NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

1944-ieji. Stalino pergalių kaina (knyga su defektais)

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 7.39 SoldOut

Knygos "1944-ieji. Stalino pergalių kaina (knyga su defektais)" aprašymas

Galimas knygos brokas (gali būti likusi žymė nuo anksčiau ant knygos nugarėlės užklijuotos kainos, pageltę kai kurių knygų puslapiai, gali būti susilankstęs, subraižytas arba įplyšęs knygos viršelis).

Baltarusių istoriko Vladimiro Bešanovo knyga „1944-ieji. Stalino pergalių kaina“ yra puikus naujo požiūrio į Antrojo pasaulinio karo istoriją pavyzdys.

Vladimiras Bešanovas priklauso tų istorikų grupei, kurie, kategoriškai neigdami sovietinę istoriografiją, stengiasi argumentuotai atkurti „išplėštus istorijos puslapius“. Autorius, panaudodamas įvairius instrumentus, nuo amžininkų liudijimų iki statistinių duomenų, demaskuoja oficialiuosius sovietinius mitus. Vladimiras Bešanovas savo dėmesį sąmoningai nukreipia į nutylėtas karo istorijos detales, bet nesivaiko pigaus sensacingumo. Savo knygose jis nuosekliai pasakoja istoriją, tyrinėdamas karo etapus, dalinių dislokacijas, pozicijas, planus, operacijas ir rezultatus.

„1944-ieji. Stalino pergalių kaina“ skirti žymiesiems „dešimčiai Stalino smūgių“, po kurių 1944-ais metais buvo atkovota vokiečių okupuota Sovietų Sąjungos teritorija, iš karo veiksmų pašalinti Hitlerio sąjungininkai, o Raudonoji Armija priartėjo prie Trečiojo Reicho sienų. Tai visiems žinomi faktai. Bet koks velnias slypi detalėse? Kokią kainą teko sumokėti už tuos „dešimt smūgių“?

Vladimiras Bešanovas įdėmiai analizuoja kiekvieną jų, parodydamas „Stalino smūgių“ klaidas ir pasiskaičiavimus, kainavusius šimtus tūkstančių sovietų kareivių ir karininkų gyvybių. Knygoje „1944-ieji. Stalino pergalių kaina“ autorius parodo, kad Raudonoji Armija po trejų karo metų smarkiai pasikeitė – pagerėjo ginklai, logistika ir organizacija, bet sovietų generolai neatsisakė savo pagrindinės taktikos – pergalės kaina nesvarbi, kareivių gyvybių saugoti nereikia. Vladimiras Bešanovas įrodo, kad per 1944-uosius vokiečiai neteko kur kas mažiau karių ir technikos nei sovietai. Vermachtas demonstravo nepalyginti geresnį nei Raudonoji armija gebėjimą kautis, nepaisant SSRS ekonominio pranašumo ir milžiniškos Sąjungininkų pagalbos. „1944-ieji. Stalino pergalių kaina“ daug rašoma ir apie Antrojo fronto, atidaryto 1944 m. birželį svarbą. Šiuose skyriuose autorius neakivaizdžiai ir sėkmingai ginčijasi su istorijos revizionistais, teigiančiais, kad Sovietų Sąjunga būtų nugalėjusi nacistinę Vokietiją ir be sąjungininkų atidaryto Antrojo fronto.

Vladimiras Bešanovas gyvena Baltarusijoje, Breste. Nuo 2000 metų jis parašė keliolika Antrojo psaulinio karo istorijai skirtų knygų, kai kurios iš jų sulaukė 5-7 papildomų leidimų. Istorikas iki 1992-ų metų buvo Sovietų Sąjungos karinio jūrų laivyno karininkas, į atsargą išėjo turėdamas III-io rango kapitono laipsnį.

Iš rusų kalbos vertė Vytautas Leščinskas


  • Autorius: Vladimir Bešanov
  • Leidėjas: Briedis
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 536
  • Formatas: 17x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9789955267003-BR

Parašykite atsiliepimą apie "1944-ieji. Stalino pergalių kaina (knyga su defektais)"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Antrasis pasaulinis karas

Vladimir Bešanov pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "1944-ieji. Stalino pergalių kaina (knyga su defektais)", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "1944-ieji. Stalino pergalių kaina (knyga su defektais)" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "1944-ieji. Stalino pergalių kaina (knyga su defektais)" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "1944-ieji. Stalino pergalių kaina (knyga su defektais)"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Vladimir Bešanov tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "1944-ieji. Stalino pergalių kaina (knyga su defektais)" perkama kartu