0

Nemokamas pristatymas į paštomatus Lietuvoje nuo 15 €

Pirkėjų atsiliepimai

Istorinė Lietuvos virtuvė

5.0
(2 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina internetu: 12,29 €
Kaina knygyne: 13,99 €*
Sutaupote: 1.70 € (13%)
  • Pristatysime: per 12-48 val.*
Knygą turime sandėlyje
2019-09-05 Rasa

Estetiška, išmintinga, praktiška, reprezentacinė knyga. Puiki dovana.

Istorinė Lietuvos virtuvė


2021-06-30 12.29 InStock
Į krepšelį
Knygos "Istorinė Lietuvos virtuvė" aprašymas

Norėdami svečius iš užsienio supažindinti su savo nacionaline virtuve, dažniausiai juos vaišiname didžkukuliais. Tačiau ar tikrai esame teisūs Lietuvos kulinarines tradicijas siedami su bulviniais patiekalais?

Ši knyga "Istorinė Lietuvos virtuvė" – tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, atskleisianti, ką valgė ir gėrė Lietuvos didikai bei valstiečiai, kaip formavosi Lietuvos nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus iš tiesų turėtume vadinti nacionaliniais. Autorius, remdamasis istoriniais metraščiais, istorinėmis kulinarinėmis knygomis ir savo archeologiniais tyrimais, išplečia Lietuvos kulinarijos paveldo ribas ir atskleidžia, jog senovės lietuvių virtuvė buvo gausi ne tik bulvinių patiekalų, bet ir įvairių žvėrienos, daržovių, grūdinės kultūros valgių, gardžiausių desertų ir gėrimų. LDK valdovų stalai mažai kuo tesiskyrė nuo įtakingiausių Europos karalių.
Skaitytojai knygoje "Istorinė Lietuvos virtuvė" ras ne tik istorinių LDK kulinarijos pasaulio realijų, gastronominių detalių, bet ir 60 autentiškų receptų iš XVII–XVIII a. kulinarijos knygų, kurie yra rekonstruoti ir pritaikyti šiuolaikinei virtuvei.

Dr. Rimvydas Laužikas (g. 1971) – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas, prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, Lietuvos archeologijos draugijos narys. Jis aktyviai dalyvauja įvairiuose Dubingių piliavietės tyrimų projektuose, kurie neretai atskleidžia vienos įtakingiausių ir turtingiausių LDK didikų giminės – Radvilų – valgymo įpročius. R. Laužikas yra parašęs ne vieną dešimtį mokslinių straipsnių, taip pat yra monografijų „Radvilų tėvonija Dubingiuose“ ir „Radvilų dvaras Dubingiuose“ bendraautoris. Jis administruoja Lietuvos kulinariniam paveldui skirtą tinklaraštį .


  • Autorius: Rimvydas Laužikas
  • Leidėjas: Briedis
  • Išleidimo metai: 2014
  • Knygos puslapių skaičius: 208
  • Formatas: 24x22, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9789955264637

2019-09-05

Estetiška, išmintinga, praktiška, reprezentacinė knyga. Puiki dovana.

2019-03-29

Parašykite atsiliepimą apie "Istorinė Lietuvos virtuvė"

Būtina įvertinti prekę

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo įsigyti internetu knygą Istorinė Lietuvos virtuvė, kurią skaitytojams dovanoja Rimvydas Laužikas. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti ar Rimvydas Laužikas su knyga Istorinė Lietuvos virtuvė jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga Istorinė Lietuvos virtuvė patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Rimvydas Laužikas. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą Istorinė Lietuvos virtuvė palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Istorinė Lietuvos virtuvė" perkama kartu