Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Martinas Idenas

NEMOKAMAS PRISTATYMAS
Lietuvoje
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 99 SoldOut

Knygos "Martinas Idenas" aprašymas

„Martinas Idenas“ yra vienas garsiausių amerikiečių autoriaus Džeko Londono (Jack London) romanų. Teigiama, kad jis taip pat ir vienas biografiškiausių. Istorija pasakoja apie žmogaus svajones ir sėkmės kainą jas pasiekus.

1909-tais metais išleista istorija pasakoja yra apie jauną eilinį jūreivį iš Oklando, kuris svajoja tapti rašytoju bei priartėti prie aukštesnių visuomenės sluoksnių. Martino gyvenimas buvo paprastas, kol jis nepamatė kitos visuomenės dalies – su puikiomis manieromis ir visiškai kitokiais nei proletarų klasės tarpusavio santykiais. Vyras nusprendžia pritapti prie šios, atrodo, nepasiekiamos žmonių grupės. Pagrindinė Martino Ideno motyvacija yra meilė aukštuomenės panelei Rutai. Kadangi Idenas yra šiurkštus, neišsilavinęs jūreivis, priklausantis darbininkų klasei, sąjunga su turtingos šeimos paveldėtoja negali būti įmanoma, kol jis nepakils iki jų lygio tiek turtais, tiek savo manieromis. Vaikinas pažada Rutai, kad visko pasieks per dvejus metus. Merginai jis tėra įdomus socialinis eksperimentas.

Būsimas rašytojas atranda knygų ir mokslo pasaulį, jis godžiai ryja žinias ir po truputį keičiasi. Visgi, kai Martinas Idenas sulaukia pasisekimo ir leidėjų dėmesio, jis jau yra ganėtinai pasibjaurėjęs aukštuomene, kurios dalimi norėjo tapti. Martinas pradeda matyti šio socialinio sluoksnio veidmainiškumą ir tuštybę, pasigenda individualaus požiūrio, pasipriešinimo primestoms dogmoms.

Romane „Martinas Idenas“ autorius paliečia daugybę socialinių problemų, kurios aktualios ir po daugiau nei šimto metų. Jis kalba apie sugedusį žmonių vidų slepiamą po dailiu išoriniu sluoksniu, socialinį susiskaldymą, individo nepripažinimą, pastebi ribotą mąstymą, veidmainystę bei, žinoma, materialinės gerovės iškėlimą aukščiau visų vertybių.

Džeko Londono knyga „Martinas Idenas“ buvo du kartus ekranizuota, taip pat pagal ją sukurtas mini serialas. Veikėjas Martinas Idenas buvo daug kartų minėtas kitų autorių kūryboje, filmuose bei dainose.

Džekas Londonas (Jack London) gimė 1876-tais metais. Mirė – 1916-tais. Jis buvo amerikiečių autorius bei žurnalistas, taip pat keliautojas, dirbęs ruonių medžiotojų laive, o vėliau ieškojęs aukso Aliaskoje. Savo pirmąjį kūrinį Džekas Londonas paskelbė laikraštyje, o per visą rašytojo karjerą sukūrė daugiau nei trisdešimt romanų. Taip pat jis išleido kelias dešimtis apysakų bei apsakymų.

Iš anglų kalbos vertė Silvija Lomsargytė-Pukienė



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Martinas Idenas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasika. Užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Martinas Idenas", Džekas Londonas (Jack London). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Džekas Londonas (Jack London) su knyga "Martinas Idenas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Martinas Idenas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Džekas Londonas (Jack London). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Martinas Idenas" palikti ir jūs.