0

Nemokamas pristatymas į paštomatus Lietuvoje nuo 15 €

Pirkėjų atsiliepimai

Gero maisto dienoraštis. Ruduo

4.0
(1 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2016-10-19 Rasa

Nežinojau, kad voveraitės - rudeninis grybas :). Turiu visą seriją - labai mielos man šitos knygos. Yra įdomių ir tikrai sveikų receptų, bet skrudintos sėklos ir riešutai, kaitinamas medus, kepimui ir kepiniams naudojamas alyvuogių aliejus - man visiškai prasilenkia su geru maistu. Nebent geras - netolygu sveikam. Kai kur trūksta produktų suderinamumo - miltai, pienas, kiaušinis, sūris... Bet konditerija, tikriausiai, aplamai mažiausiai suderinamas dalykas. Tačiau yra ir daugiau nesuderintų produktų.
Viliuosi, kad bent trečdalį ar pusę receptų pritaikysiu, nors nevartojant pieno, kiaušiniu ir gliuteno daug kas atkrenta.


Šiuo metu neparduodama

2021-10-31 8.79 SoldOut

Knygos "Gero maisto dienoraštis. Ruduo" aprašymas

„Gero maisto dienoraštis. Ruduo" - ketvirtoji ir baigiamoji knygų serijos „Gero maisto dienoraštis" knyga. Ji skiriama visiems norintiesiems maitintis natūraliai sveikiau.

Šioje knygoje rasite ne tik gardžių, greitai ir lengvai pagaminamų patiekalų receptų su rudeninėmis gėrybėmis, bet ir patarimų, kaip namie rauginti įvairias daržoves ir vaisius, kaip konservuoti nenaudojant acto ir cukraus, kaip daržovėmis paįvairinti saldžius kepinius.

Ar žinojote, kad obuolių tyrę žiemos atsargoms galima kepti orkaitėje nenaudojant cukraus, o rauginti tinkami ne tik kopūstai, bet ir morkos, neprinokę pomidorai, kriaušės, obuoliai, kad su moliūgais, morkomis ir burokėliais galite iškepti maistingą ir skanų pyragą?

Šie ir daugybė kitų naudingų patiekalų receptų – rudeniui skirtoje knygoje „Gero maisto dienoraštis. Ruduo".


Knygų serija „Gero maisto dienoraštis" sugulė į keturias skirtingiems metų laikams skirtas knygas. Tai dienoraščio forma parašytos kulinarinės knygos, kiekvienai metų dienai jose rasite po vieną ne tik skanų, bet ir sveiką receptą. Iš viso dienoraštyje 365 receptai – tiek pat, kiek metuose dienų. Po kiekvienu receptu skaitykite dietistės komentarą, kuris patvirtins patiekalo naudingumą. Patiekalai labai paprastai, lengvai ir greitai pagaminami, po jais tokie ženkleliai: „Be cukraus", „Be glitimo", „Be laktozės".


Knygos autorė Renata Ničajienė savo knygose "Gero maisto dienoraštis", "Sezoninė virtuvė", "Nostalgiški skanumynai" ir šešerius metus rašomame sezoninevirtuve.lt tinklaraštyje skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus.


"Kad, nuslūgus vasaros spalvų įvairovei, rudenį mityba netaptų vienpusė ir nuobodi, į pagalbą pasitelkite šią knygą. Čia pateikta visa šūsnis maistingų patiekalų receptų, tad bus smagu ir gaminti, ir ragauti. Patiekalai puikiai suderinti, įvairūs ir gausūs vitaminų, mineralų bei antioksidantų."

Dietistė Toma Dvelytė


Visos "Gero maisto dienoraštis" knygos:



Pirmoji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Žiema"

Antroji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Pavasaris"

Trečioji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Vasara"

Ketvirtoji knyga - "Gero maisto dienoraštis. Ruduo"



Knygų komplektas KOMPLEKTAS. Gero maisto dienoraštis. Žiema + Pavasaris + Vasara + Ruduo








