NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

2020 metų kalendorius „Lietuvių tautiniai drabužiai“

Turime sandėlyje

Šiuo metu neparduodama

2024-03-31 10.99 SoldOut

Aprašymas

„Lietuvių tautiniai drabužiai“ kalendorių 2020 metams iliustruoja spalvingos XIX a. tautinius drabužius demonstruojančių žinomų žmonių nuotraukos.

Kuriant 2020-ųjų kalendorių bendradarbiauta su garsiu fotografu, „Neregėtos Lietuvos“ autoriumi ir leidėju Mariumi Jovaiša. Pasitelkęs įvairių sričių populiarius žmones, jis savo nuotraukomis siekia suintriguoti, įkvėpti idėjų, paskatinti šiandienos visuomenę naujai pažvelgti į tautinius drabužius, atrasti įvairių dėvėsenos formų.

Išskirtiniame kalendoriuje atskleidžiamas XXI a. modernaus žmogaus santykis su tautos tradicijomis, jo požiūris, kad tautiniai drabužiai – stilingi ir juos galima dėvėti įvairiomis progomis ir įvairioje aplinkoje, siejant praeitį su dabartimi.

Unikalios Lietuvos nacionalinio kultūros centro turimos etnografinių regionų tautinių kostiumų kolekcijos drabužiais vilkinčios ryškios asmenybės Jonas Nainys, Dovilė Filmanavičiūtė, Beata Nicholson, Vaidas Baumila, Karolina Meschino bei kiti žinomi žmonės fotografavosi moderniame biure, restorane, automobilyje, oro balione, sporto aikštyne, oro uoste ir kitur.

Leidinio sudarytojai siekia grąžinti tautinį kostiumą ar jo detales į šiandieną, kad dinamiškoje interneto ir globalizacijos epochoje tautinis drabužis jaunajai kartai padėtų atrasti savąją tapatybę, taptų įdomus, patrauklus ir net madingas.



Parašykite atsiliepimą apie "2020 metų kalendorius „Lietuvių tautiniai drabužiai“"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Sieniniai kalendoriai


Dažnai su "2020 metų kalendorius „Lietuvių tautiniai drabužiai“" perkama kartu