Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Atpildas

5.0
(2 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2020-06-06 Perskaičiau

Stipri, įtraukianti, įdomiai sudėlioto siužeto, įpinančio tikrus istorinius įvykius. Tik gaila, kad autorius vėl moters portretą vaizduoja negatyviai... įdomu, kaip sekančioje?


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 5.99 SoldOut

Knygos "Atpildas" aprašymas

Kodėl pavyzdingas bendruomenės narys ryžtasi žiauriam nusikaltimui? Kodėl jis atsisako atskleisti savo motyvus ir yra pasirengęs priimti griežčiausią bausmę? Vienu geriausių Amerikos istorijų pasakotojų tituluojamas John Grisham trileryje „Atpildas“ skaitytojams pateikia dar vieną įtraukiančią istoriją.

Pitas Baningas – idealus bendruomenės narys ir Klentono miestelio Misispėje pasididžiavimas. Jis – Antrojo pasaulinio karo veteranas, žymios ir garbingos šeimos patriarchas, mylintis tėvas, darbštus ūkininkas, šaunus kaimynas ir atsidavęs metodistų bažnyčios narys.

Šaltas ir žvarbus 1946-ųjų spalio rytas. Pitas atsikelia anksti, sėda į automobilį, vyksta į miestelį ir nušauna savo draugą pastorių Deksterį Belą. Kai kas glumina dar labiau... Įvykdęs šaltakraujišką žmogžudystę - šerifui, advokatui ir teisėjui jis tegali pasakyti: „Aš neturiu ką pasakyti.“ Pitas mirties nebijo. Ar nusikaltimo motyvą jis nusineš į kapą?

John Grisham romanas „Atpildas“ kviečia nusikelti į pietines JAV valstijas ir pažvelgti į tenykštį gyvenimą pokario metais. Pito Baningo istorija - tai kelionė į rasinės segregacijos laikus, Filipinų džiungles, beprotnamį ir, galiausiai, teismo salę, kur jo advokatas visais įmanomais būdais bandys išsaugoti savo kliento gyvybę.

John Grisham pasakoja, kad šios knygos idėją sugalvojo ne pats, o kažkur nugirdo. Anot jo, kažkur išties nutiko istorija, kai buvo įvykdyta žmogžudystė, o nuteistasis likus dienai įki baudmės įvykdymo valstijos gubernatoriui tepasakė keturis žodžius: „Aš neturiu ką pasakyti“. Rašytojas pasakoja turįs atskirą bylą, kurioje kaupia idėjas savo būsimiems romanams – tai iškarpos iš laikraščių ir kitur randama įvairi informacija. Šiame aplanke savo valandos laukė ir „Atpildo“ idėja.

„Paslaptinga žmogžudystė, drama teismo salėje, šeimos saga, karas, istorinio laikotarpio rekonstrukcija – „Atpildas“ įrodo, kad John Grisham nėra banalių trilerių „kepėjas“.
USA Today

„Teisingumo paieškos tėra šios pietietiškos šeimos sagos pradžia. Grisham šį kartą siūlo kur kas daugiau.“
Associated Press

„Atpildas“ įrodo, kad Grisham vis dar gali papasakoti ne vieną įdomią istoriją. Jis nesustoja.“
Deseret News

Iš anglų kalbos vertė Bronislovas Bružas


  • Autorius: John Grisham
  • Leidėjas: Jotema
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 464
  • Formatas: 15x22, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9789955138419

Kiti taip pat domėjosi


2020-06-06

Stipri, įtraukianti, įdomiai sudėlioto siužeto, įpinančio tikrus istorinius įvykius. Tik gaila, kad autorius vėl moters portretą vaizduoja negatyviai... įdomu, kaip sekančioje?

2020-05-06

Rekomenduoju, labai patiko.

Parašykite atsiliepimą apie "Atpildas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikiniai detektyvai ir trileriai

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Atpildas", John Grisham. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar John Grisham su knyga "Atpildas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Atpildas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė John Grisham. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Atpildas" palikti ir jūs.