Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Nepatogi tiesa

Kaina: 13,99 €
Kaina su kodu: 8,39 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-04-30 13.99 InStock
Į krepšelį 8,39 € -40% su kodu
PATOGU

Knygos "Nepatogi tiesa" aprašymas

Jungtinės karalystės žvalgyboje dirbęs ir vėliau rašytojo keliu pasukęs John Le Carré savo romane „Nepatogi tiesa“ narplioja įtemptą šnipų istoriją. Autoriaus knygos apie slaptas žvalgybininkų operacijas jau spėjo išpopuliarėti visame pasaulyje, o John Le Carré laikomas „šnipų romanų“ klasiku.

Romane „Nepatogi tiesa“ vystomi įvykiai prasideda 2008-tais metais. Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras bei jo paslaptingas draugas siejamas su JAV žvalgyba pradeda operaciją Gibraltare. Oficialiai teigiama, kad prieš teroristus nukreiptos misijos „Laukinė gamta“ tikslas yra sučiupti vyrą, kuris su džihadistais sudaro sandorius dėl didelės vertės ginklų įsigijimo. Operacija tokia slapta, kad apie ją nežino net asmeninis užsienio reikalų ministro sekretorius. Paslaptimi lieka ir jos rezultatai.

2011-tais metais į nemalonę patekęs specialiųjų pajėgų karys perduoda paslaptingą žinutę. Kyla klausimas ar “Laukinė gamta” buvo sėkminga operacija, kaip ją bandoma parodyti, ar visgi įvyko kruopščiai slepiama tragedija? Tiesą išsiaiškinti bandys du ministerijos tarnautojai. Vienas jų jau išėjęs į pensiją. Herojiškumu abu netrykšta, tačiau galvoje sukasi mintis: jei blogiui triumfuoti tereikia, kad sąžiningi žmonės užmerktų akis, ar įmanoma tylėti?

John Le Carré šnipų romane „Nepatogi tiesa“ provokuoja, neleidžia skaitytojams atsikvėpti, stulbinamai detaliai vaizduoja, kas vyksta už uždarų žvalgybos pasaulio durų ir iki pat knygos pabaigos geba išlaikyti įtampą.

John Le Carré gimė 1931-ais metais. Tikrasis jo vardas yra David John Moore Cornwell. Rašytojas Šveicarijos Berno universitete studijavo užsienio kalbas. 1950-1960 metais autorius dirbo Jungtinės Karalystės žvalgyboje. Trečiasis rašytojo romanas apie šnipus „Šnipas, kuris sugrįžo iš šalčio“ tapo tarptautiniu bestseleriu ir lyg šiol yra vienas žinomiausių jo darbų. Knyga, kaip ir daugelis kitų, buvo ekranizuota. Po šio romano sėkmės John Le Carré paliko tarnybą saugumo struktūrose ir ėmė rašyti romanus. 2008-tais metais leidinys „The Times“ įtraukė John Le Carré į penkiasdešimties geriausių britų autorių nuo 1945-ųjų metų sąrašą. Autorius yra parašęs daugiau nei dvidešimt skaitytojų ir kritikų palankiai sutiktų knygų (į lietuvių kalbą išversti romanai „Šnipas, kuris sugrįžo iš šalčio“, „Šnipų palikimas“, „Bastūnas, kareivis, siuvėjas, šnipas“). Bent dešimt autoriaus kūrinių buvo ekranizuoti.

Iš anglų kalbos vertė Viktorija Uzėlaitė



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Nepatogi tiesa"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Šiuolaikiniai detektyvai ir trileriai

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Nepatogi tiesa", John le Carre. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar John le Carre su knyga "Nepatogi tiesa" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Nepatogi tiesa" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė John le Carre. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Nepatogi tiesa" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Nepatogi tiesa" perkama kartu