Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Barbora Radvilaitė

Kaina: 12,53 €
Kaina su kodu: 11,28 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 12.529 InStock
Į krepšelį 11,28 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Barbora Radvilaitė" aprašymas

“Daugeliui daug gero padarė, blogo niekam; niekas negali pasakyti, kad buvo jos įžeistas. Mirė nesu brendusi, pradėjusi trečią dešimtmetį; likimui lemiant, antrą kartą lovą paliko vienišą. Mirė be laiko, bet jeigu ji ir būtą senyvo amžiaus, Augustas kalbėtų, kad mirė be laiko.“

„Barbora Radvilaitė“ - Sofijos Tyzenhauzaitės de Šuazel-Gufjė (Sophie de Tisenhaus Choiseul-Gouffier, 1790-1878, toliau - Sofijos Tyzenhauzaitės) istorinis romanas. Jo centre - bene žymiausia moteris bendroje Lietuvos ir Lenkijos istorijoje - Barbora Radvilaitė, jos asmenybė bei meilės Abiejų Tautų Respublikos (ATR) karūnos paveldėtojui Žygimantui Augustui istorija, apipinta legendomis ir iki šių laikų traukianti tyrėjų bei menininkų dėmesį.

„Šio romano siužetas iš šešiolikto amžiaus Lenkijos istorijos. Gyvenu toli nuo savo šalies, tad jaučiu nepaprastą malonumą metraščiuose ieškoti svarbių įvykių, nutikusių mūsų šalyje, aprašymų. Be abejo, nepradėsiu girtis, jog šis kūrinėlis sužadins lenkų susidomėjimą, nes jų širdims nesvetimos senosios mūsų tautiečių dorybės: ištikimybė, narsa ir garbė. Nors esu užsienietė, vis tiek prašau skaitytojų atlaidumo.
Visiškai aišku, kad interpretuodama istorinius faktus dažnai turėdavau pasitelkti vaizduotę, nes faktus patikrinti sunku, kai esi toli, taigi, pastabos knygos pabaigoje padės atskirti, kas tiesa, o kas sukurta vaizduotės.Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės portretus Vilniuje nutapė vietinis menininkas, karaliaus atvaizdą matome ant medalio, Barboros - senoje graviūroje, kurią po ilgų ieškojimų pavyko rasti Radvilų šeimos archyvuose.“

Sofija Tyzenhauzaitė de Šuazel-Gufjė



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Barbora Radvilaitė"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Užsienio istoriniai romanai

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Barbora Radvilaitė", Sofija Tyzenhauzaitė. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Sofija Tyzenhauzaitė su knyga "Barbora Radvilaitė" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Barbora Radvilaitė" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Sofija Tyzenhauzaitė. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Barbora Radvilaitė" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Barbora Radvilaitė" perkama kartu