0
Nemokamas pristatymas į paštomatus Lietuvoje nuo 15 €

Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą

  • Nemokamas knygos pristatymas
Kaina internetu: 16,99 €
Kaina knygyne: 19,59 €*
Sutaupote: 2.60 € (14%)
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Omniva, LP Express ir DPD paštomatus bei pašto skyrius Lietuvoje
  • Pristatysime: per 12-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą


2021-04-30 16.99 InStock
Į krepšelį
Knygos "Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą" aprašymas

Eksperimentinės psichologijos profesorius Charles Spence knygoje „Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą“ teigia, kad valgymo malonumas dažniausiai slypi galvoje, o ne burnoje. Rašytojas supažindina su nauja mokslo šaka, apjungiančia gastronomiją, psichologiją, neuromokslus ir dizainą.

Šioje knygoje kalbama apie priežastis, dėl kurių norime valgyti daugiau arba prarandame apetitą, ilgam įsimename skonį arba jis kaipmat išgaruoja iš galvos. Ar kada pagalvojote, kodėl valgydami dviese suvartojame 35% daugiau maisto, o trise net 75% daugiau? Kaip paaiškinti faktą, kad stiprią kavą mėgstantys žmonės daugiau jos geria esant ryškiam apšvietimui ir kodėl pasaulyje toks nepopuliarus žalios spalvos kečupas? Atsakymas – gastrofizika – nauja pojūčius nagrinėjanti mokslo sritis, kurios pradininkas yra Oksfordo universiteto profesorius Charles Spence.

Jis žengė iš savo laboratorijos ir plačiajai visuomenei pristatė mokslo populiarinimo knygą, kurioje aprašo viską, ką sužinojo apie valgymo patirtį ir tai kaip skonį, aromatą ir bendrą maisto patrauklumą lemia mūsų nuotaika, lūkesčiai ir aplinka.

Knygoje „Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą“ jūs sužinosite, kas maistą daro patraukliu, stimuliuojančiu ir įsimintinu. Serviravimas, gražios lėkštės, jų spalva, įrankių svoris, fono muzika ir dar daugiau dalykų daro įtaką tam, kiek jūs mėgausitės vakariene. Užtenka pakeisti patiekalo pavadinimą meniu ar indų formą, kad patiekalas, kurio niekas nenorėjo, taptų geidžiamu ir patraukliu.

„Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą“ – privers į savo lėkštę pažvelgti nauju kampu. Patiks tiems, kurie domisi rinkodara, kognityviniu neuromokslu, dizainu ir elgesio psichologija.

Charles Spence – psichologijos profesorius, Oksfordo universiteto „Krosmodalinių tyrimų laboratorijos“ vadovas. Jo tyrimų objektas – žmogaus smegenų gebėjimas apdoroti skirtingų juslių teikiamus duomenis. Autoriaus tekstai dažnai skelbiami leidiniuose „The Guardian“, „The Financial Times“, „The New Yorker“.

Iš anglų kalbos vertė Agnė Puzauskaitė

Domitės mokslo populiarinimo žanro knygomis? Siūlome knygą įsigyti internetu ir daugiau sužinoti, kaip smegenys lemia mūsų pasirinkimus. Online knygyne įvairių knygų ras ir tie, kuriems rūpi ne tik dalykiniai leidiniai, bet ir literatūra, žadanti įdomius siužetus, įsimintinus veikėjus ar vaizdingus aprašymus. Leidinių kaina draugiška, o per išpardavimus ir akcijas jie kainuoja dar pigiau. Atsiliepimai ir apžvalgos visada sufleruoja, kuri knyga verta dėmesio, taip pat rekomenduojame įvertinti santrauką, kurioje rasite trumpą aprašymą, puslapių skaičių, ištraukų bei kitų duomenų. 


  • Autorius: Charles Spence
  • Leidėjas: Vaga
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 448
  • ISBN ar kodas: 9785415026012

Parašykite atsiliepimą apie "Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą"

Būtina įvertinti prekę

Žanras: Mokslo populiarinimo knygos

Charles Spence parengė įdomią ir tikrai naudingą knygą Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą, kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Charles Spence tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Gastrofizika. Naujas mokslas apie valgymą" perkama kartu