Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Balta drobulė

5.0
(1 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2021-09-23 Lina P.

Nepaprastas lietuvių autoriaus kūrinys, kuris skaitant su metais tampa vis prasmingesnis ir filosofiškesnis...


Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 4.49 SoldOut

Knygos "Balta drobulė" aprašymas

Antanas Škėma ketverius metus negalėjo rasti savo romanui "Balta drobulė" leidėjo… O dabar ši knyga – pripažinta ir viena mėgstamiausių klasikinių lietuvių literatūros knygų.

"Balta drobulė" nėra vientisas pasakojimas. Tai vieno herojaus pasąmonės srautas. Tas herojus – Antanas Garšva, dirbantis liftininku viename Niujorko viešbutyje. Iš pažiūros jis – tvarkingas darbuotojas, bet viduje verda jausmai ir egzistenciniai klausimai. Darbas ir uniforma jį bukina, širdyje – kūrybinės kančios, galvoje – suirutė. Regis, jis tuoj išprotės…

Knyga "Balta drobulė" – pirmasis lietuviškas avangardinis romanas, kuriame nėra aiškios intrigos ar siužeto. Veiksmas vystosi pasąmonės srautu, chaotiškai, šokinėja laike – įtraukia mus į dabarties įvykius ir praeities apmąstymus. Tik pasirodžiusi, "Balta drobulė" tapo novatoriškiausia grožinės literatūros knyga, kada nors parašyta lietuviškai.

Antanas Škėma (1910-1961) – aktorius, režisierius, rašytojas. Mėgo laužyti nusistovėjusias taisykles ir normas, iki šių dienų laikomas vienu svarbiausių XX a. Lietuvos rašytojų.



Kiti taip pat domėjosi


2021-09-23

Nepaprastas lietuvių autoriaus kūrinys, kuris skaitant su metais tampa vis prasmingesnis ir filosofiškesnis...

Parašykite atsiliepimą apie "Balta drobulė"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Balta drobulė", Antanas Škėma. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Antanas Škėma su knyga "Balta drobulė" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Balta drobulė" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Antanas Škėma. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Balta drobulė" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Balta drobulė" perkama kartu