NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

1919-ieji Kuršėnų krašte

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 7.39 SoldOut

Knygos "1919-ieji Kuršėnų krašte" aprašymas

Autorius Jonas Kiriliauskas savo aštuntoje knygoje "1919-ieji Kuršėnų krašte" apžvelgia 1919 metus Kuršėnų krašte. Metus, kada realiai sprendėsi, kokia Lietuva bus. Ar jai lemta būti nepriklausoma valstybe? O gal sąjungoje su Lenkija? Ar pagaliau pakliūti besikuriančios sovietinės imperijos pinkles? Tai knyga apie sunkius sprendimus ir apsisprendimus, kai istorija ir laikmetis, kaip niekad dosniai teikė daug galimybių rinktis. Autorius pasakoja chronologiškai, kaip tai vyko valstybėje, Kuršėnų krašte ir kiekviename žmoguje. Tai istorija, vykusi prieš šimtą metų...

"Santarvė neskolino mums nė skatiko pinigų, nedavė mums amunicijos - nė vienos kulkos, nė vieno peilio - mūsų žmonės patys gavo mainais jų už kiaušinius, sviestą, kiaules ir išsimainę atgręžė juos prieš užpuolikus, pajėga atiminėjo iš jų ginklus ir vėl didesne pajėga puolė, kol beveik visas kraštas, seni ir jauni, vyrai ir moterys apsiginklavo. Mūsų karo istorija įstabi įstabiausia. Vakarų Europai pamoka, pasimokymo metas. Nes tegu ji būty pabandžius kariauti su dešimteriopai gausesniu priešininku, neturėdama kuo kareivių aprėdo, neturėdama amunicijos nei kultūringo susisiekimo priemonių, kareiviams, karininkams, valdininkams po tris mėnesius algų neišmokėdama, tegu pabandytų kariauti ir priešininką nugalėti..."


  • Autorius: Jonas Kiriliauskas
  • Leidėjas: Litera
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 133
  • Formatas: 15x21, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 978609482035

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "1919-ieji Kuršėnų krašte"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Knygos apie visuomenę

Jonas Kiriliauskas pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "1919-ieji Kuršėnų krašte", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "1919-ieji Kuršėnų krašte" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "1919-ieji Kuršėnų krašte" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "1919-ieji Kuršėnų krašte"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Jonas Kiriliauskas tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "1919-ieji Kuršėnų krašte" perkama kartu