NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Pilnas Merfio dėsnių rinkinys. Pabaigta kolekcija

Kaina: 9,37 €
Kaina su kodu: 8,43 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-03-31 9.366 InStock
Į krepšelį 8,43 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Pilnas Merfio dėsnių rinkinys. Pabaigta kolekcija" aprašymas

Ko gero visi yra girdėję bent vieną Merfio dėsnį, ar ne? Juos galima vadinti pesimistų filosofija arba antidėsniais. Pirmasis autorius, kuris surinko Merfio dėsnius į vieną knygą buvo Arthur Bloch. Vėliau tokio tipo leidinių pasirodė itin daug. Žinyne „Pilnas Merfio dėsnių rinkinys“ rasite jau seniai žinomus posakius ir šimtą naujų šmaikščių dėsnių.

Daugeliui rūpi, kaip atsirado Merfio dėsniai ir ar Merfis yra realus žmogus. Skirtingi šaltiniai dėsnius kildina iš įvairių istorijų, tačiau populiariausia legenda visgi sukasi aplink Edvardą Merfį. Ir pačiu pirmuoju dėsniu laikoma jo frazė „Jeigu ką nors galima padaryti neteisingai, tai šis žmogus taip ir padarys!“. Edvardas Merfis (Edwardas Aloysius Murphy) gimė 1918-tais metais, baigęs vidurinę įstojo į karo akademiją.
Po Antrojo pasaulinio karo vyras pradėjo dirbti Jungtinių Amerikos Valstijų oro pajėgų Technologijos institute ir ėmėsi vykdyti mokslinius tyrimus. Garsiosios frazės atsiradimo metu mokslininkai bandė nustatyti, kokias maksimalias apkrovas gali atlaikyti žmogaus organizmas, o rezultatus planavo panaudoti projektuodami lėktuvu.
1949-tais metais tyrinėjimų centre buvo ruošiamasi pirmam eksperimentui su žmogumi. Savanorio pulkininko Johno Paulo Stappo kūnas buvo aplipintas įvairiais davikliais, kurie lemiamu momentu nesuveikė. Pasirodė, kad šiuos buvo galima sujungti dviem būdais – teisingu ir ne, o mechanikas, žinoma, darbą atliko ne taip, kaip reikia. Tada perpykęs Edvardas Merfis sušuko, kad jei tik galima kažką padaryti neteisingai, tai šis žmogus taip ir padarys! Frazė pateko į istoriją. Po to daug kartų buvo iškreipta, aplipo kitais posakiais ir ilgainiui pasaulyje atsirado Merfio dėsnių rinkinys. Pats Merfis nebuvo itin patenkintas taip susiklosčiusiais įvykiais. Mokslininkas norėjo, kad į situaciją būtų žiūrima rimčiau.

Daugelis dabar žinomų Merfio dėsnių yra nesusiję su pačiu Merfiu. Jie atsirado kaip folkloras ir dažniausiai atspindi mūsų kasdienybės realijas. Visada trumpesnė ta eilė, kurioje nestovi. Kamščiai prasideda būtent tada, kai vėluoji.

„Pilnas Merfio dėsnių rinkinys“ pesimistams patvirtins, koks sunkus tas gyvenimas, o optimistus tiesiog prajuokins!

Amerikietis Arthur Bloch gimė 1948-tais metais. 1977-ais metais jis išleido pirmąją Merfio dėsnių knygą. Vėliau tiek pats autorius, tiek jo pasekėjai sudarė daugybę įvairaus formato knygų apie šmaikščiuosius dėsnius.

Iš anglų kalbos vertė Jurga Cibulskienė


  • Autorius: Arthur Bloch
  • Leidėjas: Ramduva
  • Išleidimo metai: 2020
  • Knygos puslapių skaičius: 200
  • Formatas: 15x21, minkšti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786098145502

Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Pilnas Merfio dėsnių rinkinys. Pabaigta kolekcija"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Minčių ir aforizmų knygos

Arthur Bloch pristato įdomią ir tikrai naudingą knygą "Pilnas Merfio dėsnių rinkinys. Pabaigta kolekcija", kurią įsigyti internetu greita ir paprasta. Vos keli mygtuko spustelėjimai, operatyvus pristatymas ir, greičiausiai, jau kitą dieną galėsite mėgautis motyvuojančiu kūriniu. 

Šiuolaikiniame pasaulyje knygas pirkti itin lengva. Online knygyne pirkėjų visada laukia išsami ledinio informacijos santrauka, kurioje pateikiame knygos "Pilnas Merfio dėsnių rinkinys. Pabaigta kolekcija" aprašymą, nurodome autorių, kūrinio vertėją, puslapių skaičių ar literatūrinį žanrą. Viena ko negalime – atskleisti visų turinio detalių ar perskaityti knygos "Pilnas Merfio dėsnių rinkinys. Pabaigta kolekcija" už jus. Tačiau visada pasiūlysime geras knygų kainas, karštas leidyklų akcijas ir nuolaidas, kurių dėka naudingus kūrinius įsigysite pigiau. 

Perskaitėte knygą "Pilnas Merfio dėsnių rinkinys. Pabaigta kolekcija"? Kviečiame interneto knygyne palikti savo nuomonę, Arthur Bloch tikrai to vertas. Skaitytojų atsiliepimai, kuriuos rasite šalia daugelio knygų aprašymų, padeda rinktis ir apsispręsti kitiems pirkėjams. 


Dažnai su "Pilnas Merfio dėsnių rinkinys. Pabaigta kolekcija" perkama kartu