Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Makbetas

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 3.99 SoldOut

Knygos "Makbetas" aprašymas

„Makbetas“ – dar vienas šedevras iš William Shakespeare dramų repertuaro. Žymiausio pasaulio dramaturgo literatūrinį paveldą sudaro 38 išlikusios pjesės, 154 sonetai, taip pat eilėraščiai ir kiti kūriniai. Populiariausios pjesės, ko gero, yra „Romeo ir Džiuljeta“ ir „Hamletas“, tačiau „Makbetas“ priklauso vėlesniam autoriaus kūrybos etapui ir nagrinėja dar daugiau visiems laikams aktualių problemų.

William Shakespeare drama „Makbetas“ visiškai išpildo tragedijos žanrui keliamus lūkesčius ir atskleidžia, kas nutinka, kai valdžios siekiama tik dėl pačios valdžios. Pagrindinis veikėjas – Makbetas. Žmogus, kuris bet kokia kaina siekia valdyti ir dėl savo ambicijų visiškai nepaiso moralinių ribų. Jis lipa per galvas, žudo konkurentus, kol galiausiai tampa miesto valdovu.

William Shakespeare analizuoja vidinę tokio žmogaus dramą. Valdžios apakintas Makbetas nesudvejojęs žudo, tačiau ateina toks metas, kai mintys apie nužudytus draugus ir priešus nebeduoda ramiai gyventi. Makbetą apima paranoja, kurią dar nuolat kursto ledi Makbet ir jos apakintas jis niekuo nebepasitiki, toliau žudo ir graužia save.

Autorius sukūrė daugialypį tragedijos veikėją. Makbetas nėra vien blogas, nėra ir geras. Todėl savo savybėmis jis artimas kiekvienam dramos skaitytojui ar pjesės žiūrovui.

Tragedija „Makbetas“ pirmą kartą buvo pastatyta 1606-tais metais, po 300 metų pasirodė ir pirma ekranizacija. Daugybę kartų ekranuose ir scenoje rodytas pasakojimas išlieka populiarus ir kaitina menininkų vaizduotę. Vieną garsiausių šiuolaikinių kūrinio interpretacijų sukūrė žymus norvegų autorius Jo Nesbø. Trumpas aprašymas teigia, kad Jo Nesbø „Makbeto“ siužetas perkeltas į 1970-tus metus, labiau pažįstamą aplinką.

William Shakespeare „Makbetas“ įtaigi klasika, kurioje grumiasi gėris ir blogis. Beje, pjesė apipinta įvairiausiais gandais, kuriuose teigiama, kad kūrinys prakeiktas ir statant spektaklius ar filmus būtinai ištinka nelaimė. Ar tai tiesa? Nežinia, tačiau tokie aprašymai kaitina vaizduotę ir vilioja susipažinti su Makbetu iš arčiau.

William Shakespeare (1564–1616) – žymus britų dramaturgas, kurio paties gyvenimas yra mįslė, nes nuolat pasirodo vienas kitam prieštaraujantys faktai ir ginčai dėl pjesių autorystės.

Iš anglų kalbos vertė Aleksys Churginas

Siūlome įsigyti internetu ne tik „Makbetą“, bet ir kitas mažosios klasikos kolekcijos knygas. Jos išsiskiria patrauklia kaina, nedideliu formatu ir reikšmingiausiais, geriausių apžvalgų bei atsiliepimų sulaukusiais kūriniais. Pirkti online patogu, nes viską rasite vienoje vietoje: autoriaus gyvenimo santrauką, trumpus aprašymus, knygų ištraukas, nurodytą puslapių skaičių, viršelio tipą, vertėją ar leidimo metus. Be to, juk ir mūsų akcijos bei išpardavimai verti jūsų dėmesio! Nuolat siūlome gerų knygų įsigyti pigiau!



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Makbetas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Užsienio eilėraščiai ir dramos

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Makbetas", Viljamas Šekspyras (William Shakespeare). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Viljamas Šekspyras (William Shakespeare) su knyga "Makbetas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Makbetas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Viljamas Šekspyras (William Shakespeare). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Makbetas" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Makbetas" perkama kartu