NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Apie tironiją. Dvidešimt pamokų iš dvidešimtojo amžiaus

Kaina: 19,38 €
Kaina su kodu: 17,44 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 19.378 InStock
Į krepšelį 17,44 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Apie tironiją. Dvidešimt pamokų iš dvidešimtojo amžiaus" aprašymas

„Apie tironiją“ – bendras amerikiečių istoriko Timothy Snyderio ir vokietės iliustratorės Noros Krug darbas. Istoriko mintys talentingos menininkės rankose virsta vaizdu ir įgyja dar daugiau jėgos. N. Krug provokuoja skaitytoją stabtelėti, atidžiai stebėti, mąstyti. Žodžiai persipina su ryškiomis spalvomis, unikaliomis iliustracijomis ir pačios autorės atrinktomis archyvinėmis fotografijomis. Kartais sakoma, kad žmogus – pirmiau matanti, o tik vėliau – skaitanti būtybė.

„Apie tironiją“ žvelgia į pačias tamsiausias XX a. istorijos akimirkas – tiek nacizmo, tiek komunizmo pusėje – tam, kad pateiktų mums dvidešimt patarimų, kaip priešintis šių laikų autoritarizmo apraiškoms. Istorikas akcentuoja kaip svarbu atidžiai ir kritiškai žvelgti į mus supančius ir naudojamus simbolius (ketvirtoji pamoka: „Prisiimk atsakomybę už tai, kaip atrodo pasaulis“), nuolat megzti draugiškus ryšius su savo kaimynais ir aplinkiniais žmonėmis (dvyliktoji pamoka: „Žvelk į akis ir megzk pokalbį“), saugotis kitus žmones smerkiančių ir priešais paverčiančių žodžių (septynioliktoji pamoka: „Išgirsk pavojingus žodžius“).

Jeigu T. Snyderis savo minčiai išreikšti pasitelkė žodžius, tai šiame „Apie tironiją“ leidime žodžiai sprogsta spalvomis ir vaizdais. N. Krug naujai žvelgia į mums jau pažįstamus žodžius. Knygos stiprybė – iliustratorės asmeniškas žvilgsnis, tekstui suteikta nauja jėga. Pasakojimui konstruoti pasitelkiamos autorės atrinktos archyvines fotografijas, iliustracijas, koliažo technika.

Šiais sudėtingais ir sunkiai nuspėjamais laikais knygos pasakojama istorija iškelia asmeninės iniciatyvos, kiekvieno iš mūsų atsakomybės svarbą ir drąsos būti savimi iššūkį.


  • Autorius: Timothy Snyder, Nora Krug
  • Iliustratorius: Nora Krug
  • Leidėjas: Hubris
  • Išleidimo metai: 2022
  • Knygos puslapių skaičius: 128
  • Formatas: 18x25, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786098280173
  • Vertėjas: Viktoras Bachmetjevas
  • Iš kokios kalbos versta: anglų

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Apie tironiją. Dvidešimt pamokų iš dvidešimtojo amžiaus"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Knygos apie visuomenę

Nora Krug, Timothy Snyder pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Apie tironiją. Dvidešimt pamokų iš dvidešimtojo amžiaus", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Apie tironiją. Dvidešimt pamokų iš dvidešimtojo amžiaus" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Apie tironiją. Dvidešimt pamokų iš dvidešimtojo amžiaus" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Apie tironiją. Dvidešimt pamokų iš dvidešimtojo amžiaus"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Nora Krug, Timothy Snyder tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Apie tironiją. Dvidešimt pamokų iš dvidešimtojo amžiaus" perkama kartu