Nemokamas pristatymas į paštomatus visoje Lietuvoje nuo 20 € *

Procesas. Novelės

Kaina: 13,99 €
Kaina su kodu: 12,59 €
Nuolaidos kodas: PATOGU
  • Pristatysime: per 18-26 val.*
Knygą turime sandėlyje
2021-05-17 Marius

Nuostabi knyga! Ypač patiko novelė "Metamorfozė". Rekomenduoju paskaityti šio puikaus rašytojo knygas.


2024-04-30 13.99 InStock
Į krepšelį 12,59 € -10% su kodu
PATOGU

Knygos "Procesas. Novelės" aprašymas

Vieno žymiausių austrų rašytojų Franco Kafkos romanas „Procesas“ – daugiasluoksnis ir dvelkiantis grėsme. Autorius šią knygą rašė gana sudėtingu laikotarpiu – Pirmojo pasaulinio karo išvakarėse. „Proceso“ jis taip ir nebaigė.

Romanas pasakoja apie netikėtai prasidėjusį teismo procesą. Kaltinamasis – banko tarnautojas Jozefas K. Trisdešimto gimtadienio dieną jis tiesiog areštuojamas. Nei skaitytojams, nei pačiam Jozefui K. nepaaiškinama už ką ir kodėl, tiesiog prasideda teismas. Proceso metu kaltinamajam leidžiama laisvai judėti bei dirbti.

Jozefas K. randa advokatą, pagalbininkų ir bando bet kokia kaina sužinoti kuo jis yra kaltinamas. Žinojimas padėtų gintis, tačiau teisiamojo pastangos visiškai bevaisės. Jozefas K. blaškosi, nerimsta, jis, kaip ir skaitytojai, nori sužinoti tiesą, tačiau nežinomybė pamažu veda į beprotybę ir stiprėja nuojauta, kad artinasi tamsi pabaiga.

Francas Kafka sukūrė iš tiesų sudėtingą tekstą. „Procesą“ galima interpretuoti, kaip psichoanalitinį kūrinį, kuriame analizuojami vidiniai žmogaus asmenybės procesai. Taip pat romanas gali būti skaitomas, kaip biografinis, nes tekste daug paralelių su tuometine autoriaus gyvenimo aplinka. Tačiau tuo pačiu „Procesas“ gali vaizduoti ir politinius, socialinius bei religinius to meto visuomenės pokyčius.

Be romano rinkinyje yra įtrauktos ir kelios novelės. „Nuosprendis“ analizuoja pagrindinio veikėjo ir jo draugo tarpusavio santykius, paliečia tėvo ir sūnaus ryšius. „Metamorfozė“ kalba apie virsmą, kurį herojus patiria pajautęs menką savo egzistenciją. „Pataisos darbų kolonija“ šokiruoja abejingo biurokratinio aparato vaizdavimu. „Bado meistras“ – Franco Kafkos mintys apie etines vertybes ir gyvenimo nuostatas. Kitos novelės taip pat kapsto gilias žmogaus sąmonės, sapnų ir realybės sąveikos, žmogiškųjų ryšių problemas.

Francas Kafka (1883-1924) – austrų autorius, laikomas vienu savičiausių dvidešimtojo amžiaus rašytojų. Francas Kafka Prahos Karlo universitete studijavo teisę, čia prisijungė prie studentų draugijos, kuri rengdavo literatūrinius renginius. Vėliau autorius dirbo valdininku, o nepasitenkinimas beprasmiu darbu atspindėjo ir jo kūriniuose. Kaip ir skausmas, kančia bei mirties baimė, kurie rašytojo tekstuose pasijuto šiam susirgus tuberkulioze. Francas Kafka parašė tris romanus ir keletą novelių. Savo kūryba jis dažnai buvo nepatenkintas, daugelio kūrinių nebaigė, taip pat nenorėjo jų publikuoti. 


  • Pavadinimas originalo kalba: Der Prozess. Die Erzählungen
  • Autorius: Francas Kafka (Franz Kafka)
  • Leidėjas: Baltos lankos
  • Išleidimo metai: 2023
  • Knygos puslapių skaičius: 400
  • Formatas: 14x21, kieti viršeliai
  • ISBN ar kodas: 9786094798269
  • Vertėjas: Antanas Gailius, Teodoras Četrauskas, Juozas Aputis, Adomas Druktenis
  • Iš kokios kalbos versta: vokiečių

Kiti taip pat domėjosi


2021-05-17

Nuostabi knyga! Ypač patiko novelė "Metamorfozė". Rekomenduoju paskaityti šio puikaus rašytojo knygas.

Parašykite atsiliepimą apie "Procesas. Novelės"

Tik registruoti vartotojai gali rašyti apžvalgas. Kviečiame, prisijungti arba užsiregistruoti

Žanras: Klasika. Užsienio literatūra

Online knygynas Patogupirkti.lt siūlo skaitytojams įsigyti internetu knygą "Procesas. Novelės", Francas Kafka (Franz Kafka). Pasižvalgyti po platų knygyno asortimentą verta, nes pas mus visada rasite itin geras knygų kainas, išpardavimus, akcijas ir leidinius, kurie įprastai kainuoja pigiau nei fiziniuose knygynuose.

Apsispręsti, ar Francas Kafka (Franz Kafka) su knyga "Procesas. Novelės" jus sudomino, padės mūsų parengtas išsamus kūrinio aprašymas, kuriame pateikiame santrauką apie autoriaus kūrybą, trumpai užsimename apie siužetą (nebijokit, turinio neišduodame!), žanrą ar nagrinėjamas temas. 

Dar daugiau – mūsų online pirkėjai noriai palieka atsiliepimus apie perskaitytas knygas. Todėl iš karto sužinosite ar knyga "Procesas. Novelės" patiko skaitytojams bei kaip knygų mylėtojai įvertino kitus kūrinius, kuriuos parašė Francas Kafka (Franz Kafka). Nepamirškite atsiliepimo apie knygą "Procesas. Novelės" palikti ir jūs.

 


Dažnai su "Procesas. Novelės" perkama kartu