NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Lieku čia

Sudarė: Marco Balzano
4.5
(2 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 11,76 €
Kaina su kodu: 2,35 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2019-12-30 Audronė Mockienė

Pagal tikrą jaudinančią istoriją parašyta nuostabi knyga, apie meilę savo kraštui ir jo kalbai. Mes, lietuviai, puikiai žinome savo krašto istoriją ir amžiną norą ją okupuoti, tad labai įdomu ir vertinga yra paskaityti ir apie tai, kaip kitos šalys išgyveno dėl jų okupuojamų žemių, draudžiamos kalbos. Kaip jie karštai kovėsi dėl to. Ši istorija pateikta ją pasakojant per karą dingusiai dukrai. Jaudinanti, įtraukianti, puikiai išversta iš italų kalbos knyga. Rekomenduoju!


2024-03-31 11.761 InStock
Į krepšelį 2,35 € -80% su kodu
PATOGU

Knygos "Lieku čia" aprašymas

Marco Balzano romano „Lieku čia“ istorija vyksta Šiaurės Italijoje (arba – Pietų Tirolyje), pasienyje su vokiškai kalbančiomis šalimis ir apima fašistinio valdymo laikus bei pokarį po Antrojo pasaulinio karo.

Musolinio valdomoje Italijoje vyko labai griežta italizacijos nacionalinė politika. Valdžia pervadino gatvių vardus ir kaimelių pavadinimus. Iš vietinių mokyklų buvo išstumiami vokiečių mokytojai, keičiant juos beveik neraštingais italais. Pagrindinė romano „Lieku čia“ herojė Tina nesiruošia elgtis pasyviai. Nors ją ne kartą areštuoja karabinieriai, ji tebemoko vokiškai kalbančius vaikus nelegaliose mokyklose. Marco Balzano pasakojime priešinimasis, dažniausiai – nelabai sėkmingas, tęsiasi nuolat: pasibaigus fašizmo epochai Kurono miestelio gyventojams tenka kovoti prieš ekologines ir socialines permainas, kurias inicijuoja jau Italijos respublikos valdžia, nusprendusi užbaigti prieškarinį projektą ir pastatyti hidroelektrinę. Jei valdžios planas pavyks, Kuronas dings iš žemėlapių – jį užsems dirbtinis ežeras.

Marco Balzano, kalbėdamas apie romaną „Lieku čia“ yra prisipažinęs, kad svarbiausia inspiracija rašymui tapo iš naujai atsiradusio Rezijos ežero kyšanti keturiolikto amžiaus bažnyčios varpinė. Ji iki šiol yra svarbi regiono turistinė atrakcija. Pirmieji planai šioje vietoje statyti elektrinę ir užtvenkti nedidelį ežerą atsirado 1920-ais metais. 1939-ais atsirado naujas, gigantiškas planas sujungti du natūralius ežerus į vieną, 22-jų metrų gylio vandens saugyklą. 1940-ais užtvankos statybą prasidėjo ir beveik nedelsiant sustojo prasidėjus Antram pasauliniam karui. 1947-ais darbai vėl prasidėjo. Miestelio gyventojai statyboms smarkiai, bet nesėkmingai priešinosi ir 1950-ais Kuronas (išskyros jo bažnyčios varpinę) buvo užlietas.

Romanas „Lieku čia“ Italijoje išleistas 2018-ais metais. Tais pačiai metais režisierius Georgas Lemberghas sukūrė dokumentinį filmą „Il paese sommerso“ (Užsemta šalis). Scenarijų filmui parašė Marco Balzano. Filme, priešingai nei knygoje, labiau akcentuojami socialiniai, humanitariniai ir istoriniai kontekstai.

Vos išleistas, romanas Italijoje buvo ne kartą apdovanotas – Stregos premija, Isola d'Elba premija, Speciale Dolomiti Unesco premija ir dar keliomis kitomis. Romanas „Lieku čia“ nedelsiant sulaukė tarptautinio dėmesio – jis verčiamas arba jau išverstas į prancūzų, vokiečių, olandų, anglų, kinų kalbas.

Iš italų kalbos vertė Rasa Klioštoraitytė


  • Autorius: Marco Balzano
  • Leidėjas: Alma littera
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 192
  • Formatas: 14x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786090139226

Kiti taip pat domėjosi


2021-11-13

Įdomu skaityti apie Antrąjį Pasaulinį karą ne vien iš Vokietijos, Pranzūcijos ar Lietuvos perspektyvos, čia veiksmas vyksta Austrijoje.
Patiko knygos mintis, apie tai, kaip žmonėms sunku atsisveikinti su svarbiausiomis gyvenimo vietomis, daiktais.

2019-12-30

Pagal tikrą jaudinančią istoriją parašyta nuostabi knyga, apie meilę savo kraštui ir jo kalbai. Mes, lietuviai, puikiai žinome savo krašto istoriją ir amžiną norą ją okupuoti, tad labai įdomu ir vertinga yra paskaityti ir apie tai, kaip kitos šalys išgyveno dėl jų okupuojamų žemių, draudžiamos kalbos. Kaip jie karštai kovėsi dėl to. Ši istorija pateikta ją pasakojant per karą dingusiai dukrai. Jaudinanti, įtraukianti, puikiai išversta iš italų kalbos knyga. Rekomenduoju!

Parašykite atsiliepimą apie "Lieku čia"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Lieku čia", Marco Balzano. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Marco Balzano su knyga "Lieku čia" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Lieku čia" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Marco Balzano. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Lieku čia" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Lieku čia" perkama kartu