NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Kiškių sukilimas

Kaina: 6,49 €
Kaina su kodu: 3,89 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-03-31 6.488 InStock
Į krepšelį 3,89 € -40% su kodu
PATOGU

Knygos "Kiškių sukilimas" aprašymas

Kazio Binkio eiliuota pasaka „Kiškių sukilimas“ – klasika, su kuria užaugo kelios kartos vaikų. Poema pirmą kartą buvo išleista 1937-tais metais, nuo tada pasirodė daugybė naujų leidimų. Pastarasis iliustruotas nepaprastai nuotaikingomis dailininkės Editos Žumbakytės iliustracijomis.

Eiliuota pasaka susideda iš didaktinių eilėraščių, turinčių savo atskirus pavadinimus, iš kurių galima nuspėti poemėlės turinį, pavyzdžiui, „Pilkis ilgaausis“, „Šaulys ir skalikai“, „Kiškio gyvenimas“, „Žvairys – karys“, „Kautynės“, „Taika“, „Baisiausias priešas“ ir kt. Galiausiai šie eilėraštukai susidėlioja į vientisą, nuoseklią istoriją apie kiškius ir jų kovą su medžiotojais.

Kazio Binkio eilės dinamiškos, ekspresyvios, jose gausu komizmo. Skaitytojai vietomis juoksis, o vietomis užgniaužę kvapą lauks kaip toliau vystysis siužetas ir kaip seksis istorijų veikėjams. Poetas patrauklia forma žeria pamokymus apie svarbias vertybes, parodo, kad drąsa bei ryžtu galima nugalėti įvairiausias negandas. Knygoje keliama gamtosaugos idėja ir autorius skaitytojams primena, kad reikia mylėti visas gyvas būtybes. „Kiškių sukilimas“ – vaikų literatūros klasika, kurios temos vis dar aktualios net ir šiandien.

Skaitydami poemą vaikai susidurs su daug įdomių žodžių ir ištiktukų, tarmiškų išsireiškimų, kurie sklandaus rimo dėka yra gerai įsimenami ir praturtina žodyną.

Eiliuota pasaka „Kiškių sukilimas“ rekomenduojama jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams.

Kazys Binkis (1893–1942) – poetas, nevengęs eksperimentuoti ir ieškoti naujų kūrybos formų. Jau vaikystėje jis pagarsėjo išradingumu. Autorius kūrė įvairaus žanro eiles, skirtas ir dideliems, ir mažiems. Į literatūros pasaulį Kazys Binkis įsisuko pradėjęs versti kitų autorių kūrybą, o pats dėmesio susilaukė 1913-tais metais, kaip leidinys „Vaivorykštė“ ėmė publikuoti jo tekstus. Debiutinę knygą poetas išleido 1920-tais metais. Tai buvo poezijos rinktinė „Eilėraščiai“. Autorius savo poezija reaguodavo į istorines aplinkybes, mokėjo įtikti įvairaus amžiaus auditorijai.

„Kiškių sukilimas“ suaugusiems primins vaikystę, o vaikams dovanos gerą nuotaiką! Skubėkite knygą įsigyti internetu! Kodėl verta pirkti online? Čia visada rasite trumpus aprašymus, knygų ištraukas ir geras kainas, kurias užtikrina išpardavimai bei akcijos – visi nori apsipirkti pigiau! Taip pat knygyne patogu rinktis, nes visi leidiniai turi informacijos santrauką su aprašymu, puslapių skaičiumi, viršelio formatu ir pan. Skaitytojų apžvalgose ir atsiliepimuose puikiai įvertintas knygas pristatysime sklandžiai ir greitai! 


  • Autorius: Kazys Binkis
  • Leidėjas: Jotema
  • Išleidimo metai: 2019
  • Knygos puslapių skaičius: 32
  • Formatas: 23x29, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9789955138044

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Kiškių sukilimas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Grožinė lietuvių literatūra 6-8 metų vaikams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Kiškių sukilimas", kurį pristato Kazys Binkis. Siūlome ne tik išsamų "Kiškių sukilimas" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido Kazys Binkis. Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Kiškių sukilimas". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Kiškių sukilimas" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą. 


Dažnai su "Kiškių sukilimas" perkama kartu