NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Diferencialinis skaičiavimas. Vadovėlis

Kaina: 26,78 €
Kaina su kodu: 24,10 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 26.783 InStock
Į krepšelį 24,10 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Diferencialinis skaičiavimas. Vadovėlis " aprašymas

Šis vadovėlis „Diferencialinis skaičiavimas“ parengtas papildžius ir praplėtus vieno iš vadovėlio autorių mokomąją knygą: Banys, R. 2005. Matematinės analizės kursas. I dalis. Vilnius: Technika.

Vadovėlyje „Diferencialinis skaičiavimas“ išdėstytos vienos iš klasikinių aukštosios matematikos šakų – matematinės analizės – elementarios žinios apie vieno ir kelių kintamųjų funkcijas, jų diferencijavimą ir platų šio dalyko rezultatų taikymą. Autoriai siekė matematiškai griežtai išdėstyti medžiagą, tačiau pagrindinį dėmesį skyrė sąvokų esmės išaiškinimui ir vaizdumui. Tuo tikslu naujos sąvokos aiškinamos iš pradžių paprastesnėse situacijose, tik vėliau pateikiami apibendrinimai. Taip, pavyzdžiui, „ribos“ sąvoka aiškinama iš pradžių skaičių sekoms, paskui vieno kintamojo funkcijoms ir pagaliau kelių kintamųjų funkcijoms. Dėstant Teiloro formulę (vieną iš sunkesnių klausimų), iš pradžių paprastais pavyzdžiais siekiama išaiškinti problemos esmę, numatyti sprendimo kelią ir tik paskui pateikti apibendrintą galutinį rezultatą. Knygos medžiaga prieinama kiekvienam, kuris moka vidurinės mokyklos matematikos kursą. Teorinė medžiaga iliustruojama pavyzdžiais. Kiekvieno skyriaus pabaigoje pateikiami savarankiško darbo uždaviniai. Vadovėlio pabaigoje pateikti kai kurių uždavinių atsakymai.

Matematinė analizė ir jos dalis – diferencialinis skaičiavimas – yra būtinas pagrindas norint studijuoti kitas matematikos disciplinas, įeinančias tiek į Vilniaus Gedimino technikos universiteto, tiek ir į kitų aukštųjų mokyklų programas. Tikimės, kad šis vadovėlis padės studentams įgyti pakankamai žinių, būtinų norint toliau studijuoti.



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Diferencialinis skaičiavimas. Vadovėlis "

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Matematikos, statistikos knygos

Rimas Banys, Rūta Simanavičienė pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Diferencialinis skaičiavimas. Vadovėlis ", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Diferencialinis skaičiavimas. Vadovėlis " aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Diferencialinis skaičiavimas. Vadovėlis " už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Diferencialinis skaičiavimas. Vadovėlis "? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Rimas Banys, Rūta Simanavičienė tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Diferencialinis skaičiavimas. Vadovėlis " perkama kartu