Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą (knyga su defektais)

Kaina: 11,97 €
Kaina su kodu: 10,77 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 11.968 InStock
Į krepšelį 10,77 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą (knyga su defektais)" aprašymas

Galimas knygos brokas (gali būti likusi žymė nuo anksčiau ant knygos nugarėlės užklijuotos kainos, pageltę kai kurių knygų puslapiai, gali būti susilankstęs, subraižytas arba įplyšęs knygos viršelis).

Ši solidi knyga "1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą" - tai puikus vadovas po nuostabiausius pasaulio parkus ir sodus; jame rasite garsiausių sodininkų bei dizainerių įkvepiančių idėjų.

Šis puikiai iliustruotas vadovas supažindins jus tiek su visame pasaulyje pagarsėjusiais Alhambros sodais Grenadoje, tiek su privačiais, nuo svetimų akių paslėptais ir prieinamais tik nedaugeliui privilegijuotųjų sodais.

Iš šio vadovo galės pasisemti įkvėpimo ne tik profesionalūs sodininkai, bet ir eiliniai mėgėjai.

Iš anglų kalbos vertė Giedrė Petkūnienė

Visos serijos „1001“ knygos:

    1001 filmas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą

    1001 knyga, kurią privalai perskaityti

    1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą

    1001 pastatas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą

PRATARMĖ

1001 sodas laukia jūsų atvykstant! Tai bent iššūkis! Tai bent nuotykis!

Mano nuoširdžiausi sveikinimai Rae Spencer-Jones, sugebėjusiai suburti patyrusių sodininkystės žinovų pajėgas ir aprašyti 1001 sodą. Tai stulbinantis, neturintis sau lygių rezultatas.

Aš visuomet buvau didelė sodų mylėtoja, nuo pat mažų dienų. Mano mama nebuvo labai išsilavinusi moteris, tačiau ji pažinojo augalus. Prisimenu, kaip mes eidavome pasivaikščioti, o ji man rodydavo augalą ir sakydavo:„Tai bešornerija", ir aš pakartodavau: „Bešornerija". Ji visuomet puoselėjo sodą, netgi Pietų Afrikos krūmynuose, ir, gal būt, ši ankstyvoji patirtis paskatino mane studijuoti botaniką.

Nepaisant mano meilės sodams, aš visą gyvenimą buvau namisėda ir tenkinausi kambariniais bei konteineriuose auginamais augalais. Tad galimybė apsilankyti viešuosiuose bei asmeniniuose soduose man buvo ypač reikšminga. Praeito amžiaus septintajame dešimtmetyje lankydamasi Bruklino botanikos sode, kalbėjausi su prezidentu George Avery apie Pietų Afrikos laukinių gėlių grožį. Jis paskatino mane imtis vadovauti kelionėms po gražiausius pasaulio sodus, ir nuo tada prasidėjo mano apsilankymai nuostabiausiuose Japonijos, Peru, Ekvadoro, Kinijos, Portugalijos, Maroko bei kitų pasaulio šalių soduose... Aš ką tik grįžau iš tryliktos mano vadovaujamos kelionės po Pietų Afrikos sodus, o po kelių dienų manęs jau laukia kelionė su turistų grupe į Japoniją devyniasdešimt aštuntą kartą!

Aš vadovauju šioms tarptautinėms išvykoms jau keturiasdešimt metų ir manau, jog man teko pamatyti daugybę nuostabių (ir ne tokių nuostabių) sodų visame pasaulyje -nuo Aliaskos iki priešingoje Žemės rutulio pusėje esančių regionų. Ir vis dėlto, kaip ten bebūtų, aš aplankiau mažiau nei trečdalį sodų, aprašytų šioje knygoje - turiu pripažinti, jog daugelis šių sodų iš 1001 man yra visiškai nauji.

Ši knyga man padėjo suvokti, jog apsilankymas sode - tai daug daugiau, nei paprasčiausiai praeiti pro jį su nuostaba besižvalgant. Mano turistai verčia mane būti veiklia! Vienus jaudina mūsų lankomų dvarų didybė ar užmiesčio sodų žavesys, tuo tarpu kitų dėmesį labiau patraukia spalvos, augalų deriniai ar vandens telkiniai. Botanikus visuomet domina nepažįstami augalai; atskirų sričių specialistai domisi vaistažolėmis, daržovėmis, rožėmis, medžiais bei krūmais; menininkams rūpi skulptūrų pritaikymas soduose.

