NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Apolonija Dalevskytė-Sierakauskienė. Atsiminimai

NEMOKAMAS PRISTATYMAS
Lietuvoje
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-03-31 30.444 SoldOut

Knygos "Apolonija Dalevskytė-Sierakauskienė. Atsiminimai" aprašymas

Atsiminimus parašė nepaprasta moteris, tapusi meilės, ištikimybės ir patriotizmo simboliu. Apolonijos Dalevskytės-Sierakauskienės (1838–1918) šeima garsėjo Lietuvoje nepaliaujama kova dėl nepriklausomybės. Autorė pasakoja apie Lietuvos jaunimo brolybės sąjungos steigėjus brolius Aleksandrą ir Pranciškų Dalevskius. Pranciškus ir Titas Dalevskiai priklausė 1863–1864 m. sukilimo pogrindžio vyriausybei. Konstantinas Dalevskis buvo Zigmanto Sierakausko bendražygis, 1871 m. dalyvavo Paryžiaus gynyboje. Už patriotinę veiklą buvo ištremtos motina ir šešios seserys.

Svarbią vietą atsiminimuose užima pasakojimas apie 1863–1864 m. sukilimą ir jo vadą Zigmantą Sierakauską. Autorė paneigia, jos manymu, klaidingą Z. Sierakausko veiklos vertinimą, kurį savo memuaruose pateikė Jokūbas Geištoras. Jaudinamai aprašyta Apolonijos ir Zigmanto meilės istorija praskleidžia sukilimo vado privataus gyvenimo uždangą.

Atsiminimai – tai artimiesiems pastatytas paminklas. Autorė vaizduoja didingas asmenybes, be galo atsidavusias tėvynei, nesavanaudiškas, nepriekaištingas, doras, visada pasirengusias aukotis. Ir ji pati atrodo kaip romantiškos vaizduotės kūrinys. Didžiausia vertybe ji laiko savo šeimos praeitį, neatsiejamą nuo Lietuvos ir Lenkijos likimo.



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Apolonija Dalevskytė-Sierakauskienė. Atsiminimai"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Biografijos ir autobiografijos

Jolanta Sikorska-Kulesza, Tamara Bairašauskaitė pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Apolonija Dalevskytė-Sierakauskienė. Atsiminimai", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Apolonija Dalevskytė-Sierakauskienė. Atsiminimai" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Apolonija Dalevskytė-Sierakauskienė. Atsiminimai" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Apolonija Dalevskytė-Sierakauskienė. Atsiminimai"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Jolanta Sikorska-Kulesza, Tamara Bairašauskaitė tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Apolonija Dalevskytė-Sierakauskienė. Atsiminimai" perkama kartu