Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Lietuvių kalbos instituto istorija 2: kalbotyros aneksija

Kaina: 22,99 €
Kaina su kodu: 20,69 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 22.99 InStock
Į krepšelį 20,69 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Lietuvių kalbos instituto istorija 2: kalbotyros aneksija" aprašymas

Pasirodė nauja Geolingvistikos centro vadovės, vyriausiosios mokslo darbuotojos prof. habil. dr. Danguolės Mikulėnienės mokslo studija „Lietuvių kalbos instituto istorija 2: kalbotyros aneksija“. Tai antroji serijos „Lietuvių kalbos instituto istorija“ knyga.

Šioje studijoje pasakojama Lietuvių kalbos instituto istorija apima palyginti nedidelį, šiek tiek daugiau nei dešimtmetį trukusį 1940–1952 m. laikotarpį, turėjusį lemiamą reikšmę ne tik Institutui ir jo žmonėms, bet, svarbiausia, lietuvių kalbotyros kaitai…

Autorė, remdamasi archyviniais dokumentais, darbuotojų atsiminimais ir kita medžiaga, per skirtingų laikotarpių Instituto transformacijas siekia atskleisti patį aneksijos mechanizmą ir jo veikimo pobūdį, apibūdinti esminius jos požymius – Instituto ir jo darbuotojų veiklos ideologizaciją ir nomenklatūrizaciją, mokslinio turinio ideologizaciją ir simplifikaciją, pasireiškusią turinio nutylėjimais ar iškraipymais ir labai specifine tarybmečio kalbos raiška, įsismelkusią ne tik į to meto publicistikos diskursą, bet, deja, ir į humanitarinių mokslų erdvę.



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Lietuvių kalbos instituto istorija 2: kalbotyros aneksija"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Kultūros knygos

Danguolė Mikulėnienė pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Lietuvių kalbos instituto istorija 2: kalbotyros aneksija", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Lietuvių kalbos instituto istorija 2: kalbotyros aneksija" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Lietuvių kalbos instituto istorija 2: kalbotyros aneksija" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Lietuvių kalbos instituto istorija 2: kalbotyros aneksija"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Danguolė Mikulėnienė tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams.