NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Kambarys

Kaina: 10,43 €
Kaina su kodu: 9,39 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-03-31 10.43 InStock
Į krepšelį 9,39 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Kambarys" aprašymas

Latvių autorės Laimos Kota romanas „Kambarys“ priklauso leidyklos „Aukso žuvys“ projektui „Keliautojai laiku“. Ši kelionė netolima – tik trisdešimt metų atgal į vieną latvišką komunalinį daugiabutį. Romane aprašytos situacijos daugeliui bus pažįstamos tiesiogiai arba iš tėvų pasakojimų.

Komunalinis butas – gyvas organizmas, o tai, kas vyksta jo viduje primena absurdo komedijos, tragedijos ar net trilerio žanrą. Gyvenimas pamėtėja tokių siužetų, kad juos belieka užrašyti. Rašytoja Laima Kota kurdama romaną „Kambarys“ rėmėsi savo pačios patirtimi, autentiškais pasakojimais bei atsiminimais. Toli ieškoti jų nereikia, daugelis vyresnių žmonių gali paliudyti, koks taiklus yra „Kambarys“.

Komunalinis butas turi aštuonis kambarius ir bendrą virtuvę. Gyvenimas čia verda. Tarybų valdžia netikėtai sušvelnėjo ir pro pirštus ėmė žiūrėti į savo piliečių norą gyventi geriau – perestroika. Pradėjo kurtis pogrindiniai versliukai, šių dienų akimis, sunkiai suvokiami. Tai džinsų – kiekvieno tikro tarybinio piliečio svajonės – padirbinėjimas. Paveikslų kopijų piešimas. Pinigų klastojimas. Telefoninio sekso paslaugos. Ir viskas viename bute. O kur dar nuolatiniai nesutarimai, kurių neįmanoma išvengti gyvenant tokioje aplinkoje?

Laima Kota romane „Kambarys“ nevengia ironijos. Jos veikėjai taiklūs ir puikiai atstovauja aprašomą laikmetį. Autorė apėmė nemažai pažįstamų temų: priverstinius kolūkio darbus, į kuriuos buvo vežami studentai, pogrindines siuvyklas, kuriose naudojamos „nurašytos“ medžiagos, tulpių ir rožių auginimą, Černobylio avariją ir jos padarinius bei dar daugiau. „Kambarys“ – įtaigi sovietmečio realizmo santrauka.

Autorė naudoja visus savo mėgstamus žanrus – absurdo trilerio, farso, sustiprinto realizmo elementus. O trumpame aprašyme skelbiama puiki išvada: po to, ką tauta patyrė kuriant komunizmą, šiuolaikiniai išbandymai jau neišgąsdins.

Latvijos tinklaraštininko apžvalgoje išsakyta mintis, kad mūsų vaikams šis romanas atrodys, kaip fantastiniai nuotykiai, tik ateityje, o ne praeityje – taikli. Nors šiandien vis dar susiduriame su sovietmečio likučiais, koncentruota istorija jau verčia stebėtis, kad taip tikrai buvo ir dar visai neseniai!

Laima Kota – latvių autorė, rašanti įvairiais žanrais bei stiliais. Rašytoja apdovanota literatūrinėmis premijomis, jos knygos visada sulaukia palankių atsiliepimų. Lietuvių skaitytojai jau galėjo susipažinti su Laimos Kotos kūryba romane „Pievagrybių testamentas“ (2002), kuriame taikliai aprašoma emigrantės patirtis Airijos grybų ūkyje.

Iš latvių kalbos vertė Laura Laurušaitė.

Romanas „Kambarys“ – dėmesio vertas istorinis liudijimas. Kviečiame įsigyti internetu! Pirkti online pigiau ir patogiau. Juk čia veikia paieška, nuolat rengiamos akcijos bei išpardavimai, kurių metu siūlomos itin geros knygų kainos. Taip pat iš karto matoma visa svarbiausia knygos informacija: aprašymas, ištrauka, puslapių skaičius, vertėjas, leidimo metai ir kt. Pristatome operatyviai, o rinktis siūlome iš tūkstančių gerų leidinių!



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Kambarys"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Kambarys", Laima Kota. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Laima Kota su knyga "Kambarys" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Kambarys" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Laima Kota. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Kambarys" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Kambarys" perkama kartu