NEMOKAMAS PRISTATYMAS į Smartpost paštomatus nuo 15€

Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 15 € *

Ramūnas Kasparavičius. Poezija

Kaina: 11,01 €
Kaina su kodu: 4,40 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 24-48 val.*
Knygą turime sandėlyje

2024-03-31 11.009 InStock
Į krepšelį 4,40 € -60% su kodu
PATOGU

Knygos "Ramūnas Kasparavičius. Poezija" aprašymas

„Ramūnas Kasparavičius šiandien geriau žinomas kaip itin įdomus ir savitas prozininkas. Tačiau pirmiausia jis debiutavo kaip poetas ir yra išleidęs tris eilėraščių rinkinius: „Ramios saulės metai“ (1983), „Laimingiausias rugsėjis“ (1986), „Laukas arklys“ (1990) – naujoviškus, originalius, savo metu literatūrą išmanančio skaitytojo pastebėtus, bet tuometės literatūrinės konjunktūros nepakankamai suvoktus bei įsisąmonintus ir nepakankamai įvertintus. Todėl tikrai aktualu sugrąžinti į šiandienos kultūrinę ir poetinę aplinką šį nepelnytai primirštą išskirtinio braižo poetą.
R. Kasparavičiaus poezija žaižaruoja netikėtumu ir paradoksais, gyva ir gaivališka fantazija, remiasi mums kiek neįprasta prancūziškąja poetine tradicija. Miesto, gamtos ir kaimo vaizdai persmelkti kultūrą pažinusio subjekto patirties ir skepsio, o konkreti detalė dera su abstrakcija, tradicinė forma – su netikėtais sąskambiais, kalambūrais, itin subtiliu humoru.
Šią poezijos rinktinę sudaro penki skyriai – tai eilėraščiai iš trijų anksčiau išleistų rinkinių, taip pat į vėlesnius rinkinius dėl įvairių priežasčių nepatekę eilėraščiai iš pirmojo autoriaus parengto, bet taip ir nepasirodžiusio rinkinio „Veidrodis prieš veidrodį“, taip pat skyrius, sudarytas iš knygose neskelbtų, atskirą rinkinį sudarančių eilėraščių, parašytų per kelis Nepriklausomybės dešimtmečius. Knyga aprėpia visą poetinę R. Kasparavičiaus kūrybą, parodo jos raidą ir įvairiabriauniškumą.“

Antanas A. Jonynas, poetas, vertėjas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas



Kiti taip pat domėjosi


Parašykite atsiliepimą apie "Ramūnas Kasparavičius. Poezija"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Lietuvių eilėraščiai ir dramos

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Ramūnas Kasparavičius. Poezija", Antanas A. Jonynas. Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Antanas A. Jonynas su knyga "Ramūnas Kasparavičius. Poezija" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Ramūnas Kasparavičius. Poezija" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Antanas A. Jonynas. Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Ramūnas Kasparavičius. Poezija" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Ramūnas Kasparavičius. Poezija" perkama kartu