0

Didžioji valgių knyga

  • Nuolaida knygai -34%
  • Nemokamas knygos pristatymas
Internetu: 17,99 €
Knygyne: 27,19 €*
Sutaupote: 9.20 € (34%)
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Omniva ir LP Express
terminalus Lietuvoje
  • Pristatymo trukmė: 2 darbo dienos
Turime sandėlyje
Informacija

Didžioji valgių knyga

  • Leidėjas: Naujoji Rosma
  • Išleidimo metai: 2011
  • Formatas: 18x23, kieti viršeliai
  • Puslapių skaičius: 512
  • ISBN ar kodas: 9789955062547

17.99 In stock
Į krepšelį
Aprašymas

"Didžioji valgių knyga" - tai daugiau kaip 1000 patiekalų receptų rinkinys su virėjo patarimais, receptų variantais ir maistine informacija.


Daugybė idėjų norintiems pasigaminti sriubų ir užkandžių, žuvų ir jūrų gėrybių, mėsos, paukštienos ir žvėrienos, vegetariškų patiekalų, valgių iš makaronų, daržovių, taip pat salotų, apkepų ir pyragų, karštų ir šaltų desertų.

Pagal pateiktus receptus lengva gaminti ką panorėsite: nuo paprastų šeimos pietų, smagios vakarienės ar daržovių salotų iki arbatėlės, proginių tortų ir ypatingų skanėstų iš sluoksniuotos tešlos.


Platus viliojančių patiekalų pasirinkimas: tailandietiška vištienos sriuba, skrebučiai su ožkų sūriu, graikiškas avienos pyragas, lakštinių apkepas su riešutais ir špinatais, austriška duona, citrininis sūrio pyragas, jogurtiniai keksiukai su medumi, šokoladinis riešutinis vyniotinis ir ne tik...


Visų patiekalų gamyba smulkiai aprašyta, rezultatai iliustruoti puikiomis nuotraukomis - Jums pasiseks iš pirmo karto. Puslapio apačioje nurodyta maistinė ir energinė vertė - žinosite, kiek patiekale riebalų, kilokalorijų, skaidulinių medžiagų ar cholesterolio. Yra atskiras neriebių kepinių skyrius, jame rasite sausainių ir pyragų receptų - gardžiuokitės jais nejausdami savigraužos.


Iš anglų kalbos vertė Jolanta Kriūnienė, Asta Bartkevičiūtė


Įvadas


ĮVADAS


Naminio maisto gamyba teikia ne tik džiaugsmo, bet ir naudos: Jūsų patiekalai bus skanesni, pigesni ir sveikesni negu pirktiniai. Jei galvojate apie greitai ir lengvai paruošiamą vakarienę, įspūdingą pietų desertą arba proginį pyragą, ši knyga įkvėps, pamokys ir patars visais iškilusiais klausimais, kad gautumėte geriausią rezultatą.


Iš viso pasaulio surinktuose receptuose naudojami patys įvairiausi produktai, tad tikrai kiekvienas ras sau patinkantį jų derinį. Patiekalų receptai suskirstyti į skyrius pagal valgio rūšį ir progą: sriubos, užkandžiai, salotos ir daržovių, makaronų, kruopų patiekalai, pagrindiniai mėsos ir žuvų patiekalai, toliau - pyragai, sausainiai, bandelės, juostelės ir duona.


Čia rasite platų pasirinkimą sočių sriubų, įskaitant rūkytų menkių ir bulvių, naująją anglišką moliūgų arba škotišką daržovių su aviena. Jei norite ko lengvesnio, siūlytume troškintas krevetes, įdarytus grybus arba melionų salotas su mėtomis. Ypatinga proga pasigaminkite įmantrių užkandžių: rūkytų lašišų, sklindžių su krapais, vištų kepenėlių pašteto su maršalą arba kriaušių su stiltonu. Šiandieninėje savo sveikata besirūpinančioje visuomenėje vis labiau populiarėja žuvys ir jūrų gėrybės. Iš jų galite rinktis tokius kvapnius valgius, kaip rūkytas upėtakis su agurkais, šiltos lašišų salotos, geldutės su imbieru arba ant grotelių keptos šviežios sardinės, žuvys su traškučiais, ryžių ir rūkytų žuvų troškinys.


Pasitaikys daug progų, kai įmantrus mėsos patiekalas taps dienos akcentu. Ši knyga sutelks Jums pasitikėjimo savimi, kurio prisireiks, kad tobulai pagamintumėte keptą jautieną, Jorkšyro pudingą ar burnoje tirpstantį kaimišką pyragą. Be to, čia rasite įvairiausių neįprastų patiekalų, pavyzdžiui, antis kaštainių padaže, paprastų, bet įspūdingų valgių iškilmingiems pietums bei ekonomiškų, tačiau maistingų pagrindinių patiekalų, kurie suvilios ir suaugusiuosius, ir vaikus, kaip antai dešrelių ir pupelių troškinys.


Knygoje aprašyti gardūs daržovių patiekalai gali būti pagaminti per trumpą laiką kaip užkandis arba gerai subalansuotas pagrindinis patiekalas. Kai kurie iš jų yra jau seniai pamėgti vegetariškos virtuvės valgiai, pavyzdžiui, avinžirnių troškinys; kiti - naujos visame pasaulyje žinomų patiekalų versijos, sujungiančios spalvų įvairovę, malonią tekstūrą ir tarpusavyje derančius aromatus, kaip antai ispaniškas daržovių troškinys.


Valgymas paprastai baigiamas visų laukiamu desertu. Iš šaltų saldumynų galite rinktis putėslus, triufelius, pudingus iš vaisių, grietinėlės arba šokolado, iš karštų - apelsininį ryžių pudingą, obuolinį trupiniuotį su riešutais arba persikus, įdarytus migdoliniais sausainukais, o visokiausių pyragų net neminėsime... Prie rytmetinės arbatos galėsite paskanauti naminių s.tusainių, Juostelių, keksiukų, pyragėlių, bandelių, keksų ir kitų kepinių, kurie tiks ir Kalėdoms, ir Velykoms, ir per vestuves, ir per krikštynas. Neriebių kepinių skyriuje receptų ras tie, kas nori sveikuoliškai pasmaguriauti.


Ššis klasikinių receptų rinkinys - bendras visame pasaulyje gerbiamų kulinarų ir receptų kūrėjų kūrinys. Padedami šio autoritetingo vadovėlio, Jūs galėsite rinktis ir gaminti daugybę patiekalų, tobulinti savo įgūdžius ir įgyti pasitikėjimo, kuris leis eksperimentuoti patiems ir išbandyti naujus patiekalus.

Parašykite atsiliepimą apie prekę!

Būtina įvertinti prekę

Dažniausiai perkama kartu