Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

1000° moteris

4.0
(2 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2021-04-26 Galina

Nežinau, truputį dokumentiška per daug. Norėjosi kažko daugiau, pasirodė sausoka.


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 15.59 SoldOut

Knygos "1000° moteris" aprašymas

Vieno įdomiausių šiuolaikinių Islandijos rašytojų Hallgrimur Helgason knyga „1000° moteris“, kurią vos užvertus norėsis pradėti skaityti iš naujo. Tai pasakojimas apie nepakartojamos moters gyvenimą, į kurį įsipina ne mažiau intriguojantys jos senelių, tėvų, vyrų ir kitų per gyvenimą sutiktų žmonių likimai. Rašytojas, tikras šiaurietis, savo personažų istorijas pasakoja be pagražinimų – jos juokingos ir liūdnos, šiurkščios ir švelnios, labai tikroviškos ir persmelktos puikaus juodojo humoro. Skaitytojui prieš akis praslinks ne tik vieno žmogaus ir vienos giminės istorija, bet ir ištisas Islandijos ir viso pasaulio istorijos šimtmetis.

Herbjorga Marija Bjornson. Moteris sunkiai ištariamu vardu, kurios pamiršti neįmanoma.

Jos gyvenimas – vienas didelis nesibaigiantis nuotykis. Pirmojo Islandijos prezidento anūkė ir bene vienintelio islandų nacio dukra matė, kaip gimė nuo Danijos nebepriklausoma Islandija ir kaip atrodė Europa, kai joje niekas, išskyrus pačius anglus, dar nemokėjo kalbėti angliškai. Ji prisimena senąją Islandiją su keistais papročiais ir Paryžių, kai jo gatvėmis iškilmingai vaikštinėjo modistės, o madingose kavinėse bohema aistringai kūrė pasaulį pakeisiančias idėjas. Jai buvo lemta išgyventi Antrojo pasaulinio karo baisumus ir paskui Argentinoje vėl išmokti mylėti. Kiek miestų buvo ją priglaudę? Kiek vyrų ji turėjo? Herbjorga Marija jau ir nebesuskaičiuoja. Dabar jai aštuoniasdešimt. Ji laiką leidžia lovoje, kur šalia jos – geriausi draugai: kompiuteris su viso pasaulio naujienomis, cigarečių pakelis ir... granata. Ir ji dar turi šiek tiek laiko suvesti sąskaitas su praėjusiu gyvenimu...

Pasiruoškite nepamirštamai kelionei per visą dvidešimtąjį amžių, skirtingus miestus ir net žemynus. Ir būtinai turėkite po ranka nosinę ir tušinuką – Herbjorgos Marijos išpažintis išspaus ir liūdesio, ir juoko ašarą. O jos išmintingas ir kartais iš kojų verčiančias pastabas apie įvairius gyvenimo reiškinius neabejotinai norėsite užsirašyti ir įsiminti.

„Metų knyga!“
SWR3 Radio


  • Pavadinimas originalo kalba: Konan við 1000°“
  • Autorius: Hallgrimur Helgason
  • Leidėjas: Alma littera
  • Išleidimo metai: 2021
  • Knygos puslapių skaičius: 568
  • Formatas: 14x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786090116845
  • Vertėjas: Diana Bučiūtė
  • Iš kokios kalbos versta: prancūzų

Kiti taip pat domėjosi


2021-04-26

Nežinau, truputį dokumentiška per daug. Norėjosi kažko daugiau, pasirodė sausoka.

2021-04-20

Nuoroda į 1000 laipsnių yra temperatūra, kai kūnas deginamas kremavimui, ir viena įsimintina scena knygoje yra kuomet Herbjorga pati paskiria laiką krematoriumui... Manau, kad pasakojime neišlaikius Herbjorgos kaip priešiškai nusiteikusios senutės, istorija galėjo pasidaryti pernelyg melodramatiška. Tačiau nepaisant keistų skyrių, kur tiesiog reikėjo suvesti istorijos galus, knygoje tikrai radau išminties ir skaityti buvo įdomu.

Parašykite atsiliepimą apie "1000° moteris"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "1000° moteris", Hallgrimur Helgason. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Hallgrimur Helgason su knyga "1000° moteris" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "1000° moteris" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Hallgrimur Helgason. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "1000° moteris" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "1000° moteris" perkama kartu