NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Įsiklausymai

Kaina: 22,96 €
Kaina su kodu: 20,67 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 22.963 InStock
Į krepšelį 20,67 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Įsiklausymai" aprašymas

Į literatūros kritiką atėjau norėdamas suprasti, ką sako skaitomi tekstai. Rašiau jų parafrazes, bandydamas išversti poetinį kalbėjimą į sąvokinę kalbą. Susipažinęs su Lotmano, o vėliau Greimo semiotika, supratau, kad tai nėra patikimiausias būdas suvokti teksto prasmę. Perfrazuojant Ericą Landowskį, skaitantis subjektas išsipildo tik per skaitomo teksto išsipildymą. Šitaip suvokiamas prasmės konstravimas yra nesibaigiantis procesas.

Kai kuriuose straipsniuose, įtrauktuose į šią knygą, pakartojau ankstesnius savo pastebėjimus, kurie man tebeatrodo patikimi. Jie koreguojami ir papildomi atsižvelgiant į pasikeitusį ideologinį kontekstą. „Triskart tai pasakyt turi" - mokė Mefistofelis Faustą.

Dalis šios knygos pašnekovų (Marcelijus Martinaitis, Juozas Aputis, Judita Vaičiūnaitė, Jonas Juškaitis, Albinas Žukauskas) buvo bendrų literatūrinių žygių dalyviai. O Alfonsas Andriuškevičius mūsų poetinę bičiulystę patvirtino poetiška dedikacija.

Prie pašnekovų atrankos prisidėjo Biržų krašto kontūrai. („Esu biržėnas", - buvau kažkada pareiškęs.) Šio krašto realijos ir ritualai paliko pėdsaką rašiniuose apie Kostą Snarskį, Vaidotą Spudą, Eugenijų Matuzevičių, Henriką Čigriejų, Vladą Braziūną. Išleidęs savo „Literatūrinę semiotiką“, maniau, kad tai bus mano gulbės giesmė.

Bet po jos ir prieš ją įvairiuose leidiniuose išspausdinau pluoštą semiotinių straipsnių ir literatūrinės eseistikos. Kad šie rašiniai neužsimestų, šiek tiek paredagavęs, sudėjau juos į šią knygą.

KĘSTUTIS NASTOPKA



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Įsiklausymai"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Literatūros ir kalbos mokslo knygos

Kęstutis Nastopka pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Įsiklausymai", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Įsiklausymai" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Įsiklausymai" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Įsiklausymai"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Kęstutis Nastopka tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Įsiklausymai" perkama kartu