NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Lietuvos diplomatinės tarnybos šefas Stasys Lozoraitis (1940-1983)

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-03-31 9.07 SoldOut

Knygos "Lietuvos diplomatinės tarnybos šefas Stasys Lozoraitis (1940-1983)" aprašymas

Sovietams okupavus Lietuvos valstybę, užsienyje liko ir iki krašto nepri­klausomybės atkūrimo dirbo Lietuvos diplomatinė tarnyba (LDT). Jos šefu buvo Stasys Lozoraitis (1898–1983), kuris šias pareigas ėjo daugiau nei keturiasdešimt metų.

Remiantis archyviniais šaltiniais bei moksline literatūra, pristatomi svar­biausi diplomatinės tarnybos šefo politinės biografijos momentai: LDT ir paties S. Lozoraičio padėtis po Lietuvos okupacijos, šefo veikimo ribos ir galimybės, taip pat atskleidžiamas pačių diplomatų požiūris į diplomatijos šefo įgaliojimus ir S. Lozoraičio pozicijos, sprendžiant personalo ir pasiuntinybių išsaugojimo klausimus.
Kitas svarbus LDT šefo biografijos momentas: jo paties santykiai ir bendradarbiavimas su lietuvių išeivijos politinėmis grupėmis, kaip Vyriausiuoju Lietuvos Išlaisvinimo komitetu ir liberaliojo sparno atstovais. Tad čia pristatomi ir analizuojami S. Lozoraičio politiniai sprendimai, nuostatos, požiūriai į Lietuvos laisvės bylą ir į kovą už valstybės nepriklausomybės atstatymą, kurie atskleidžia jo įtaką Lietuvos valstybingumo raidai ir išeivijos politiniam gyvenimui.


Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Lietuvos diplomatinės tarnybos šefas Stasys Lozoraitis (1940-1983)"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Lietuvos diplomatinės tarnybos šefas Stasys Lozoraitis (1940-1983)", Asta Petraitytė-Briedienė. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Asta Petraitytė-Briedienė su knyga "Lietuvos diplomatinės tarnybos šefas Stasys Lozoraitis (1940-1983)" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Lietuvos diplomatinės tarnybos šefas Stasys Lozoraitis (1940-1983)" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Asta Petraitytė-Briedienė. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Lietuvos diplomatinės tarnybos šefas Stasys Lozoraitis (1940-1983)" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Lietuvos diplomatinės tarnybos šefas Stasys Lozoraitis (1940-1983)" perkama kartu