NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Mirusios sielos

Kaina: 13,49 €
Kaina su kodu: 10,79 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-03-31 13.49 InStock
Į krepšelį 10,79 € -20% su kodu
PATOGU

Knygos "Mirusios sielos" aprašymas

Rusų klasikinės literatūros žvaigždė Nikolaj Gogol satyrinėje istorijoje „Mirusios sielos“ pasakoja apie sukčių Čičikovą, kuris kėlė siaubą mažuose Rusijos miesteliuose iš dvarininkų supirkinėdamas mirusių baudžiauninkų sąrašus.

Ką užantyje slepia pagrindinis veikėjas Čičikovas? Sukčius atvyko į miestelį N, susidraugavo su visais, kurie verti dėmesio, tapo vakarėlių ir puotų žvaigžde bei ėmė pirkti mirusių valstiečių vardus. Jo tikslas praturtėti, tačiau kaip jis tą padarys? Vietiniai žemės valdytojai stebisi keistais sandėriais ir kai vieni skuba pasipelnyti ir nusikratyti jiems nereikalingų numirėlių vardų, kiti gi sąrašų laikosi įsikibę ir nenori atiduoti to, ko reikia kitam.

Rusų autoriaus Nikolaj Gogol tekstai pasižymi kandžia satyra. Ne išimtis ir „Mirusios sielos“, kuriose rašytojas pajuokia korumpuotą valdininkiją ir kvailą visuomenę, jos ydas ir amoralumą. „Mirusios sielos“ – nepaprastai gyvas meno kūrinys, persmelktas humoro, aistros ir absurdo. Pats autorius kūrinį priskyrė poemos žanrui ir jį rašė bei tobulino daugybę metų.

Nikolaj Gogol turtingai ir realiai aprašo aplinką, žmones, jų buitį bei darbus. Knyga – puiki proga pažinti laikmetį ir Rusijos gyvenimą. Skaitytojas kaip niekada artimai yra įtraukiamas į nenuspėjamą siužetą. Kam gi reikalingos tos mirusios sielos? Išlieka intriga!

Rusų literatūros kritikai savo apžvalgose Nikolaj Gogol kūrinį „Mirusios sielos“, kuris pirmą kartą pasirodė 1842-ais metais, neretai tapatino su Dante Alighieri „Dieviškąja komedija“, nes tekste gausu aliuzijų į pragarą, skaistyklą bei rojų. Būta ir palyginimų su Homero „Odisėja“. Nikolaj Gogol planavo parašyti tris „Mirusių sielų“ dalis, tačiau antrąją sunaikino, o trečiosios sukurti nespėjo.

„Mirusios sielos“ aktualumo šiandien vis dar neprarado. Juk aplink gausu sukčių, kurie nori lengvai susikrauti turtus ir nevengia dėl to apgaudinėti.

Nikolaj Gogol (1809-1852) – ukrainiečių kilmės rusų autorius. Baigęs studijas gimtojoje šalyje jis iškeliavo į Rusiją, sunkiai skynėsi kelią į literatūrinį olimpą, tačiau galiausiai čia atsidūrė ir šiandien jo kūriniai – nemirštanti klasika.

Iš rusų kalbos vertė Motiejus Miškinis.

Trumpas aprašymas tik užveda ant kelio, tačiau knygą kviečiame įsigyti internetu. Ji verta kiekvieno skaitytojo lentynos. Online knygyne pirkti, dažniausiai, pigiau, o ir taip geros kainos dar sumažėja išpardavimų bei akcijų metu. Skaitykite atsiliepimus, aprašymus, ištraukas bei santraukas, įvertinkite leidimą, puslapių skaičių ir iš plataus mūsų asortimento rinkitės geriausias knygas! 



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Mirusios sielos"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasika. Užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Mirusios sielos", Nikolajus Gogolis (Nikolai Gogol). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Nikolajus Gogolis (Nikolai Gogol) su knyga "Mirusios sielos" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Mirusios sielos" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Nikolajus Gogolis (Nikolai Gogol). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Mirusios sielos" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Mirusios sielos" perkama kartu