Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Lietuvos archeologijos bibliografija 1782-1998

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 19.31 SoldOut

Knygos "Lietuvos archeologijos bibliografija 1782-1998" aprašymas

"Bibliografija apima knygas, straipsnius, laikraščių korespondencijas ir žinutes. Recenzijos nurodomos prie recenzuojamų knygų ar straipsnių. Įtrauktos knygos, straipsniai apie buvusių Rytprūsių (dab. Karaliaučiaus – Kaliningrado sritis), Lenkijos šiaurinės dalies, vakarinio Baltarusijos pakraščio bei pietinės Latvijos paminklų tyrimus ir radinius, nes ten gyveno tos pačios baltų gentys (skalviai, nadruviai, jotvingiai, lietuviai, sėliai, žiemgaliai, kuršiai) kaip ir Lietuvoje. Nurodomi straipsniai ir straipsneliai skirti paminklų apsaugai, kadangi archeologiniai paminklai sudaro žymią mūsų kultūros paveldo dalį. Laikraščių žinutės apie archeologinių paminklų ardymą, savavališkus jų kasinėjimus, atsitiktinius radinius, monetų lobius papildo negausius ir nepilnus archyvų duomenis.
Stengtasi bibliografuoti ir darbus apie senąją architektūrą, pilis, nes pastatų liekanas dažnai tenka rasti archeologams. Nurodomi paleoantropologų darbai, nes jie tiria archeologų surinktą medžiagą, o kartu papildo archeologų žinias, praplečia jų akiratį. Panašiai traktuoti ir geologų, paleogeografų darbai.
Bibliografuoti kalbininkų darbai, skirti baltų etninei istorijai, baltų santykiams su ugrofinais, slavais ir kitomis gentimis, kadangi šių darbų autoriai kartais remiasi archeologinių tyrimų duomenimis, o archeologams savo ruožtu tenka naudotis kalbininkų išvadomis. Įtraukti taip pat baltų mitologijai, senajai religijai skirti darbai.
Į šią bibliografiją įrašytos knygos, straipsniai, žinutės apie Lietuvoje rastus monetų lobius ir pavienes monetas, bet neregistruoti su archeologija nesusiję darbai apie monetų kalyklas, monetų spaudų raižytojus bei banknotus. Jie parašyti remiantis rašytiniais šaltiniais.
Pridedamos trys rodyklės-pavardžių (į ją neįtraukti krip


Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Lietuvos archeologijos bibliografija 1782-1998"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Lietuvos archeologijos bibliografija 1782-1998", Sud. Adolfas Tautavičius. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Sud. Adolfas Tautavičius su knyga "Lietuvos archeologijos bibliografija 1782-1998" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Lietuvos archeologijos bibliografija 1782-1998" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Sud. Adolfas Tautavičius. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Lietuvos archeologijos bibliografija 1782-1998" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Lietuvos archeologijos bibliografija 1782-1998" perkama kartu