Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Lobių sala

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 11.79 SoldOut

Knygos "Lobių sala" aprašymas

„Lobių sala“ – klasika vaikams! Tai tikrai puikiai žinoma autoriaus Robert Louis Stevenson nuotykių istorija. Knyga iki pat šių laikų nepraranda populiarumo ir turbūt nerasime žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs bent jau jos pavadinimo. „Lobių sala“ buvo daugybę kartų ekranizuota, taip pat apie Džimo Hokinso ir Ilgojo Džono Silverio nuotykius sukurtas ne vienas animacinis filmukas.

„Lobių sala“ rašytoją Robert Louis Stevenson išgarsino visame pasaulyje, nors ji ir nebuvo pirmoji autoriaus parašyta knyga. Dažnai jauniesiems skaitytojams skirtų knygų atsiradimą nulemia rašytojų vaikai. Ne išimtis yra ir „Lobių sala“. Jos idėja autoriui kilo siekiant sudominti savo posūnį. Ir nuotykių pasaulis gimė po to, kai 1881-ais metais Robert Louis Stevenson berniukui nupiešė salos žemėlapį. Vėliau kūrėjui gimė mintis parašyti pilną istoriją apie nuotykius, lobių paiešką bei piratus. Juk tai yra temos, kurios jaudina kiekvieną jauną širdelę. Mintis pasiteisino.

„Lobių sala“ yra laikoma tikru nuotykių romanų etalonu. Knygoje itin gausu dinamiškų įvykių, netikėtumų ir įvairių paslapčių. Veiksmas keičia veiksmą – skaitytojui nė akimirkai neleidžiama atsikvėpti. Robert Louis Stevenson knygos stilius yra tiesiog puikus, beje būtent už jį autorius visada buvo labai vertinamas. Nuotykių knyga išsiskiria ir itin stipriais, gerai apgalvotais charakteriais – jo veikėjai ryškūs ir skirtingi.

Nuotykių ištroškę jaunieji skaitytojai tikrai neliks nuvilti – knyga juos įtrauks ir nepaleis iki paskutinio puslapio. „Lobių saloje“ bus visko – sutiksime drąsų berniuką, vienakojį piratą, kalbančią papūgą, patirsime laivo užgrobimą, susidraugausime su salos atsiskyrėliu, stebėsime nuolatinę kovą tarp gėrio ir blogio, patirsime ne vieną išdavystę bei netikėtą įvykių posūkį. Tai yra ne vien lobių paieškos istorija. Autorius knygoje kalba ir apie draugystę, ištikimybę, drąsą, išmintį. „Lobių sala“ papasakota dvylikamečio berniuko, kuriam ne kartą teks gelbėti draugus, akimis.

Robert Louis Stevenson „Lobių sala“ yra išversta į beveik visas pasaulio kalbas. Iš pradžių šis romanas buvo publikuojamas dalimis žurnale „Young Folks“, o kaip atskira knyga išleistas 1883 metais. Taigi, šiam romanui jau beveik šimtas keturiasdešimt metų.

Iš anglų kalbos vertė Kazys Grigas


  • Autorius: Robert Louis Stevenson
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 368
  • Formatas: 14x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094840722

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Lobių sala"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasikinė literatūra 9-12 metų vaikams

Online knygyno asortimente tūkstančiai įvairaus žanro knygų vaikams. Tarp jų ir kūrinys "Lobių sala", kurį pristato Robert Louis Stevenson. Siūlome ne tik išsamų "Lobių sala" aprašymą, bet ir susipažinti su kitomis panašia tema kuriančių vaikų ir jaunimo rašytojų knygomis, bei sužinoti, ką dar išleido Robert Louis Stevenson. Parengėme populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių gyvenimo santraukas. 

Šiuolaikiniame knygyne surinkta viskas, ką reikia žinoti apie "Lobių sala". Knygos puslapyje rasite trumpą siužetą, ištrauką, puslapių skaičių, leidimo metus, nurodytą kūrinio vertėją ir kitą naudingą informaciją. Daugelis knygų turi ir skaitytojų atsiliepimų skiltį. Jei tokių nėra – tapkite pirmuoju palikusiu savo nuomonę apie leidinį ir palengvinkite kitiems apsisprendimą pirkti. Įsigyti internetu knygą "Lobių sala" dažnai yra pigiau. Pasitikrinkite, greičiausiai, mėgiamai knygai taikoma akcija ir ją nusipirksite už patrauklią kainą.