0
0
Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Ana Karenina (knyga su defektais)

NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2021-06-29 klasika

yra klasika


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 24.99 SoldOut

Knygos "Ana Karenina (knyga su defektais)" aprašymas

„Ana Karenina“ – didingas kūrinys, užimantis svarbią vietą tarp visų laikų geriausios klasikos. Devyniolikto amžiaus pabaigoje istorija dalimis buvo spausdinama laikraštyje, o rusų rašytojas Lev Tolstoj kūrinį, kurį įkvėpė tikra istorija, laikė pirmuoju savo romanu. Daugybę kartų ekranizuota knyga pateisina klasikos vardą: problemos, nagrinėjamos kūrinyje net ir šiandien neprarado aktualumo.

Šis leidimas pasižymi įspūdingu puslapių skaičiumi ir apjungia visas aštuonias romano „Ana Karenina“ dalis vienoje knygoje. Svarbu paminėti, kad įtakingiausi pasaulio rašytojai apklausoje romaną išrinko geriausia visų laikų knyga.

Lev Tolstoj vysto kelias siužetines linijas ir pasakoja apie įvairius veikėjus, kurių akimis galime stebėti tuometinį Rusijos gyvenimą, įsigalėjusius visuomenės stereotipus ir normas, nagrinėti socialines problemas, kelti įvairius su tikėjimu, vertybėmis, žmogaus gyvenimu susijusius klausimus.

Ana Karenina – viena pagrindinių herojų. Ji aukštuomenės dama, netikėtai susipažinusi su grafu Aleksejumi Vronskiu ir ilgainiui jį pamilusi nederama ištekėjusios moters meile. Ana pasielgia ne pagal anų laikų visuomenės taisykles – siekia skyrybų bei neslepia savo santykių su meilužiu. Tačiau tai, kas atleistina vyrams, jauną moterį sužlugdo, o iš anksto pasmerkti santykiai veda į pražūtį.

Kita knygos linija pasakoja apie Konstantiną Leviną, kurį kritikai laiko paties autoriaus prototipu. Jis – meilės kančias patiriantis stambaus ūkio valdytojas, kurio pamąstymais išdėstomas Lev Tolstoj požiūris į visuomenę ir įvairius įvykius.

Romanas „Ana Karenina“ pasižymi detaliais aprašymais, daugialypiais, daugybę ydų turinčiais personažais, miesto ir kaimo, aristokratų ir paprastų žmonių kontrastais, vertybių analize. Pavydas, tikėjimas, veidmainystė, šeima, aistra, visuomenės pažanga, ryšys su žeme – temos, kurias nagrinėja autorius. Romanas – didingas devyniolikto amžiaus Rusijos portretas, liudijantis rašytojo talentą. Knyga išversta į daugybę kalbų, atsiliepimuose ją giria kritikai, skaitytojai ir kiti rašytojai.

Pirmą kartą romanas buvo ekranizuotas 1911-tais metais ir iki pat šiol pasirodo naujos istorijos adaptacijos tiek kine, tiek teatre.

Lev Tolstoj (1828-1910) – rusų autorius, išgarsėjęs romanais „Karas ir taika“ bei „Ana Karenina“. Vėliau rusų visuomenėje gerbiamas rašytojas pradėjo kurti kiek kitokius tekstus. Jis tapo kandžiu publicistu, aršiai kritikuojančiu visuomenės tamsumą, godulį, valdžią, mokesčius bei bažnyčią.

Laiko patikrinta klasika visada verta jūsų lentynos, tad neapsiribokite trumpu aprašymu ir užsisakykite knygą online knygyne. Leidinius įsigyti internetu verta, ne tik dėl to, kad tą daryti galite nepakilę nuo sofos, bet ir dėl gerų kainų. Išpardavimų ir akcijų metu įvairus žanro knygas pirkti galėsite pigiau, o jas išsirinkti padės skaitytojų apžvalgos bei mūsų parengta santrauka su aprašymu, puslapių skaičiumi, ištraukomis ir kita informacija. 


  • Pavadinimas originalo kalba: Анна Каренина
  • Autorius: Levas Tolstojus (Lev Tolstoj)
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 720
  • Formatas: 14x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094840227
  • Vertėjas: Pranas Povilaitis
  • Iš kokios kalbos versta: rusų

Kiti taip pat domėjosi


2021-06-29

yra klasika

2021-06-11

Teko iš pradžių pamatyti filmą ir labai patiko, tad nusprendžiau perskaityti ir knygą. Ji tobula, rašytojo talentas pavergia ir nepaleidžia iki paskutinio puslapio.

2021-06-11

Kvapą gniaužiantis kūrinys, įspūdingai aprašytas to meto aukštuomenės gyvenimas, visiškai atskleisti veikėjų portretai. Apimtis įspūdinga, bet tikrai verta perskaityti.

2021-06-10

Ypatingai žavi Anos portretas. Jos nepriklausomybė, drąsa, pasitikėjimas savimi ir ori laikysena palieka puikų įspūdį, gaila, kad to meto visuomenėje tokia moters asmenybė buvo tiesiog pasmerkta.

2021-06-04

Koks gylis, koks žmogaus psichologijos perpratimas, kaip meistriškai viskas parašyta. Nuostabus, chirurginis pjūvis, kuris leidžia skaitytojui pažvelgti į žmogaus vidų.

2021-06-03

„Visos laimingos šeimos panašios viena į kitą, kiekviena nelaiminga šeima yra nelaiminga savaip.“ tiesa, kurios negalima nuginčyti..

2021-06-01

Niekada neskaičiau nieko iš Tolstojaus. Bet jei skaityt tai skaityti :)

2021-05-31

Knyga, kuri man priminė skaitymo džiaugsmą, ir kavos pertraukėles su knyga.

2021-05-14

Pirkau mamai dovanų, sakė skaitė labai seniai, bet nori dar kart perskaityti, su gyvenime įgyta patirtim. Nežinau, bet man asmeniškai atrodo per daug čia tos knygos. Bet rusai linkę į gigantizmą, nuo teritorijos iki romanų :)

2021-05-12

su tokia knyga galima ir žmogų užmušti. O jei rimtai , romanas su aukščiausios prabos ženklu. Bet vienintelis trūkumas, jog knyga labai sunki ir didelė, nepatogu nei laikyt, nei vartyt nei skaityt.

2021-05-10

Neskaityt Tolstojaus tai tas pats kaip nemokėt Tėve mūsų. Knyga kurią būtina perskaityti kiekvienam.

2021-05-05

Šis ko gero vienas garsiausių pasaulio romanų. Vargu ar atsirastų kas nors niekad negirdėjęs apie šią knygą.  Anos Kareninos istorija nuostabi, ir aktuali šiais laikais.

2021-04-28

Man patiko, kad kiekvienam veikėjui buvo leista augti ir keistis nuo knygos pradžios iki pabaigos.
Tai yra vienas geriausių mano skaitytų romanų.

2021-04-21

Knyga nukėlė i senus laikus. Mane ypač žavi senovės ištaigingumas, moterų puošnumas ir didelis dėmėsis smulkioms detalėms.  Istorija pakili ir liūdna bei širdį draskanti. Rekomenduoju paskaityti, juk tai klasika. Ši knyga, kaip ir kitos Tolstojaus knygos, nėra sunkios ir nuobodžios.

2021-04-14

Labai patiko knygos dramatiškas siužetas. Wow! 

2021-04-13

Tikra klasika, ir tikrai rekomenduoju perskaityti visiems. Sužavėjo.

2020-12-16

Mano draugė tikra šios knygos fanė. Nusprendžiau, kad laikas ir man susidaryti savo nuomonę apie šį kūrinį. Tad perskaičiau! Ir tikrai nenusivyliau.
Kaip mane visada žavėjo senieji laikai, kai moteris būdavo pasitempusios, išsipuošusios. Tiesiog wow, ir dar taip detaliai autorė aprašo.. Super tiesiog. Beskaitant, net pačiai norėjosi kažkaip neišgriuvus skaityti :D
Rekomenduoju!!!

2020-12-14

Knyga tokia prie storesnių.. Bijojau, kad nusibos vieną ir tą pačią knygą skaityti. Bet tikrai nenusibodo, kaip tik buvo net liūdna kai teko pabaigti jau ją. Knygoje pasakojama apie jaunos moters tragediją, kuri gali daug pamokyti šių laikų žmogų. Rekomenduoju, tik geriausias įvertinimas!

2020-12-14

Knyga verta dėmesio. Detalūs knygos veikėjų aprašymai. Labai patiko kaip autorius aprašo knygos laikotarpį- XIX a. Rusija. Vargu ar šiandien atsirastu žmogus nežinantis šios legendinės knygos.

2020-12-04

Klasika, viena iš mano mėgstamiausių!

Parašykite atsiliepimą apie "Ana Karenina (knyga su defektais)"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasika. Užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Ana Karenina (knyga su defektais)", Levas Tolstojus (Lev Tolstoj). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Levas Tolstojus (Lev Tolstoj) su knyga "Ana Karenina (knyga su defektais)" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Ana Karenina (knyga su defektais)" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Levas Tolstojus (Lev Tolstoj). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Ana Karenina (knyga su defektais)" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Ana Karenina (knyga su defektais)" perkama kartu