Šioje knygoje aprašomi žavūs visų rūšių sodai, nuo įspūdingiausių iki pačių paprasčiausių; nuo žmogaus rankomis sukurtų iki pačios Gamtos kūrinių; nuo istorinių iki „serijinės gamybos" sodų. Geografinių vietovių sąrašas pravers tiems, kurie mėgsta „keliauti", nepakildami nuo krėslo, ar būsimiems turistams, o puikios nuotraukos parodys, i i galite tikėtis leisdamiesi į kelionę po sodus.

Britanija laiminga, turėdama Nacionalinę istorinių paminklų ir vietų apsaugos komisiją ir Nacionalinį paveldą - daugybę reikšmingų privačių dvarų, kurie yra atviri lankytojams. Neperseniausiai ir Jungtinės Valstijos prisiėmė atsakomybę išsaugoti palikuonims svarbiausius privačius sodus, remiantis Sodų apsaugos įstatymu. Kitos šalys turėtų irgi sekti jų pavyzdžiu.

Bruklino botanikos sodo organizuojami turai į Naująją Zelandiją per paskutiniuosius trisdešimt penkerius metus nutiesė kelius į privačius sodus; šių kelionių dėka vis daugiau privačių sodų tampa visiems prieinami. Sodininkų padermė labai priešinosi svetimšalių turistų veržimuisi į jų valdas, kol galiausiai viena sumani moteris (ir puiki sodininkė) ėmėsi iniciatyvos ir įsteigė labdaros fondą. Ši praktika labai pasiteisino ir žaibiškai paplito.

Australiečiai mums pasirodė ypač svetingi - tiek viešųjų, tiek ir privačių sodų atveju. Pietų Afrikos gyventojai irgi pradėjo palaipsniui įsileisti turistus į savo privačias valdas. Dabar jau daugelyje šalies vietų visi gali mėgautis natūralios gamtos grožybėmis, ypač pavasarį, kai pražysta puikios laukinės gėlės; ir kasmet keletą savaičių Namaqualand tampa atviras lankytojams.

Vakariečius dažnai stebina Kinijos sodų architektūros kompleksai ir ribotas augmenijos kiekis. Kilus naujai susidomėjimo bangai šiais sodais - neseniai daug tokių sodų buvo įkurta Jungtinėse Valstijose - kelių tokių puikiausių sodų įtraukimas į šį vadovą yra labai savalaikis.

Keletas istoriniu atžvilgiu reikšmingiausių vietų, aprašytų šioje knygoje - tai didingieji Japonijos sodai; iš jų garsiausi yra Kioto sodai, kurių amžius siekia 1400 metų. Daugelis jų neatsiejami nuo šventyklų; kai kuriuos sudaro paprasčiausi akmenys ir smėlis. Iš jų verti paminėti du - Imperatoriškosios Vilos - laikomi puikiausiais tradicinio kraštovaizdžio pavyzdžiais.

Visa tai ir dar daugiau įtraukta į šią knygą. Jei būtų mano valia, norėčiau, jog čia atsirastų vietos dar ir daugeliui tų sodų, kuriuos man teko pažinti ir pamėgti; įsivaizduoju, kad ir kiti šios knygos skaitytojai norėtų čia matyti savo mėgstamus sodus. Dėl to ši knyga tampa dar vertingesnė. Ji turėtų kiekvienam pažadinti norą susipažinti su visais įprašytais joje sodais. O aš tikiuosi dar pagyventi tiek, kad galėčiau juos visus įtraukti į savo aplankytų sodų sąrašą.

Laimingos kelionės!


  • Leidėjas: Naujoji Rosma
  • Išleidimo metai: 2008
  • Knygos puslapių skaičius: 960
  • Formatas: 16x22, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9789955062097

Parašykite atsiliepimą apie "1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą (knyga su defektais)"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Sodininkystė, daržininkystė, augalininkystė

pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą (knyga su defektais)", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą (knyga su defektais)" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą (knyga su defektais)" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą (knyga su defektais)"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "1001 sodas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą (knyga su defektais)" perkama kartu