Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Lietuvių patarlės ir priežodžiai, 3 tomas (K)

Kaina: 21,34 €
Kaina su kodu: 19,21 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 21.343 InStock
Į krepšelį 19,21 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Lietuvių patarlės ir priežodžiai, 3 tomas (K)" aprašymas

„Tiktai patarlėse siekiama labai daug pasakyti kuo trumpiausia kalba. Tai įmanoma meniniame vaizde. Patarlė – vaizdas su ne viena, o keliom briaunom, su tokiu tūriu, kuris netelpa plokštumoje.“
Donatas Sauka, Tautosakos savitumas ir vertė. 1970, p. 290.

Trečiuoju "Lietuvių patarlių ir priežodžių" tomu tęsiamas žymiausio lietuvių paremiologo Kazio Grigo 2000 m. pradėtas didžiulis darbas: skelbiama dar viena LLTI sukaupto gausaus šio žanro posakių masyvo dalis – posakiai su atraminiais žodžiais nuo kabėti iki kvota.

Patarlės bei priežodžiai – paranki priemonė pažinti tradicinės bendruomenės pasaulėžiūrą ir pasaulėjautą, paprotinį paveldą, bendravimo būdus. Dabar jau kai kurie posakiai, tarkime, Keikena – neikena, malda – pakvola; Tu krošėsi, o aš kakalį kursiu!, mūsų proseneliams ir seneliams buvę gerai pažįstami ir savi, šiuolaikiniam tyrėjui ir skaitytojui tampa tikromis mįslėmis. Antra vertus, patarlės bei priežodžiai dėl savo turinio gelmės, taupios formos ir nepaprasto funkcinio lankstumo pasirodė besąs gyvybingas, nesenstantis, nuolat besikeičiantis ir puikiai moderniame pasaulyje pritampantis tautosakos žanras. Nors... ieškodamas kabliukų visada surasi.



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Lietuvių patarlės ir priežodžiai, 3 tomas (K)"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Knygos apie tautosaką

Dalia Zaikauskienė, Lilija Kudirkienė, Rasa Kašėtienė, Vita Džekčioriūtė pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Lietuvių patarlės ir priežodžiai, 3 tomas (K)", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Lietuvių patarlės ir priežodžiai, 3 tomas (K)" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Lietuvių patarlės ir priežodžiai, 3 tomas (K)" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Lietuvių patarlės ir priežodžiai, 3 tomas (K)"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Dalia Zaikauskienė, Lilija Kudirkienė, Rasa Kašėtienė, Vita Džekčioriūtė tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams.