Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Pabėgimas

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 10.49 SoldOut

Knygos "Pabėgimas" aprašymas

Legendinis archeologo Petro Tarasenkos romanas „Pabėgimas“ nukelia į keturiolikto amžiaus vidurį. Laikus, kai laukuose žvangėjo kalavijai, o drąsūs vyrai guldė galvas už savo tėvynę.

1351-ieji metai visoje Europoje buvo neramūs. Kažkur kovėsi anglai su prancūzais, Balkanų regioną siaubė turkai, Rusija gynėsi nuo totorių, o tuo tarpu Lietuvoje ginklus išsitraukti vertė Kryžiuočių ordinas. Visi šie karai atnešė chaosą, skurdą, gyventojų baimę, tačiau Žemaitijos kraštą guodė Skomantų pilies didybė. Ilgai nedrįso Kryžiuočiai stoti prieš stiprią sargybą.

Visgi, ramybė amžinai nesitęsė. Vieno puolimo metu vokiečių ordinas sunaikino Skomantų pilį ir žiauriai nužudė visus gyventojus. Beveik visus. Gyvas lieka tik valdovo sūnus Alpas, kurį Kryžiuočiai išsiveža į Marienburgą. Čia berniukas auginamas pagal krikščioniškas tradicijas. Ordino vadovai tikisi, kad Alpas taps krikščionybės nešėju ir žygiuose atvers pagonis į teisingą tikėjimą.

Nelaimingo atsitikimo metu Alpas susižeidžia ir susipažįsta su žiniuoniu Žaltiniu. Jis pamažu vaikinui papasakoja apie tikrąją jo kilmę. Užsidegęs Skomanto sūnus pasiryžta ištrūkti ir atkeršyti Kryžiuočiams tiek už tėvų mirtį, tiek už savo gyvenimą tremtyje. Greitai pasitaiko ir proga – Mirienburgo pilyje įkalinamas kunigaikštis Kęstutis, puoselėjantis tokius pačius tikslus.

„Pabėgimas“ – istorinis nuotykių romanas apie drąsius vyrus, kurie nebijojo mirties ir mylėjo Lietuvą. Realūs istoriniai įvykiai pasakoti įtraukiančiai ir talentingai. Knygos siužetas neleidžia nuobodžiauti ir verčia jaudintis dėl pagrindinių veikėjų likimo. Archeologas Petras Tarasenka vaizdžiai pasakoja apie keturiolikto amžiaus Lietuvą, jos kovas su puldinėjančiais priešais bei garsųjį Kęstučio pabėgimą. Gyvoje istorijoje gausu vaizdingų gyvenimo detalių aprašymų, laikmečio kasdienybės, tradicijų.

Petras Tarasenka (1892–1962) – karininkas, nepriklausomybės kovų dalyvis, istorikas, Lietuvos archeologijos pradininkas, rašytojas. Autorius parašė daugybę straipsnių apie archeologiją, populiarino šį mokslą, skatino saugoti šalies paveldą ir vertybes. Jis parengė keletą monografijų, sudarė paminklų registrą ir žemėlapį. Siekdamas istorija sudominti jaunimą, jis parašė keletą prozos kūrinių. „Pabėgimas“ – vienas populiariausių. Romanas pirmą kartą išleistas 1957-tais metais. 1991-ais metais pagal šį kūrinį buvo nupieštas komiksas.

Istorinio žanro romanai suteikia galimybę į senovę pažiūrėti kitu kampu, tad kviečiame Petro Tarasenkos knygą įsigyti internetu. Online knygyne pirkti saugu ir patogu, o dažnai čia rasite ir geras kainas. Juk išpardavimai ir akcijos vilioja apsipirkti pigiau. Siūlome ir naujas, ir atsiliepimuose bei apžvalgose jau įvertintas knygas. Puslapių skaičius, santrauka, trumpas aprašymas, ištrauka – informacija, kuri padeda įvertinti leidinio apimtį bei turinį ir išsirinkti įdomiausią knygą.


  • Autorius: Petras Tarasenka
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 240
  • ISBN ar kodas: 9786094842191

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Pabėgimas"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Užsienio istoriniai romanai

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Pabėgimas", Petras Tarasenka. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Petras Tarasenka su knyga "Pabėgimas" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Pabėgimas" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Petras Tarasenka. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Pabėgimas" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Pabėgimas" perkama kartu