0

Konservavimas. Troškiniai ir pagardai (serija "Darbštuolė")

  • Nuolaida knygai -76%
Internetu: 2,49 €
Knygyne: 9,99 €*
Sutaupote: 7.50 € (76%)
  • Pristatysime: per 2-26 val.*
Turime sandėlyje
Informacija

Konservavimas. Troškiniai ir pagardai (serija "Darbštuolė")

  • Leidėjas: Septyni menai
  • Išleidimo metai: 2010
  • Formatas: 20x24, minkšti viršeliai
  • Puslapių skaičius: 159
  • ISBN ar kodas: 9786098030129

2.49 In stock
Į krepšelį
Aprašymas

Vidurvasaris - tai laikas, kai rūpestingi šeimininkai pasiraitoja rankoves, išsirikiuoja per žiemą ištuštintus stiklainius ir prisiminę, kokius gardumynus šeima ir svečiai smagiausiai kirto, labiausiai gyrė, imasi kasmetės derliaus gelbėjimo akcijos - konservavimo.


Tiems, kurie labiausiai mėgsta sūdytas, raugintas ar marinuotas gėrybes, verta pasižvlagyti pirmosios knygos „Konservavimas. Rauginimas ir marinavimas“. Tiems, kurie pusryčiams ar vakarienei kepa blynelius su gardžia uogiene, mėgsta kvapnias ir sveikas namines sultis, kompotus, bei kitus saldumynus, skirta trečioji knyga „Konservavimas. Smaližių receptai“.

Na, o ši, antroji knyga "Konservavimas. Troškiniai ir pagardai", skirta tiems, kurie vertina sočius troškinius ir pagardus.


Joje siūloma net 153 daržovių ir grybų troškinių, košių bei pagardų receptus, tad išsirinkti tikrai bus iš ko.


Pratarmė


Sveiki, brangieji skaitytojai!



Mums, vertinantiems naminį maistą, vidurvasaris - ne tik atostogų metas. Tai laikas, kai rūpestingi šeimininkai pasiraitoja rankoves, išrikiuoja per žiemą ištuštintus stiklainius ir prisiminę, kokius gardumynus šeima ir svečiai smagiausiai kirto, labiausiai gyrė, imasi kasmetės derliaus gelbėjimo akcijos - konservavimo. Šiemet mūsų redakcija siūlo jums net tris konservavimo receptų knygas. Tiems, kurie labiausiai mėgsta sūdytas, raugintas ar marinuotas gėrybes, verta pasižvalgyti pirmosios knygos „Konservavimas: rauginimas ir marinavimas". Tiems, kurie su pasigardžiavimu valgo blynelius su įvairiomis uogienėmis, mėgsta kvapnias ir sveikas namines sultis, kompotus bei kitus saldumynus, skirta trečioji knyga „Konservavimas: smaližių receptai". Na, o Jūsų rankose - antroji knyga, skirta tiems, kuriems patinka sotūs troškiniai ir pagardai. Joje spausdiname net 153 receptus, o kad derlius ir darbas nenueitų perniek, siūlome prisiminti kelias paprastas, bet tikrai svarbias tiesas apie konservavimą.


Kaip paruošti stiklainius?

•  Pirmiausia juos kruopščiai išplaukite ir dar kruopščiau išskalaukite, nes sodos ar ploviklių likučiai gali suminkštinti daržoves.

•  Stiklainius sterilizuokite: 2-3 minutes palaikykite virš verdančio virdulio snapelio ar 1-2 minutes pavirkite. Galite puodą su verdančiu vandeniu uždengti grotelėmis, stiklainius sudėti ant jų kakleliais į apačią ir pakaitinti 5-7 minutes arba kaitinkite juos orkaitėje (kakleliais į viršų), pamažu didindami temperatūrą iki 100 °C.

•  Nešluostykite stiklainių, nes akiai nematomi audinio plaušeliai gali sugadinti konservus.


Kaip konservus sterilizuoti?

•  Prikimštus ir užpiltus stiklainius dėkite į karšto vandens indus, ant dugno dėkite padėkliuką ar patieskite šluostę. Vanduo turi apsemti % stiklainio. Sterilizuokite 80-100 °C temperatūroje.

•  Vandenį induose galite šiek tiek pasūdyti, tada stiklainiai tikrai nesutrūks.

•  Dangteliais stiklainius tik pridenkite, užsukite jau sterilizuotus.

•  Stiklainius uždarykite tik sterilizuotais dangteliais: metalinius dangtelius trumpai pavirkite, plastikinius palaikykite karštame vandenyje.


Kaip laikyti konservus?

•  Stiklainius atšaldykite apverstus, tada papildomai sterilizuosite dangtelių vidų. Apverstus indus statykite ant sauso audinio ir užklokite, taip pailginsite sterilizacijos laiką. Šis būdas netinka minkštiems vaisiams ir uogoms. Jei norite, kad vaisiai ar uogos nesubliūkštų, stiklainius reikia atšaldyti kuo greičiau. J indą, kuriame sterilizavote konservus, po truputį pilkite šaltą vandenį. Tai reikia daryti labai atsargiai, kad vandens nepatektu ant stiklainio paviršiaus, nes šis gali sutrūkti.

•  Tinkamiausia temperatūra rauginti -18-20 °C. Tokioje temperatūroje daržovės įrūgsta per 4-7 dienas. Konservus reikia laikyti šaltoje patalpoje - 0-5 °C, kitaip rūgimo procesas tęsis toliau.

•  Gatavi produktai geriau stovės, jei prieš pernešdami juos į rūsį ar sandėliuką, nors kelias dienas palaikysite šaldytuve.

Parašykite atsiliepimą apie prekę!

Būtina įvertinti prekę

Dažniausiai perkama kartu