NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Lietuva: studija apie lietuvių tautos atgimimą

Kaina: 6,09 €
Kaina su kodu: 3,65 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 6.09 InStock
Į krepšelį 3,65 € -40% su kodu
PATOGU

Knygos "Lietuva: studija apie lietuvių tautos atgimimą" aprašymas

Mykolas Römeris žinomas kaip pirmasis lietuvių tautinio atgimimo istorikas ir vertintojas, iki šiolei konceptualiai nepasenusios ir kantriai ilgai laukusios vertimo iš lenkų į lietuvių kalbą studijos „Litwa. Studium o odrodzeniu narodu litewskiego“ („Lietuva. Studija apie lietuvių tautos atgimimą“) autorius. Iš esmės šio veikalo koncepcijos pagrindu, jos rėmuose ir šiuo metu tebevykdomi lietuvių tautinio sąjūdžio tyrimai. Litwa (Lietuva) tokiems tyrimams – tarsi elementorius. Galima išskirti bent kelis šio monografinio tyrimo lygius: politinė bei kultūrinė tautos istorija, tautinės bei pilietinės savimonės raidos istorija, sociologinis, netgi geopolitinis tyrimas.

Studija vertinga ne tik dėl kvalifikuoto lietuvių ir Lietuvos XIX a. – XX a. pradžios istorijos aptarimo. Joje siekiama nustatyti lietuvių tautos kultūrinę ir politinę brandą, brėžiami Lietuvos ateities modelio kontūrai.

iš lenkų kalbos vertė Žilvinas Norkūnas


  • Autorius: Mykolas Romeris
  • Leidėjas: Versus
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 288
  • Formatas: 17x24, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9789955844044

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Lietuva: studija apie lietuvių tautos atgimimą"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Knygos apie visuomenę

Mykolas Romeris pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Lietuva: studija apie lietuvių tautos atgimimą", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Lietuva: studija apie lietuvių tautos atgimimą" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Lietuva: studija apie lietuvių tautos atgimimą" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Lietuva: studija apie lietuvių tautos atgimimą"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Mykolas Romeris tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Lietuva: studija apie lietuvių tautos atgimimą" perkama kartu