NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

1940. Paskutinė Lietuvos vasara

4.2
(5 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 18,17 €
Kaina su kodu: 16,35 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2022-01-18


2024-03-31 18.17 InStock
Į krepšelį 16,35 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "1940. Paskutinė Lietuvos vasara" aprašymas

Istoriko Norberto Černiausko knyga „1940. Paskutinė Lietuvos vasara“ – penkiolikos dienų mozaika, sudėliota iš paprastų žmonių kasdienybės ir patirčių. 1940-ųjų vasara – riba, kurią peržengusi mūsų šalis niekada nebebuvo tokia kaip anksčiau.

1940-ųjų vasara buvo paskutinė nepriklausomos valstybės vasara. Tačiau kalbėdami apie tą laikmetį istorikai dažniausiai analizuoja istorinius procesus, nagrinėja svarbiausius sprendimus ar gilinasi į geopolitinius žaidimus. Norberto Černiausko knyga „1940. Paskutinė Lietuvos vasara“ kitokia. Ji apie žmones.

Žmonės, kurie kaip ir kiekvienais metais ruošėsi derliaus sezonui. Žmones, kurie planavo vasaros atostogas, mokyklų ar universitetų išleistuves. Žmonės, kurie norėjo sportuoti, ilsėtis, keliauti, pažinti, atrasti. Ir tuos žmones, kuriems vasara yra pats darbymetis ūkyje. Šalis, išgyvenusi šaltą žiemą, su džiaugsmu laukė vasaros. Valdžia ruošėsi tiesti kelius ir elektrifikuoti Lietuvą. Laukė daug reformų ir naujovių.

Autorius parašė kitokią istorinę knygą. Jis vaizduoja 1940-ųjų visuomenę su visomis kasdieninėmis problemomis, apsipratusią su tuo, kad kažkur Europoje vyksta karas, o dienraščių puslapiai ir radijo pranešimai šiek tiek baugina. Tai buvo kitokia vasara...

Norbertas Černiauskas teigia, kad tradicinis knygos „1940. Paskutinė Lietuvos vasara“ skaitytojas yra istorijos mėgėjas. Tačiau rašydamas tekstą autorius daug galvojo ir apie visus tuos, kurie istorinio žanro leidinius į rankas ima labai retai. Rašytojas tikisi, kad knyga sudomins ir juos.

Norbertas Černiauskas – istorikas, visuomenininkas, nuo 2013-ų metų Vilniaus universiteto dėstytojas. Dar besimokydamas mokykloje Norbertas Černiauskas aktyviai domėjosi istorija, Trakinių kaimo, kuriame gyveno, praeitimi. Baigęs istorijos studijas liko dėstyti universitete. Norbertas Černiauskas kartu su bendraautoriais parengė mokslo studijas „Socialiniai pokyčiai Lietuvos valstybėje 1918-1940 metais“ ir „Išrasta Lietuvoje: daiktai, idėjos, žmonės“. 2019-ais metais rašytojas išleido vaikams skirtą istorinę knygą „Apie šaulius, riterius ir drakonus Lietuvoje“.

Norbertas Černiauskas už pilietines iniciatyvas pagerbtas įvairiais apdovanojimais. Tarp jų Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos medalis civiliams "Už nuopelnus".

Domitės Lietuvos istorija? Ši knyga jums! Siūlome ją įsigyti internetu. Ieškote kitokių temų ir siužetų? Pirkti online tikrai rasite skonį atitinkančių skaitinių. Galime pasiūlyti ir pasakojimų apie įvairius veikėjus, ir patarimų, ir receptų. Kaip rinktis? Kiekvienas leidinys turi savo informacinę santrauką su trumpu aprašymu, ištraukomis, puslapių skaičiumi, kitomis detalėmis. Vertingų įžvalgų rasite ir skaitytojų atsiliepimuose ar apžvalgose, o norėdami apsipirkti pigiau, gerų kainų ieškokite tarp akcijų ir išpardavimų.


  • Autorius: Norbertas Černiauskas
  • Leidėjas: Aukso žuvys
  • Išleidimo metai: 2021
  • Knygos puslapių skaičius: 260
  • Formatas: 14x21, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786098120653

Kiti taip pat domėjosi


2022-01-18

2021-09-17

Neįtikino. Parašyta grafomaniškai. Paimta skirtingų nesusijusių žmonių laiškai ar kt dok., bandyta apjungti. To meto nuotaika ir dvasia neperteikta. Apart kelių smulkesnių epizodų, nieko įdomaus.

2021-07-27

2021-06-28

labai patiko

2021-06-22

Tai išties kitokia istorinė knyga. Paskutinė nepriklausomos valstybės vasara - būtent tokią ją įsivaizduoju, kaip aprašė autorius, nes jis tą padarė itin itikinamai, detaliai ir buvo lengva skrieti laiku..

Parašykite atsiliepimą apie "1940. Paskutinė Lietuvos vasara"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvos istorija

Norbertas Černiauskas pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "1940. Paskutinė Lietuvos vasara", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "1940. Paskutinė Lietuvos vasara" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "1940. Paskutinė Lietuvos vasara" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "1940. Paskutinė Lietuvos vasara"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Norbertas Černiauskas tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "1940. Paskutinė Lietuvos vasara" perkama kartu