NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Be užuolankų. Atsiminimai, 1983–2007

Kaina: 26,99 €
Kaina su kodu: 24,29 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
Lietuvoje
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-03-31 26.99 InStock
Į krepšelį 24,29 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Be užuolankų. Atsiminimai, 1983–2007" aprašymas

Buvusio Lietuvos kariuomenės vado gen. ltn. Jono Vytauto Žuko atsiminimų knygoje „Be užuolankų“ aprėpiamas autoriaus karinės tarnybos laikotarpis nuo 1983-iųjų iki 2007 metų, kai jam buvo suteiktas brigados generolo laipsnis, o jis paskirtas Lietuvos sausumos pajėgų vadu.

Atsiminimai pradedami tarnybos sovietinėje kariuomenėje patirtimis, vėliau pasakojama Lietuvos atkūrimo istorija pirmiaisiais Nepriklausomybės metais. Autorius čia yra visų pagrindinių įvykių sūkuryje. 1992-ųjų rudenį jis išsiunčiamas studijuoti į Vokietiją, kur baigė Bundesvero vadovų akademijos generalinio štabo kursą. Grįžęs paskiriamas Motorizuotosios pėstininkų brigados Geležinis Vilkas štabo viršininku ir brigados vado pirmuoju pavaduotoju, netrukus perima ir brigados vado vairą. Tarnaudamas Geležinio Vilko brigadoje imasi įgyvendinti Vokietijoje įgytas žinias. 2001–2004 m. eina gynybos atašė Vokietijai, Austrijai, Nyderlandams ir Liuksemburgui pareigas. Galiausiai seka treji tarnybos metai Lietuvos kariuomenės Mokymų ir doktrinų valdyboje.

Knyga „Be užuolankų“ yra pirmoji gen. ltn. Jono Vytauto Žuko atsiminimų dalis. Pasak autoriaus, antrojoje dalyje atsispindės „generoliškasis“ laikotarpis nuo 2007 m. iki 2019-ųjų, jo karinės karjeros pabaigos.

„Per prabėgusį šimtmetį Lietuvos kariuomenė turėjo visą plejadą kariuomenės vadų, tačiau atsiminimus mums paliko vos keli. Dabar greta jų rikiuojasi ir gen. ltn. Jono Vytauto Žuko karinės tarnybos istorija. Dvidešimt penkerių metų trukmės jo karinės tarnybos juostos atkarpa mus supažindina su kario tarnyba atliekant priverstinę prievolę okupantui, toliau veda į atgimstančio Lietuvos valstybingumo sūkurį ir pasakoja Lietuvos kariuomenės atkūrimo ir raidos iki 2007 metų istoriją. Jono Vytauto Žuko pasakojimas yra įvairiaplanis ir daugiasluoksnis. Per papasakotą gyvenimo tarpsnį atskleisti ne tik karinę tarnybą iliustruojantys autoriaus gyvenimo epizodai, bet ir plati kultūrinių patirčių įvairovė, pažintos šalys, įvairios tradicijos, sutikti žmonės, patirti įspūdžiai.“
Prof. dr. Jonas Vaičenonis

„Lietuvos kariuomenės generolo leitenanto Jono Vytauto Žuko knygą "Be užuolankų" būtinai turi perskaityti kiekvienas karybos istorijos mėgėjas. Pedantiškas dėmesys detalėms, gyvos istorijos apie karišką tarnybą, pagarbą ir pareigą Tėvynei sudomins ne tik kariuomenės ar akademinės, bet ir plačiosios visuomenės atstovus. Ši knyga priartina prie knygos autoriaus ir suteikia galimybę pažinti kario kasdienybę iš arčiau. Knygoje aprašomi įvykiai ypatingai ryškūs, įsimintini ir tikri. Juk tai dalis asmenybės, kariuomenės ir valstybės istorijos.“
Dr. Andriejus Stoliarovas


  • Autorius: Jonas Vytautas Žukas
  • Leidėjas: Vox Altera
  • Išleidimo metai: 2023
  • Knygos puslapių skaičius: 324
  • Formatas: 16x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786098088465

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Be užuolankų. Atsiminimai, 1983–2007"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Memuarai apie visuomenę, politiką

Jonas Vytautas Žukas pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Be užuolankų. Atsiminimai, 1983–2007", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Be užuolankų. Atsiminimai, 1983–2007" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Be užuolankų. Atsiminimai, 1983–2007" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Be užuolankų. Atsiminimai, 1983–2007"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Jonas Vytautas Žukas tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Be užuolankų. Atsiminimai, 1983–2007" perkama kartu