NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Miegančių drugelių tvirtovė

4.2
(25 įvertinimai) Įvertinkite
Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas
2019-09-20 Jurgita

nepamirštama :)


Šiuo metu neparduodama

2024-03-31 10.99 SoldOut

Knygos "Miegančių drugelių tvirtovė" aprašymas

Drugelio efekto teorija sako, jog maži pokyčiai proceso pradžioje gali nulemti milžiniško masto padarinius – kartais net tragiškus. Amazonės džiunglėse sparnais pamojavęs drugelis gali sukelti taifūną Japonijoje ar tornadą Teksase. Vienos žinomiausių XX-XXI a. lietuvių rašytojos Jurgos Ivanauskaitės romanas „Miegančių drugelių tvirtovė“ pasakoja, kaip tarpusavyje susiję moterų išnaudojimas, vidurio amžiaus krizė ir pasaulį ištinkanti Apokalipsė.

Pagrindinė romano herojė Monika niekada nemėgo drugelių – jie jai asocijavosi su kitu pasauliu, anapusybe ir primindavo, kad kada nors reikės palikti šį pasaulį. Depresijos kamuojamą moterį glumina, kad sutuoktinis Linas kaip meilės įrodymą padovanoja jai gyvą drugį. Vieną vakarą važiuodami namo Monika ir Linas automobiliu partrenkia moterį – paaiškėja, jog tai nusižudyti mėginusi prostitutė Larisa. Ją Monika aplanko kitą dieną ir už cigarečių pakelį išgirsta skausmingą jos istoriją. Ši moterį ir žavi, ir verčia šlykštėtis.

Monika – keturiasdešimt metų perkopusi moteris, kuri ryžtasi į savo namus priimti tris buvusias prostitutes, padėti joms grįžti į įprastą gyvenimą ir įsitvirtinti visuomenėje. Iš Vokietijos deportuotos merginos Gitana, Kristina ir Eglė skiriasi nuo Monikos. Jos tiesmukos, vulgarios ir šiurkščios, į aplinką reaguoja skeptiškai ir nepasitiki pasauliu. Tuo tarpu Moniką, aristokratiškų manierų ir išsilavinusią moterį, tai veda į neviltį. Kyla klausimas: kas bus priverstas keistis ir kas išmoks daugiau gyvenimiškų pamokų?

Romanas „Miegančių drugelių tvirtovė“ paliečia skausmingą prekybos žmonėmis temą, aktualią ir knygos rašymo metu, ir šiandien. Tai knyga, kuri analizuoja socialines problemas, ragina persvarstyti santykį su visuomenės užribyje atsidūrusiais žmonėmis. Juk galbūt Vokietijoje prievartaujamos lietuvės kančia sukelia katastrofas Meksikos įlankoje? Pasaulyje, kur viskas susiję, kiekvienas veiksmas sulaukia atoveiksmio.

2012 m. pagal romaną sukurtas Algimanto Puipos filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“. Jis pristatytas minint svarbią sukaktį – penkiasdešimtąsias Jurgos Ivanauskaitės gimimo metines. Prestižiniuose šalies kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ filmas pelnė keturias gerves – o tarp jų geriausiai buvo įvertintas už režisieriaus darbą ir kaip geriausias vaidybinis metų filmas.

Jurga Ivanauskaitė – lietuvių rašytoja, poetė, eseistė, dramaturgė. Autorė garsėjo kaip keliautoja, ne kartą lankėsi Tibete ir aplinkinėse Azijos valstybėse – rytų motyvai ir filosofija atsispindi jos kūriniuose. Romanas „Ragana ir lietus“ laikomas skandalingiausiu Jurgos Ivanauskaitės kūriniu, kurį iš pradžių net buvo draudžiama pardavinėti. Už kūrybinius nuopelnus autorei 2005 m. įteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, o tais pačiais metais romanas „Miegančių drugelių tvirtovė“ pripažintas metų knyga.
2007 m. rašytoją įveikė sunki liga, tačiau šiandien jos atminimą įamžina 2008 m. įsteigta jos vardo premija, teikiama už „laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką“. Tais pačiais metais Vilniuje, Aguonų g. atidarytas Jurgos Ivanauskaitės skverelis, kuriame puikuojasi Ksenijos Jeroševaitės sukurta katino skulptūra.


