Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Barakų kultūros knygos: lietuvių DP leidyba 1945-1952

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 1.45 SoldOut

Knygos "Barakų kultūros knygos: lietuvių DP leidyba 1945-1952" aprašymas

Karo pagimdyta, taikos pražudyta septynis metus – 1945-1952 – Vakarų Europoje klaidžiojo 1,5 mln. siekusi benamių – Displaced Person – tauta. Vieną jos gentį sudarė apie 60 000 lietuvių. Sugrūsti daugiausia buvusių kareivinių barakuose įsteigtose DP stovyklose, tapę galvos skausmu politikams ir juos globojusioms organizacijoms, gyvendami nuolatinėje nežinomybėje dėl rytdienos jie įstengė sukurti savo - tremtiniškąją Lietuvą - su politinėmis, visuomeninėmis ir kultūrinėmis institucijomis bei puoselėti, kaip patys kitąsyk juokais, atmindami netoliese buvusius Vakarų Vokietijos miestus su jų architektūriniai paminklais, vadino “barakų kultūrą baroko šešėly”. Kultūrą, kurios vienais nedaugelio išlikusių paminklų yra DP išleistos knygos.
Joms ir skirta R.Misiūno knyga. Ne vienerius metus kaupęs medžiagą Lietuvos ir užsienio archyvuose autorius pirmiausia savo knygoje apžvelgia lietuvių DP visuomeninį kultūrinį gyvenimą, ypatingą dėmesį skirdamos jo sąsajoms su leidyba. Pastarosios apžvalgoje atskiras dėmesys skiriamas jos atsiradimo priežastims ir raidai, pokario sunkmečio sąlygų nulemtos ypatybėms, leidyklų ir leidėjų veiklai. Daugiau kaip 1000 jų išleistų knygų analizuojamos tipologiniu, teminiu ir kitais pjūviais, siekiant kuo plačiau įvertinti ir jas, ir leidybos kryptis. Taipogi nemenkas dėmesys skiriamas ir nemenka problema buvusiam knygų platinimui.
Sakoma, kad knyga – gyvenimo atspindys. R.Misiūno knygoje galima rasti ne tik DP leidybos ir jų knygų, bet ir jų literatūros, meno, teatrinio bei kasdienio DP gyvenimo atspindžius, padedančius geriau pažinti ir pačius lietuvių DP, ir jų palikimą mums.


  • Autorius: Remigijus Misiūnas
  • Leidėjas: Versus aureus
  • Išleidimo metai: 2003
  • Knygos puslapių skaičius: 407
  • Formatas: 14x21, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9955-601-05-1

Parašykite atsiliepimą apie "Barakų kultūros knygos: lietuvių DP leidyba 1945-1952"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Barakų kultūros knygos: lietuvių DP leidyba 1945-1952", Remigijus Misiūnas. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Remigijus Misiūnas su knyga "Barakų kultūros knygos: lietuvių DP leidyba 1945-1952" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Barakų kultūros knygos: lietuvių DP leidyba 1945-1952" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Remigijus Misiūnas. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Barakų kultūros knygos: lietuvių DP leidyba 1945-1952" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Barakų kultūros knygos: lietuvių DP leidyba 1945-1952" perkama kartu