NAUJIENA! -30% nuolaida visai BIOK kosmetikai! Naršykite čia >>

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Paryžiaus katedra

Šiuo metu neparduodama

Įrašykite savo el. paštą ir informuosime, kai prekę turėsime


Apsilankykite!
Populiariausios knygos
Naujos knygos
Knygų išpardavimas

Šiuo metu neparduodama

2024-04-30 17.99 SoldOut

Knygos "Paryžiaus katedra" aprašymas

Žymaus prancūzų autoriaus Victor Hugo romanas „Paryžiaus katedra“ pirmą kartą buvo išleistas 1831-ais metais. Likimo temą Paryžiaus fone narpliojanti istorija prisidėjo prie Prancūzijos architektūrinių paminklų išsaugojimo. Prancūzų revoliucijos paskatinti pokyčiai sunaikino daugybę gotikos katedrų ir bažnyčių. Knygos pasirodymo laikais žymiąją Dievo Motinos katedrą taip pat buvo ketinama nugriauti, tačiau romanas ją pavertė nacionaline ikona.

Victor Hugo šią knygą rašyti pradėjo 1829-tais metais. Jis norėjo savo amžininkus supažindinti su gotikos architektūrine verte. Tai paaiškina daugybę Paryžiaus aprašymų, kuriuos aptiksime romane. Tačiau šalia architektūrinių detalių randame ir nepaprastą meilės bei lemties istoriją, kurioje Dievo Motinos katedra tampa pagrindiniu veikėju, išryškinančiu romano personažų jausmus.

Romano „Paryžiaus katedra“ siužetas vystomas 1482-ais metais, karaliaus Liudviko XI valdymo laikais. Istorija sukasi aplink Esmeraldą – jauną čigonų užaugintą merginą, lengvai pavergiančią vyrų širdis. O jų daug: luošas katedros kuprius Kvazimodas, kunigas Klodas, balansuojantis ant pamišimo ribos, lengvabūdis gražuolis kapitonas Febas ir nuskurdęs menininkas Grenguaras. Visi jie spalvingi ir skirtingi, tačiau savaip kenčiantys.

Tai daugiasluoksnis romanas apie žmogaus klystkelius ir nenuspėjamą likimą. Tuo pačiu Victor Hugo vaizduoja feodalizmo, religijos ir istorinių įvykių paveikto žmogaus raidą, analizuoja kultūrinius ir dorovinius visuomenės ir veikėjų gyvenimo aspektus.

Romanas „Paryžiaus katedra“ buvo daugybe kartų ekranizuotas. Pirmasis filmas pasirodė 1905-tais metais. Istorija pasiekė ir žymiausių pasaulio teatrų scenas, kuriose žiūrovai galėjo išvysti įvairių žanrų spektaklius: miuziklus, baletą, operas bei dramas. Taip pat kūrinys įkvėpė daugybę kitų menininkų.

Victor Hugo (1802-1885) – prancūzų dramaturgas, rašytojas. Autorius visada aktyviai dalyvavo visuomeniniame gyvenime, pasisakydavo aktualiais klausimais, rašė straipsnius. Žymiausi ir lyg šiol aktyviai skaitomi V. Hugo kūriniai yra „Paryžiaus katedra“ ir „Vargdieniai“.

Iš prancūzų kalbos vertė Edvardas Viskanta

Šis įspūdingas leidimas papildo geriausios klasikos kolekciją, tad kviečiame jį įsigyti internetu. Pirkti online verta dėl greito pristatymo ir gerų kainų – akcijų ir išpardavimų metu knygų įsigysite gerokai pigiau. Rinkitės atsiliepimuose bei apžvalgose puikiai įvertintą literatūrą arba atsižvelkite į mūsų paruoštą santrauką, kurioje galėsite susipažinti su trumpu aprašymu, pavartyti virtualias ištraukas ar atsižvelgti į knygos puslapių skaičių.


  • Autorius: Viktoras Hugo (Victor Hugo)
  • Leidėjas: Obuolys
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 480
  • Formatas: 14x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094842252

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Paryžiaus katedra"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasika. Užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Paryžiaus katedra", Viktoras Hugo (Victor Hugo). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Viktoras Hugo (Victor Hugo) su knyga "Paryžiaus katedra" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Paryžiaus katedra" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Viktoras Hugo (Victor Hugo). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Paryžiaus katedra" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Paryžiaus katedra" perkama kartu