Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

1793

3.0
(1 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2023-03-06 Dainė

Pirma, ką turėtų įsivertinti skaitytojas, ar jis nori knygos su daug žiaurumo. Kartais tiesiog priverčiančio praleisti kelias pastraipas.. Šiaip pati istorija įtraukianti, tikrai norisi sužinoti visą tiesą. Tik aš tikėjausi, kažko daugiau pabaigoje. Taigi skayčiau likau nuvilta. Gretutinė siužeto linija pasirodė daug įdomesnė už pagrindinę.


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 14.39 SoldOut

Knygos "1793" aprašymas

Švedų rašytojo Niklo Natt och Dago debiutinio romano „1793“ veiksmas vyksta, kaip ir galima atspėti iš pavadinimo, XVIII- o amžiaus pabaigoje.

Neramų 1793 metų rudenį, kai virš Europos ryškiai dega kruvinas revoliucijos gaisras, o nuo Švedijos karaliaus Gustavo III-iojo, tapusio sąmoklininkų auka, mirties praėjo vieneri metai, Mikelis Kardelis, buvęs jūreivis, o dabar – vienarankis žemiausios grandies Stokholmo viešosios tvarkos saugotojas, iš miesto tvenkinio išgriebia keistą lavoną. Kūnas, tiksliau – tai, kas iš liko – priklausė jaunuoliui, kuriam dar gyvam esant kažkas amputavo abi rankas, abi kojas ir liežuvį bei išbadė akis. Kankintojai kūno dalis pjovė po vieną, kantriai išlaukdami, kad žaisda šiek tiek apgytų, o vėliau pjaudavo toliau – ir taip darė tol, kol nelaimingasis išleido paskutinį atodūsį.

Tirti šiurpų nusikaltimą imasi Sesilis Vingė, jaunas juristas, intelektualas ir teisybės ieškotojas, retkarčiais Stokholmo policijai suteikiantis pagalbą, kai tenka narplioti ypač sudėtingas bylas. Jam padėti pasisiūlo tas pats lavoną suradęs Mikelis Kardelis. Karštligiškos dinamikos romanui „1793“ suteikia papildoma aplinkybė - Sesilis Vingė sunkiai serga, ir, gydytojų nuomone, jau seniai turėjo būti aname pasaulyje. Mikelis Kardelis taip pat kenčia baisius fantominius skausmus prarastos rankos vietoje, o juos bando nuslopinti girtuoklyste ir įniršio priepuoliais. Ir tai dar nėra bėdų pabaiga - Sesilio Vingės draugas ir globėjas, nepaperkamas Stokholmo policijos vadas, kasdien laukia pranešimo apie savo atleidimą, o jo galimas pareigų perėmėjas, žinomas iždo švaistūnas ir kyšininkas, nedelsiant atšauks Vingei suteiktus įgaliojimus ir uždarys nepatogų tyrimą. Kitaip tariant, Niklaso Natt och Dago herojams žemė dega po kojom, bet pirmiausia jiems reikia išspręsti svarbiausią ir sunkiausią mįslę – atpažinti auką.

Niklas Natt och Dag savo debiutiniame kūrinyje piešia niūrų XVIII a. pabaigos Švedijos visuomenės paveikslą. Nušluodamas blizgučių ir pudros sluoksnį rašytojas vaizduoja kruviną ir geidulingą nepasitenkinimo bei nusivylimo pritvinkusią epochą. Prestižiniais „Humo“, „Adresseavisen“, „Aftenposten“ ir „Dagbladet“ apdovanojimais už geriausią 2018 m. kriminalinį romaną ir grožinės literatūros kūrinį įvertintame istoriniame detektyve meistriškai audžiamos keturios siužeto linijos, nuosekliai artėjama prie kraupaus nusikaltimo atomazgos.

„Niklas Natt och Dag parašė sukrečiantį kūrinį, prisodrintą Stokholmo varguomenės kasdienio gyvenimo detalių. Tuo pačiu metu jo sukurti personažai yra gyvybingi ir tikroviški, atskleidžiantys žmogaus prigimtį su visomis jos silpnybėmis ir didybe.“
„Kirkus Reviews“

Iš švedų kalbos vertė Manta


  • Autorius: Niklas Natt och Dag
  • Leidėjas: Alma littera
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 384
  • Formatas: 14x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786090139912

Kiti taip pat domėjosi


2023-03-06

Pirma, ką turėtų įsivertinti skaitytojas, ar jis nori knygos su daug žiaurumo. Kartais tiesiog priverčiančio praleisti kelias pastraipas.. Šiaip pati istorija įtraukianti, tikrai norisi sužinoti visą tiesą. Tik aš tikėjausi, kažko daugiau pabaigoje. Taigi skayčiau likau nuvilta. Gretutinė siužeto linija pasirodė daug įdomesnė už pagrindinę.

Parašykite atsiliepimą apie "1793"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Skandinavų detektyvai ir trileriai

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "1793", Niklas Natt och Dag. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Niklas Natt och Dag su knyga "1793" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "1793" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Niklas Natt och Dag. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "1793" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "1793" perkama kartu