TURINYS

BAZINIAI
RECEPTAI - sveikesnių receptų idėjoms


Žiedinių
kopūstų ryžiai / 16


Sūdyta
datulių karamelė / 30


Naminis
rudųjų ryžių pienas / 72


Stebuklingi
baravykų milteliai / 75


Egiptietiški
prieskoniai Dukkah / 80


Cinamoniniai
obuolių traškučiai / 92


Kepta
obuolių tyrė / 107


Trintos
spanguolės su medumi / 109


Naminė
moliūgų tyrė / 115


Saulėgrąžų
ir kitų sėklų sviestas / 140


Greitai
ir paprastai rauginti kopūstai / 152


Rauginti
obuoliai ir kriaušės / 159






PUSRYČIAI
- žvaliems rytams


Grikių
kruopainis su voveraitėmis / 20


Bolivinių
balandų košė su migdolų pienu ir avietėmis / 26


Soti
bolivinių balandų košė / 32


Sveikuoliška
Bircherio košė / 35


Natūralūs
sausi pusryčiai / 73


Avižinė
košė su moliūgais ir granatais / 160






SRIUBOS
- neriebios ir sočios

Trinta
burokėlių sriuba su kokosų pienu / 58


Pupelių
sriuba su lapiniais kopūstais / 90


Grybų
sriuba su perlinėmis kruopomis / 96


Moliūgų
ir porų sriuba su voveraitėmis / 102


Kopūstienė
su žaliuokėmis / 110


Keptų
moliūgų sriuba / 118


Moliūgų
ir pomidorų sriuba su bolivinėmis balandomis / 164






UŽKANDŽIAI
- greiti ir sveiki


Brokolių
kepsniukai / 46


Pilkieji
žirniai su keptais baravykais / 76


Baravykų
karpačas / 84


Moliūgų
humusas / 132


Skrudinti
riešutai su prieskoniais / 167


Ritinėliai
su bolivinėmis balandomis ir daržovėmis / 168






SALOTOS
- kiekvienam sezonui


Pomidorų
salotos su pupelėmis ir avokadais / 42


Brokolių
ir bolivinių balandų salotos / 47


Pomidorų
salotos su rūkytu varškės sūriu / 48


Marinuotos
burokėlių ir obuolių salotos / 52


Kriaušių
salotos su džiovintais vaisiais ir riešutais / 56


Morkų
salotos su avinžirniais ir sezamų padažu / 82


Burokėlių
salotos su feta ir granatais / 126


Lapinių
kopūstų ir obuolių salotos / 130


Burokėlių
salotos su rūkytu varškės sūriu / 134


Grikinių
makaronų salotos su daržovėmis / 154


Salotos
su žaliais burokėliais, apelsinais ir avokadais / 162


Spalvotos
šakninių daržovių salotos su obuoliais / 170






MĖSA -
mažiau, bet kokybiškiau


Vištiena
su brokoliais / 28


Daržovėmis
įdaryti jautienos kepsniai / 60


Piemenėlių
pyragas su moliūgų ir pastarnokų kepure / 112


Tiršta
jautienos sriuba su pupelėmis / 124


Raugintų
kopūstų troškinys su aviena / 136


Vištienos
ir paprikų troškinys / 138


Antienos
ir keptų obuolių salotos / 142


Kiaulienos
troškinys su obuoliais / 145






ŽUVYS
- daugi au ir skaniau


Grikiniai
vafliai su lašišomis / 144


Keptos
skumbrės su morkomis ir moliūgais / 158


Išrūgose
marinuotos silkės / 161






DARŽOVĖS
- ne tik vegetarams


Orkaitėje
skrudinti žiediniai kopūstai / 17


Žiedinių
kopūstų ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniais / 18


Pikantiškas
pyragas su daržovėmis / 40


Bolivinių
balandų ir pupelių troškinys / 50


Makaronai
su brokoliais / 55


Lėtai
troškintos rudeninės daržovės / 62


Grybai
su bolivinėmis balandomis ir špinatais / 66


Bulviniai
vafliai / 93


Rauginti
kopūstai su burokėliais ir obuoliais / 98


Kepti
moliūgai su feta ir medumi / 101


Rauginti
neprinokę pomidorai / 104


Naminiai
moliūgų makaronai / 116


Raugintos
morkų lazdelės / 141


Obuolių
sultyse marinuoti burokėliai / 150






DESERTAI
- naudingi ir skanūs


Kepti
obuoliai su medumi ir cinamonu / 31


Avietiniai
saldukai / 54






KEPINIAI
- mažiau kalorijų, daugiau skonio


Morkų
ir cukinijų tortas su maskarponės kremu / 14


Morkų
pyragas / 36


Sausainiai
su obuoliais / 38


Obuolių
ir aviečių pyragas / 44


Obuolių
pyragas iš rupių miltų / 64


Traškus
kriaušių pyragas su kardamonu / 70


Morkų
ir riešutų tortas su riko tos kremu / 78


Šokoladiniai
burokėlių keksiukai / 94


Riešutų
ir grikių miltų sausainiai / 100


Cukinijų
duona su obuolių tyre / 108


Moliūgų
tortas / 120


Moliūgų
duona / 129


Bolivinių
balandų ir ispaninių šalavijų duona / 156


Maistingosios
bandelės su morkomis ir razinomis / 172






GĖRIMAI
- vitaminingi ir gardūs


Pusrytinis
kokteilis su obuoliais / 34


Šokoladinis
mačios gėrimas / 74


Šildantis
spanguolių gėrimas / 106


Glotnutis
su lapiniais kopūstais ir salierais / 114


Karštos
obuolių sultys / 128


Veganiškas
karštas šokoladas / 135


Šokoladinis
lazdynų riešutų pienas / 166

  • Autorius: Renata Ničajienė
  • Leidėjas: Sezoninė virtuvė
  • Išleidimo metai: 2016
  • Knygos puslapių skaičius: 184
  • Formatas: 18x25, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094089343

2016-10-19

Nežinojau, kad voveraitės - rudeninis grybas :). Turiu visą seriją - labai mielos man šitos knygos. Yra įdomių ir tikrai sveikų receptų, bet skrudintos sėklos ir riešutai, kaitinamas medus, kepimui ir kepiniams naudojamas alyvuogių aliejus - man visiškai prasilenkia su geru maistu. Nebent geras - netolygu sveikam. Kai kur trūksta produktų suderinamumo - miltai, pienas, kiaušinis, sūris... Bet konditerija, tikriausiai, aplamai mažiausiai suderinamas dalykas. Tačiau yra ir daugiau nesuderintų produktų.
Viliuosi, kad bent trečdalį ar pusę receptų pritaikysiu, nors nevartojant pieno, kiaušiniu ir gliuteno daug kas atkrenta.

Parašykite atsiliepimą apie "Gero maisto dienoraštis. Ruduo"

Būtina įvertinti prekę

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo įsigyti internetu knygą "Gero maisto dienoraštis. Ruduo", kurią skaitytojams dovanoja Renata Ničajienė. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti ar Renata Ničajienė su knyga "Gero maisto dienoraštis. Ruduo" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Gero maisto dienoraštis. Ruduo" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Renata Ničajienė. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Gero maisto dienoraštis. Ruduo" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Gero maisto dienoraštis. Ruduo" perkama kartu