinėjama gyvų organizmų ir jų aplinkos sąveika. Visada bus svarbu, kur mes gyvename ir kaip mūsų veikla lemia visos gamtos būvį.

Žmogus, savo veiksmais, jau padarė milžiniškos žalos klimato kaitai. Dėl sunaikintų miškų žūva ištisos gyvybės rūšys, užterštuose vandenynuose kaupiasi šiukšlių salos ir t.t. Tačiau ne viskas prarasta ir knygose rasite atsakymus, ką mes galime pakeisti.

Kokios temos gvildenamos knygose apie ekologiją? Britų biologas, žurnalistas David Attenborough kalba apie mūsų planetos ateitį ir laukiantį pasirinkimą: žūti ar išgyventi. Lietuvos mokslininkai Arūnas Bukantis, Justas Kažys, Egidijus Rimkus ir Mečislovas Žalakevičius atsako į šimtą klausimų apie klimato kaitą, jos priežastis, poveikį ūkiui ir gamtai bei kviečia susimąstyti, ką mes galime pakeisti.

Socialinių mokslų habilituotas daktaras Remigijus Čiegis savo vadovėlyje nagrinėja gamtos išteklių ir aplinkos ekonomikos klausimus, o mokslininkas Zenonas Venckus dėmesio skiria aplinkos apsaugos politikai ir teisei. Vienoje TOP skaitomiausių Bea Johnson knygų „Namai be atliekų“ kviečiama apmąstyti savo vartotojišką gyvenimo būdą ir išmokti mažiau pirkti bei šiukšlinti.

Taip pat rekomenduojame knygas apie aplinkos apsaugą keliuose, aplinkos monitoringą, kraštovaizdžio ekologiją, ekologinę etiką ir kitas. Čia leidinių ras tiek skaitytojai, besidomintys minėtomis temomis, tiek įvairių sričių specialistai ir studentai. Daug gerų knygų parengė mokslininkai, Lietuvos ir užsienio universitetų darbuotojai.

Ekologija – tema aktuali net tik suaugusiems vyrams ir moterims, bet ir paaugliams bei vaikams. Pastariesiems taip pat galime pasiūlyti teminės literatūros. Jiems skirtose knygelėse pateikiama naudinga informacija, kuri padės išmokti puoselėti gamtą, atsakys į rūpimus klausimus, pažers daugybę įdomių faktų.

Ką galime padaryti, kad išvengtume mūsų planetai gresiančios katastrofos, kuri artėja kiekvieną dieną dėl pasaulinio klimato atšilimo? Knygų autoriai įsitikinę, kad įtvirtinti supratimą apie klimato kaitą ir teisingus įpročius būtina jau vaikystėje. Gamtos išteklių švaistymas, vartotojiška kultūra, neapgalvotas iškastinių išteklių naudojimas turi būti sustabdytas, o gyvenimas iš esmės pasikeisti. Vaizdingos knygos įkvėps siekti pokyčių.

Knygų apie ekologiją galite nusipirkti už žemą kainą. Online knygyne dažnai vyksta įvairūs išpardavimai bei akcijos ir jų metu leidinius parduodame pigiau. Pirkti internetu verta ir dėl plataus asortimento, ir dėl patogumo.