Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Kalė

-27% su kodu: PATOGU
Kaina: 12,39 €
Kaina su kodu: 9,04 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 12.39 InStock
Į krepšelį 9,04 € -27% su kodu
PATOGU

Knygos "Kalė" aprašymas

Pasakojimas sukrečiantis ir atveriantis. Moteris negali susilaukti vaikų, ir už tai ji niekinama tamsuolių skurdaus kaimelio gyventojų. Dėl to atšąla santykiai su vyru. Jos neišsipildę gyvenimo lūkesčiai po truputį virsta žiaurumu: išgelbėtą kalytę moteris ima auginti nelyginant savo dukterį, tačiau kalė užauga nepaklusni, bėga pasilakstyti, atsiveda šunyčių, kuriais reikia rūpintis skurdžiai gyvenančiai porai. Galiausiai moteris lieka viena. Stebime, kaip moters meilė gyvūnui virsta neapykanta. Subtiliai atskleidžiami moters ir jos sutuoktinio charakteriai. Knyga atveria netikėtą žiūros į motinystę kampą ir bevaikės moters dramą – kalba apie moters santykį su šunimi kaip su savo vaiko pakaitalu. Atrodo, nereikšmingas, netgi komiškas moters ir kalės santykis išanalizuojamas iki bendražmogiškos dramos ir kančios mastelio. Kūrinys aktualus ir filosofiniame posthumanizmo kontekste, nes čia išsitrina riba tarp žmogaus ir gyvūno, žmogiškumo ir žvėriškumo.

Pilar Quintana (Kintana) gimė 1972 m. Kalio mieste, Kolumbijoje. Velse prasidėjęs, vėliau visame pasaulyje išplitęs menų ir literatūros festivalis Hay Festival, kurį buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas prilygino Vudstokui, 2007 m. Pilar Quintaną išrinko viena iš 39 iškiliausių Lotynų Amerikos rašytojų, jaunesnių nei 39 metų.

2010 m. jos romanas „Coleccionistas de polvos raros“ buvo apdovanotas La Mar de Letras („Raidžių jūra“) prizu, kurį skyrė Kartachenoje (Ispanija) vykstantis festivalis La Mar de Músicas („Muzikos jūra“).

Autorės knygos išverstos į 20 kalbų, romanas „Kalė“ 2018 m. tapo Premio Nacional de Novela ir National Book Award apdovanojimų finalininku, laimėjo PEN Translates Award prizą, apdovanotas IV Kolumbijos bibliotekų prozos (Biblioteca de Narrativa Colombiana) premija. Žiuri pranešime, kurį perskaitė Alonso Cueto, apie romaną rašoma: „Visų pirma – už nepaprastai taupią prozą ir literatūrinę kokybę; gebėjimą atskleisti vienatvę ir slegiančią nerimastį toje mažo kaimelio, patriarchalinių papročių sukaustytoje geografinės neaprėpiamybės aplinkoje. Knyga perskaitoma tarsi vienu atsikvėpimu, o ramus ir šviesus pasakojimas be jokio retorinio užaštrinimo pamažu artėja mažos sukrečiančios dramos link.“


  • PEN Translates Award

  • Autorius: Pilar Quintana
  • Leidėjas: Kitos knygos
  • Išleidimo metai: 2022
  • Knygos puslapių skaičius: 104
  • Formatas: 14x20, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094275449
  • Vertėjas: Alma Naujokaitienė
  • Iš kokios kalbos versta: ispanų

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Kalė"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Kalė", Pilar Quintana. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Pilar Quintana su knyga "Kalė" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Kalė" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Pilar Quintana. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Kalė" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Kalė" perkama kartu