NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje

Kaina: 20,01 €
Kaina su kodu: 14,01 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 20.01 InStock
Į krepšelį 14,01 € -30% su kodu
PATOGU

Knygos "Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje" aprašymas

Žengti į Panerių memorialą – lyg žengti į atminties mišką.

Paneriai – viena reikšmingiausių Antrojo pasaulinio karo atminties vietų Europoje.
Vilniaus pakraštyje besidriekianti, romantiška, kurortu turėjusi tapti erdvė virto masinių žudynių – Holokausto sušaudant ir kitų nacių nusikaltimų žmoniškumui – vieta. O vėliau, 1960 m. įsteigus Fašizmo aukų muziejų ir 1977 m. memorialą – atminties ir atminties politikos scena, kurioje per aštuonis dešimtmečius vis pritrūkdavo vietos pačioms aukoms.

Monografijoje „Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje” gilinamasi į memorialo biografiją, atspindinčią pagrindinius SSRS ir nepriklausomos Lietuvos atminimo politikos posūkius, ir narpliojami atmintį apie Panerių aukas apraizgę procesai. Žvelgiant į Panerius kaip į gamtos, kultūros ir politikos sampynos erdvę, netrunka paaiškėti, jog iš pirmo žvilgsnio ne itin kompleksiškas ir klaidus objektas talpina daug paslapčių: nutylėtų vardų, rusenusių konfliktų, nepažymėtų objektų, archyvuose nugulusių architektūrinių sumanymų.

„Zigmo Vitkaus knyga kviečia į kelionę po skendintį šešėliuose, mažai pažįstamą, todėl klaidų atminties mišką. Jame skamba tylūs balsai, pasakojantys istorijas apie skausmą ir mirtį, žmonių sielas sudarkiusius randus, istorijos klastojimą, užmarštį ir bandymus ją įveikti. Vienas solidžiausių Holokausto atminimo politikos temų ekspertų Lietuvoje parašė mums visiems labai reikalingą knygą – 80 metų apimančią Panerių kaip smurto teritorijos ir atminties vietos biografiją.“
Istorikas doc. dr. Aurimas Švedas (Vilniaus universitetas)

„Paneriai – unikali, stambiausio masto Holokausto aukų žūties vieta Lietuvoje. Tačiau siaubingo nusikaltimo įamžinimas tapo itin sudėtingu ir net prieštaringu procesu. Zigmo Vitkaus monografija, mano galva, – itin vertingas, beje, ir lengvai skaitomas kūrinys, kuriame autorius pabrėžia Panerių memorialo svarbą ne tik Holokaustą išgyvenusiems Lietuvos žydams ir jų palikuonims, bet ir Lietuvos visuomenės istorinės sąmonės vystymuisi.“
Istorikas prof. Saulius Sužiedėlis (Milersvilio universitetas)


  • Autorius: Zigmas Vaitkus
  • Leidėjas: Lapas
  • Išleidimo metai: 2022
  • Knygos puslapių skaičius: 464
  • Formatas: 15x23, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786098198539

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Knygos apie Holokaustą

Zigmas Vaitkus pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Zigmas Vaitkus tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje" perkama kartu