NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Marlena

4.8
(5 įvertinimai) Įvertinkite
Kaina: 22,00 €
Kaina su kodu: 14,30 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
NEMOKAMAS PRISTATYMAS
į Smartpost paštomatus Lietuvoje
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje
2024-01-31 Jūratė

oh... koks nelengvas, intriguojantis kelias i holivuda


2024-03-31 21.996 InStock
Į krepšelį 14,30 € -35% su kodu
PATOGU

Knygos "Marlena" aprašymas

„Marlena“ – tai odė ypatingai moteriai, individualybei ir laisvei.

„C. W. Gortneriui puikiai pavyko dievaitę paversti žmogumi.“
Washington Independent Review of Books

„Marlena“ – tai biografinis C. W. Gortner romanas apie moterį, kuri gyveno pagal savo taisykles ir nedvejodama peržengė jos lyčiai nustatytas ribas, leisdama sau klausytis instinktų, vytis troškimus ir atsiduoti geiduliams. Marlena Dytrich smarkiai pralenkė savo laiką ir dėl prieštaringo elgesio dažnai sulaukdavo kritikos, bet niekas negalėtų paneigti, kad ji – viena ryškiausių XX a. Holivudo žvaigždžių.

Marija Magdalena Dytrich gimė scenai. Po Pirmojo pasaulinio karo aristokratiškame skurde auganti valinga paauglė prisiekia sau tapsianti aktore ir dainininke. Ji padeda į šalį smuiką, palieka griežtos motinos valdomą šeimą ir pasineria į laisvą Berlyno kabaretų ir naktinių klubų dekadansą. Geidulingas Marlenos grožis, viliokiškas balsas ir androginiški kostiumai traukia lyg magnetas. Jos koncertų salės – sausakimšos, o mylimųjų įvairovė – nepralenkiama ir peržengianti socialinių normų ribas. Tikros sėkmės ji sulaukia bene pernakt, atlikusi kabareto dainininkės vaidmenį filme „Žydrasis angelas“.

Nei šlovė, nei santuoka, nei motinystė nenumaldė nepailstančios ir audringos Marlenos sielos. Į valdžią atėjus Hitleriui, ji išplaukia į Ameriką, kur jos erotiškas gundytojos įvaizdis patraukia viso pasaulio dėmesį, ir tampa viena garsiausių Holivudo aktorių. Hitleris bando parsivilioti ją atgal į Vokietiją, tačiau Marlena turi kitų planų: ji koncertuoja sąjungininkų kariams Antrojo pasaulinio karo frontuose.


  • Pavadinimas originalo kalba: Marlene
  • Autorius: C. W. Gortner
  • Leidėjas: Alma littera
  • Išleidimo metai: 2022
  • Knygos puslapių skaičius: 496
  • Formatas: 14x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786090152331
  • Vertėjas: Lina Būgienė
  • Iš kokios kalbos versta: anglų

Kiti taip pat domėjosi


2024-01-31

oh... koks nelengvas, intriguojantis kelias i holivuda

2024-01-29

buvo labai įdomi ir įtraukianti pasaka. labai patiko.

2024-01-24

Man Gortneris yra biografinių romanų karalius. Jis rašo labai įskaitomai, geba nuolat palaikyti susidomėjimą ir gerai nuspalvina savo subjektus, niekada nevaizduodamas jų juodai ar baltai.

2024-01-18

sokiruojantis, jaudinantis, provokuojantis, jaudinantis, liudnas... tiesiog nuostabi knyga.

2024-01-16

Nuostabi knyga! Iki šios knygos apie ją nežinojau daug.

Parašykite atsiliepimą apie "Marlena"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Užsienio tikros istorijos

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Marlena", C. W. Gortner. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar C. W. Gortner su knyga "Marlena" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Marlena" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė C. W. Gortner. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Marlena" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Marlena" perkama kartu