  • Autorius: Jurga Ivanauskaitė
  • Leidėjas: Tyto alba
  • Išleidimo metai: 2018
  • Knygos puslapių skaičius: 439
  • Formatas: 15x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094663260

Kiti taip pat domėjosi


2020-04-05

Gal but is pradziu sunkokai skaitesi,bet veliau itrauke.

2019-09-20

nepamirštama :)

2014-10-22

lengvai ir greitai perskaiciau, rekomenduoju ir kitiems. patiko net ir labai.

2011-12-14

Nuostabi knyga!

2011-12-05

Man labai patiko

2011-11-29

Labai, Labai labai gera knyga... Man patiko,ir as ja rekomenduoju kitiems.

2011-06-20

Patiko...

2010-11-03

Knyga, kuri ilgai isliks mano atmintyje.

2010-07-31

labai gera knyga,tikrai verta demesio.

2010-02-13

Patiko rasymo stilius, idomus palyginimai, bet tema tai siaip sau. Manau mes ir taip kasdien prisiskaitom laikrasciuose ir zurnaluose tu visokiu bjaurasciu.. labiau ilgiuosi kazko grazaus, siela nuskaidrinancio.

2009-05-23

verta demesio...

2009-04-30

Knyga isties gera, ir tikrai ne slyksti, o apie tai koks yra zmoniu gyvenimas ir kokios bedos sukasi joje.

2009-04-05

Jurga pati megstamiausia rasytoja o sita knyga tai tiesiog nuostabi.verta perskaityt

2008-11-19

Labai gera knyga..

2008-10-29

pati geriausia sios autores knyga. pradejusi negalejau sustoti. super

2008-08-17

absoliuciai slyksti knyga.perskaiciau visa,daugiau jos knygu nepirksiu.susidariau nuomone ir nieks napakeis.man atrodo visas tas slykstynes pati perejus kad taip gan tikroviskai parasyta.tik neskaitykit valgydamos-apsivemsit.

2008-07-10

gana neprasta knyga,pirkti vertejo\r\n\r\n

2008-06-19

MAn lb patiko si knyga.. Snd baigiau skaityt. :) Privercia pamastyt.

2008-04-04

labai gera knyga,nepastebejau,kaip greit perskaiciua,neimanoma atsitraukti,tikrai verta skaityti...

2008-02-23

Juokas per asaras. Butinai skaitykit.

2008-02-20

pas mane ant tos knygos geles vazonas pastatytas. Absoliuciai bevertis shlamshtas.

2008-01-30

Nuostabi knyga, kuri dar karta irodi, jog Jurga buvo neapsakomai talentinga rasytoja. Lenkiu zemyn galva pires jos kuryba.

2008-01-27

nesamoniu kratinys

2007-12-11

Turbut nuostabiausia Ivanauskaites knyga kuria teko skaityti. Suzavejo nepaprastumu. :)\r\n

2007-10-26

Nuostabi knyga! Skaudi, liūdna ir kartu sukelianti juoką.

Parašykite atsiliepimą apie "Miegančių drugelių tvirtovė"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikinė lietuvių literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Miegančių drugelių tvirtovė", Jurga Ivanauskaitė. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Jurga Ivanauskaitė su knyga "Miegančių drugelių tvirtovė" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Miegančių drugelių tvirtovė" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Jurga Ivanauskaitė. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Miegančių drugelių tvirtovė" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Miegančių drugelių tvirtovė" perkama kartu