Vampyrai – siaubo bei fantastinių knygų veikėjai, jau nuo seno kurstantys įvairių rašytojų ir skaitytojų vaizduotę. Knygos apie vampyrus dažnai sulaukia daug dėmesio ir vos pasirodžiusios kuriam laikui patenka tarp TOP skaitomiausių leidinių. Rekomenduojame internetu įsigyti intriguojančių pasakojimų ir atrasti žavingų kraujasiurbių pasaulį!

Rasta: 58
  1. 1
  2. 2

Vidurnakčio saulė | Stephenie Meyer
-60% su kodu: PATOGU
24,35 €
Kaina su kodu: 9,74 €
Turime sandėlyje
Užtemimas (galimi minimalūs pažeidimai) | Stephenie Meyer
-60% su kodu: PATOGU
14,95 €
Kaina su kodu: 5,98 €
Turime sandėlyje
Jaunatis (galimi minimalūs pažeidimai) | Stephenie Meyer
-60% su kodu: PATOGU
14,27 €
Kaina su kodu: 5,71 €
Turime sandėlyje
Brėkštanti aušra (galimi minimalūs pažeidimai) | Stephenie Meyer
-60% su kodu: PATOGU
15,99 €
Kaina su kodu: 6,40 €
Turime sandėlyje
Drakula | Bram Stoker
-27% su kodu: PATOGU
10,49 €
Kaina su kodu: 7,66 €
Turime sandėlyje
Rasta: 58
  1. 1
  2. 2

Knygos apie vampyrus pasižymi įvairove: nuo klasikos iki jaunimo (angl. Young adult) literatūros. Skaitytojus vilioja šiuose leidiniuose vaizduojamas tamsus, baugus pasaulis, paranormalūs reiškiniai ir originalūs veikėjai.

Pirmosios istorijos apie šiuos kraują siurbiančius veikėjus sklido iš lūpų į lūpas. Tokie pasakojimai yra įvairių šalių, pavyzdžiui, Vengrijos ir Rumunijos folkloro dalis. Vėliau mistiniai ir paranormalių galių turintys personažai persikėlė ir į literatūrą, kiną bei kitas meno formas.

Ko gero viena žinomiausių knygų apie vampyrus yra rašytojo Bram Stoker romanas „Drakula“, pirmą kartą išleistas dar 1897-ais metais ir pasakojantis apie pagrindinių veikėjų kovą su aristokratišku vampyru. Drakulos vardas šiandien dažnai naudojamas bendrąja prasme, kai norima įvardinti vampyrus.

Tarp vienų žymiausių šiuolaikinių vampyrų – autorės Stephenie Meyer personažai. Jaunimui skirta serija „Saulėlydis“ sulaukė milžiniško populiarumo, kurį pakurstė ekranizacija. Istorija pasakoja apie vidurinės mokyklos mokinę Belą įsimylėjusią vieną iš miestelyje gyvenančios vampyrų šeimos narių.

Patrauklūs veikėjai, įtraukiantis siužetas ir nepaprasta meilė Stephenie Meyer knygų seriją iškėlė į aukštumas – parduota daugiau nei 160 milijonų egzempliorių. Po penkiolikos metų nuo pirmosios dalies pasirodymo autorė išleido ir dar vieną knygą. Jei pirmosios keturios buvo pasakojamos Belos vardu, tai penktoji – duoklė vyrams. Balsą gavo Belos mylimasis Edvardas.

Dar vienas vardas, kurį rasite vampyrų klasikos lentynėlėje – Anne Rice. Tai kultinės knygos „Interviu su vampyru“ autorė. Kūrinys įkvėpė garsų filmą, kuriame vaidino žymiausios kino žvaigždės Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas ir Kirsten Dunst. Beje, „Interviu su vampyru“ sulaukė ir kelių tęsinių.

Literatūros pasaulyje, kaip ir visur kitur, vyrauja mados, tad tam tikru metu pasirodė ne viena serija apie vampyrus. Ypač įdomų ciklą sukūrė rašytoja Charlaine Harris. Knyga „Miręs iki sutemų“ prasidėjusi serija laikoma pagrindine „Saulėlydžio“ įkvėpėja. Įdomių knygų parašė ir L. J. Smith, Guillermo del Toro, Ruth Hogan, Richelle Mead, John Ajvide Lindqvist, Darren Shan ir kiti autoriai.

Knygos apie vampyrus patrauklios, įdomios ir skirtingos. Todėl kiekvienas naujas kūrinys sulaukia daug dėmesio. Rekomenduojame geriausius skaitinius įsigyti internetu. Čia už gerą kainą įsigysite ir kitų leidinių visai šeimai, juk turime, ką pasiūlyti ir vyrams, ir moterims, taip pat suaugusiems bei vaikams. Pasinaudokite akcijomis ir išpardavimais – pirkti online dažnai pigiau!