NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą

NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 20.99 SoldOut

Knygos "Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą" aprašymas

„Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“ - tai tarpukario Lietuvos kasdienybės istorijų ir įdomybių knyga. Labai marga, bet nepasididžiavusi atskleisti ir tas temas, kurias paprastai aplenkia „rimtieji" istorijos tyrinėtojai. Elektros kainos, griūvantys tiltai, korupcijos skandalai – visa tai jaudino mūsų protėvius ir prieš šimtmetį. Juk žmogiškos aistros, pagundos ir silpnybės neturi laiko ribos.

Atnaujintame knygos „Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą" leidime autorius nukelia į daugiau nei savaitei užtemusį Kauną – protestuodami prieš aukščiausias Europoje elektros kainas miestiečiai gyveno pasišviesdami žibalinėmis lempomis ir žvakėmis. Panardina į smetoninio turgaus šurmulį su visais jo pavojais: išgertuvėmis, muštynėmis, sukčiais ir pakelės plėšikais. Veda kontrabandininkų, per sieną tempiančių raudonųjų svogūnų maišus, mieles, sviestą ar dešras, keliais. Suskaičiuoja, kokių automobilių daugiausia važinėjo tarpukario Lietuvos keliais. Ir atsako į klausimus:

    Kam ateities Kaunui būtinai reikės keturių didžiulių malūnų?

    Kas yra „capukai"?

    Kodėl per Žemaičių Kalvarijoje vykusius atlaidus kaimiečiams prireikdavo sveikų nervų?

    „Ford", „Opel" ar „Chevrolet" – ką rinkosi tarpukario valdininkas?

    Kodėl dažnas Tilžės gyventojas, apsilankęs Lietuvoje, namo grįždavo su prakąsta dešra rankoje?

    Kas vadinta „šių dienų psichozu"?

    Ką Karaliaučiaus restorane patiekdavo susiviliojusiems paskanauti „Nerijos balandžio"?

    Ar iš tiesų Ukmergės turguje buvo galima nusipirkti gabalą... meteorito?

Gediminas Kulikauskas – istorikas, knygų „Apelsinų kontrabanda ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą", „Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą", „Respublika prieš Maskvą" ir „Lietuvio kodas" autorius, dirba Lietuvos muitinėje.



Parašykite atsiliepimą apie "Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Istorija ir visuomenė

Gediminas Kulikauskas pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Gediminas Kulikauskas tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą" perkama kartu