NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Julijus Cezaris

5.0
(1 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2021-08-05 Kristutė

labai pamėgau Šekspyro kūrybą...


Šiuo metu neparduodama

2024-03-31 2.99 SoldOut

Knygos "Julijus Cezaris" aprašymas

Mažosios klasikos kolekcija pasipildė dar viena William Shakespeare drama. „Julijus Cezaris“ pirmą kartą pasirodė 1599-tais metais, tačiau net ir šiandien šis kūrinys yra puiki iliustracija to, kur nuveda nepamatuotos ambicijos ir kova dėl valdžios.

William Shakespeare drama vadinasi Julijus Cezaris, tačiau šioje pjesėje daug daugiau dėmesio skiriama ne vienam žymiausių istorijoje karvedžių, o jo geriausiam draugui Brutui.

Istorija remiasi tikrais įvykiais ir pasakoja apie Julijų Cezarį Romos klestėjimo laikais. Valdovo priešininkai, bijodami vis didėjančios Cezario galios, rengia sąmokslą, į kurį įtraukia ir Brutą. Sąžiningas ir doras Brutas kurstomas žmogžudystei, o maištininkų argumentai apeliuoja į šalies gerovę bei Julijaus Cezario ambicijas, kurios gąsdina gyventojus.

William Shakespeare šioje dramoje talentingai atskleidžia vidinę veikėjo kovą, kurios vienoje pusėje yra draugystė, sąžiningumas, atsidavimas ir ištikimybė, o kitoje – patriotizmas ir galia. Deja, šio konflikto nugalėtoju tapo chaosas, nusivylimas ir žlugusi Roma.

Julijus Cezaris netikėjo žmonos įspėjimais ir, žinoma, nesitikėjo išdavystės iš artimiausio draugo. Net ir žinodami tikruosius istorijos įvykius, dramos skaitytojai, siužetui artėjant link kulminacijos, ramybę išlaikys sunkiai – autoriaus įtaiga ir talentu abejoti neverta. Sąmokslas, išdavystė, valdžia, galia, žmogiškumas, draugystė – raktiniai pjesės žodžiai, o jais nusakomos temos išlieka svarbios visais laikais.

William Shakespeare kūrinys „Julijus Cezaris“, kaip ir daugelis kitų, sulaukė daugybės pastatymų didžiausiose pasaulio teatrų scenose, tokiose kaip Londono „Globe“. Lietuvoje šis kūrinys nebuvo itin populiarus tarp režisierių ir vienas pirmųjų pastatymų sukurtas OKT/Vilniaus miesto teatre. Žinoma, pasaulyje ši istorija neišvengė ir didžiųjų ekranų. Pirmasis filmas pirmą kartą pasirodė 1908-tais metais.

William Shakespeare (1564-1616) – žymiausias visų laikų dramaturgas, tragedijos žanro klasikas, pasauliui palikęs 38 pjeses. „Julijus Cezaris“ – viena jų. Istorikų apžvalgose minima, kad autoriaus kūryba skirstoma į kelis etapus. Vėlesnių rašytojo darbų personažai tampa vis klastingesni ir valdomi tamsių jausmų: godulio, valdžios troškimo, keršto.

Iš anglų kalbos vertė Aleksys Churginas

Trumpas aprašymas neatstoja knygos, tad kviečiame įsigyti internetu šį ir kitus mažosios klasikos kolekcijos kūrinius, kurie verti vien tik puikiausių atsiliepimų. Pirkti online knygas pigiau, ypač akcijų ir išpardavimų metu. Sunku išsirinkti? Skaitykite knygų aprašymus, santraukas bei ištraukas. Įvertinkite puslapių skaičių, formatą, kainą ir tikrai rasite leidinį, kuris nekantriai laukia jūsų dėmesio.


  • Pavadinimas originalo kalba: The Tragedy of Julius Caesar
  • Autorius: Viljamas Šekspyras
  • Serija: Mažosios klasikos kolekcija
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 192
  • Formatas: 11x17, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094841743
  • Vertėjas: Aleksys Churginas
  • Iš kokios kalbos versta: anglų

Kiti taip pat domėjosi


2021-08-05

labai pamėgau Šekspyro kūrybą...

Parašykite atsiliepimą apie "Julijus Cezaris"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasika. Užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Julijus Cezaris", Viljamas Šekspyras (William Shakespeare). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Viljamas Šekspyras (William Shakespeare) su knyga "Julijus Cezaris" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Julijus Cezaris" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Viljamas Šekspyras (William Shakespeare). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Julijus Cezaris" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Julijus Cezaris" perkama kartu